Everest Base Camp, Himalaya, Nepal

Trekking, Rafting, Safari, Climbing, Relaxing

Cand?

11-28 octombrie 2019

Unde?

Everest Base Camp

Cat?

2.300,00€

Locuri disponibile

10

Imaginează-ți! Cum ar fi să   fii in fata celui mai înalt vârf de pe Pământ,  sa privesti una dintre cele mai spectaculoase imagini din viata, aceea spre Vârful Everest?

De ce Everest Base Camp?

  • Everest Base Camp Trek este cel mai cunoscut și, probabil, cel mai frumos trek din lume.
  • Ajungi in tabara de baza a celui mai inalt varf din lume;
  • Vom cunoaste oameni care au invatat sa traiasca in locuri pe care altii le-ar ocoli (la altitudini de 2500-3000-4000m);
  • Vom vizita mănăstiri budhiste  si peisaje imposibil de uitat.

Dintre toate regiunile din Nepal, traseul care ne va duce spre tabara de baza a Muntelui Everest este poate cel mai spectaculos. Patru optmiari celebri pot fi vazuti pe parcursul acestui trekking de altitudine: Everest (8850m), Lhotse (8516m), Makalu (8463m), Cho Oyu (8201m).

Trekingul catre Tabara de Baza a Everestului nu este foarte dificil. In fiecare zi vom avea intre 3 si 9 ore de mers, cu pauze acolo unde gigantii lumii se lasa fotografiati. Vor fi zile speciale de odihna si aclimatizare peste 3000m, astfel incat organismului nostru sa ii fie usor sa se obisnuiasca cu cantitatile mici de oxigen. Ghizii insotitori va vor sfatui ce sa faceti, cand sa faceti si mai ales cum sa faceti pentru ca raul de inaltime sa nu va impiedice asensiunea.

Cand plecam?

11-28 octombrie 2019, adica doar 12 zile de concediu.

Pentru inscrieri si informatii ne puteti suna la 0721.566.427 sau da un mail la diana@oxigentour.ro

 

 

Sosirea în Kathmandu (1350  m)
Vom ateriza in Kathmandu – capitala Nepalului – un oras a carui forfota nu poate fi descrisa in cuvinte si vom pleca catre hotel. După un răgaz de câteva minute si un dus bine meritat, vom vizita obiectivele turistice din Piața Durbar și ne vom plimba printre străzile pietruite și înțesate de magazine cu suveniruri ademenitoare. Seara ne-o petrecem la hotel, vom avea o cina autentică culturală si ne vom acomoda cu aceasta lume noua si interesanta in care am ajuns.   
 

Kathmandu
Ne-o dedicăm Kathmandului și bogățiilor sale culturale. Ne trebuie putin tim sa ne adaptam la conditiile de viata si trafic din Nepal. De peste tot vine cate ceva . O sa vedeti voi la ce ne referim. Azi avem în vizor stupa budhistă cunoscută drept „Templul Maimuțelor”, lăcaș unde domnește un echilibru între hinduism și budhism. De asemenea, vizităm și Stupa Boudhanath, una dintre cele mai mari din lume. După vom pătrunde în atmosfera mistică a complexului Templului Pashupatinath, primind binecuvântările sadhusilor. Seara, îmbrățișăm somnul, nu mai înainte de a verifica echipamentul pentru trekkingul ce ne așteaptă.
 

Zbor spre Lukla (2828m) și trekking spre Phakding (2780): 3 – 4 ore
Zborul catre Lukla depinde foarte mult de vremea din Lukla si cea din Kathmandu. 
De aici începe adevărata aventură! Ne trezim de dimineață, ne urcăm în avion și asaltăm hublourile, pentru că mozaicul geografic merită admirat: abundentele văi și dealuri, munții impunători, serpentine, coline. După aterizare, facem uz de rezervele de adrenalină, pentru că începem trekkingul catre Phakding.
 

Trekking spre Namche Bazaar (3440m) 5-6 h
Aventura ne poartă de-a lungul torențialului râu Dudh Koshi. Priveliștea ce ne va încânta privirea este cea oferită de munti inalti (Everest (8848m), Lhotse (8516m) and Nuptse (7879m), văi, poduri suspendate, cascade și păduri abundente. Obiectivul echipei? Satul Namche Bazaar, un loc înțesat cu obiective culturale și povești locale.
 

Odihnă în Namche Bazaar
Pentru că trebuie să oferim răgaz corpului nostru să se obișnuiască cu atmosfera și cu altitudinile ridicate, venim în ajutorul lui și desfășurăm diferite activități pentru a facilita procesul de aclimatizare. Ne integrăm peisajului mistic creionat de șerpași și ne plimbam la altitudine. O plimbare pana la „Everest View Hotel”, situat deasupra satului poate fi optiune buna. Ce face acolo? Admiram varfurile care strapung cerul: Ama Dablam, Nuptse, Lhotse si Everest. 
 

Trekking spre Tengboche (3850m) 4-5 h
Pentru că suntem la altitudine mare, vom începe „antrenamentul” cu o scurtă, dar abruptă urcare spre așezările Kenjoma și Sanasa. Mai apoi, ne îndreptăm pașii spre Phunke Tenga, locul ideal de odihnă care te pregătește pentru drumul abrupt spre Tengboche. Urcarea este presărată cu păduri de rhododendron, deci nu ne scutim ochii de niciun peisaj demn de ținut minte. În Tengboche vom vedea vechea mănăstire renumită pentru celebrarea festivalului Mani Rimdu, imensa statuie a lui Buddha, ingenioasele picturi murale și vom asculta liniștitoarele cântări ale călugărilor. Muntii maiestosi de peste 8000m ii vom admira in momente bine meritate de respiro (Everest, Nuptse, Ama Dablam, Lhotse).
 

Trekking spre Dingboche (4350m) 4-5 h
Lăsăm în urmă superbul răsărit din Tengboche și ne îndreptăm pașii spre satul Dingboche. Pe drum, ne oprim și vizităm vechea stupă din Pangboche. În fața noastră se deschide târâmul unde domnesc arbori de tundră. În Dingboche, ne întâmpină case cu pereți de piatră, terenuri fertile și priveliști memorabile spre Lhotse, Island Peak și Ama Dablam. Suntem la 4350m si ne pregatim pentru o noua sesiune de aclimatizare.
 

Odihnă în Dingboche
 Ne-o petrecem cu o altă sesiune de aclimatizare ce constă în drumeții scurte spre locuri cu altitudini mari, precum Nangkartshang Gompa. Peisajele colinelor ce se întind în spatale Dingbocheului  nu se lasă mai prejos decât cele cu care ați fost obișnuiți până acum, mai ales că oferă vedere către perechi de vârfuri vechi de 6 000 de ani. După ce ne asigurăm că nu a mai rămas niciun colțișor neexplorat, contemplăm priveliștile, împrospătăm cutia cu amintiri și ne întoarcem pentru porția binemeritată de somn.
 

Trekking spre Lobuche (4910m) 4-5 h
Părăsim Dingboche și ne continuăm călătoria către frumoșii munti. Mai departe, îmbrățișăm cu privirea priveliștea maiestuoasă a vârfurilor muntoase și a văilor glaciale. Mergem spre Dughla, ultima destinație înainte de drumul de întoarcere spre Tabăra de Bază. Noaptea ne-o petrecem în Lobuche aproape de 5000m. Este posibil ca raul de inaltime sa isi faca deja simtitia prezenta. Dar stati linistiti. Avem ac si de cojocul lui.
 

Treking catre Gorakshep (5180 m) 3-4 h si  Everest Base Camp (5364m) 2-3 h
Sa fie oare numarul 10 predestinat succesului? Pornim dis de dimnieață, pentru că suntem nerăbdători să ajungem spre locul mult râvnit: Everest Base Camp.  Incepem incet, pas cu pas – pentru ca altitudinea isi spune deja cuvantul. Vom ocoli cu îndemânare creste, morene și stânci și vom admira ghețari, ca mai apoi să ne răsfățăm stomacele cu o pauză de prânz în Gorakshep. Prindem noi puteri și urmărim poteca stâncoasă care ne duce la destinație. Mozaicul capătă contur datorită multitudinii corturilor colorate ale alpiniștilor stabiliți în Tabăra de Bază. Aici ne lăsăm copleșiti de euforie, pentru că ne aflăm la poalele celui mai înalt vârf din lume. După ce alimentăm cutia cu amintiri cu priveliștea incredibilă, ne întoracem  și petrecem noaptea în Gorakshep.
 

Trekking spre Kala patthar (5545m) 2-3 h și spre Pheriche (4280m) 5-6 h
Ne trezim și ne pregătim să vedem cel mai frumos răsărit din lume, îndreptându-ne spre Kala Patthar care ne va oferi superbe priveliști spre vârful Everest. Facem întrecere cu cei care reușesc să surprindă cât mai multe detalii ale peisajului si ajungem poate la cea mai mare altitudine din viata noastra: 5545m. Felicitari! Aventura continuă cu întoarcerea în Gorakshep, după care vom păși pe mușchiul umed cu care este căptușit drumul de întoarece spre Periche. Înconjurați de vegetația aplină, apoi de cea sub-aplină, ne vom plimba și vom rămâne peste nopate în Perische.
 

Trekking spre Namche bazaar (3440m) 4-5 h
Drumul de întoarecere este unul lin – rasfăț pentru articulațiile și mușchii solicitați. Aventura ne ademenește printre pădurile dense, cascade, peste poduri,  prin cărări blânde sau întortocheate, ca mai apoi să dăm de mănăstiri, așezări rurale țesute cu practici culturale și tradiționale. Amintirile sunt inca vii. Da, ati fost in Everest Base Camp. Felicitari!  Somnul ne găsește în misteriosul sat Namche Bazaar.
 

Trekking spre Lukla (2828m) 5-6 h
Astăzi, năstrușnicul drum continuă cu întoarcerea spre Monjo, locul în care am părăsit Parcul Național Sagarmatha, ca mai apoi să ne conducă spre Lukla. Traversăm intinerariul presărat cu provocări deja cunoscute (cascade, poduri, sate), iar seara ne odihnim trupurile în paturile confortabile ale hotelului.
 

Lukla -  Kathmandu (1350m)
Îmbrățișăm această nouă zi cu zborul matinal spre capitala medievală a Nepalului, care spulberă vraja Everestului și ne coboară cu picioarele pe pământ. Putem să ne plimbăm printre străduțe, să face poze, să construim alte amintiri, ca mai apoi obositi sa ne rasfatam la hotel. Daca vremea nu este prielnica zborului, vom amana acest zbor cu inca o zi.
 

Explorăm Parcul National Chitwan sau facem rafting pe raul Sun Kosi 
În această zi, ne trezim, ne împrospătăm forțele cu micul-dejun și ne lăsăm duși de autobuz în Chitwan sau la rafting Sun Kosi. Adrenalina pe repeat pentru ca meritam. 
 

Kathmandu  
Ultima zi o dedicăm cadourilor pentru cei dragi și luăm cu asalt magazinele de suveniruri. Încercăm să nu rămânem cu buzunarele complet goale, dar in Nepal e foarte greu sa se intample asta.
 

Kathmandu  - Bucuresti
Ne indreptam către Aeroportul Internațional din Tribhuwan. Și, pentru că orice poveste frumoasă trebuie să aibă și un sfârșit, ne desprățim de gazdele noastre și pornim spre casă cu sufletul modelat de atmosfera mistică si incredibilă a Nepalului.

Informatii pretioase:

  • Echipamentele tehnice se incarca contra cost pe traseu (baterii, telefoane, etc);
  • Everest Base Camp este un traseu de treking de altitudine. Nu necesita pregatire montana tehnica. In schimb pentru a face fata traseului montan este necesara o pregatire fizica buna;
  • Pentru a vizita Nepalul nu ai nevoie de vaccinuri obligatorii;
  • Pe traseul dusul cald/rece se face contra cost;
  • Programul mentionat poate suferi modificari daca vremea nu este favorabila zborurilor interne