Everest Base Camp, Himalaya, Nepal | OxigenTour

Everest Base Camp, Himalaya, Nepal

Trekking, Rafting, Safari, Climbing, Relaxing

Cand?

11-28 octombrie 2019

Unde?

Everest Base Camp

Cat?

2.300,00€

Locuri disponibile

8

Imaginează-ți! Cum ar fi să   fii in fata celui mai înalt vârf de pe Pământ,  sa privesti una dintre cele mai spectaculoase imagini din viata, aceea spre Vârful Everest?

De ce Everest Base Camp?

  • Everest Base Camp Trek este cel mai cunoscut și, probabil, cel mai frumos trek din lume.
  • Ajungi in tabara de baza a celui mai inalt varf din lume;
  • Vom cunoaste oameni care au invatat sa traiasca in locuri pe care altii le-ar ocoli (la altitudini de 2500-3000-4000m);
  • Vom vizita mănăstiri budhiste  si peisaje imposibil de uitat.

Dintre toate regiunile din Nepal, traseul care ne va duce spre tabara de baza a Muntelui Everest este poate cel mai spectaculos. Patru optmiari celebri pot fi vazuti pe parcursul acestui trekking de altitudine: Everest (8850m), Lhotse (8516m), Makalu (8463m), Cho Oyu (8201m).

Trekingul catre Tabara de Baza a Everestului nu este foarte dificil. In fiecare zi vom avea intre 3 si 9 ore de mers, cu pauze acolo unde gigantii lumii se lasa fotografiati. Vor fi zile speciale de odihna si aclimatizare peste 3000m, astfel incat organismului nostru sa ii fie usor sa se obisnuiasca cu cantitatile mici de oxigen. Ghizii insotitori va vor sfatui ce sa faceti, cand sa faceti si mai ales cum sa faceti pentru ca raul de inaltime sa nu va impiedice asensiunea.

Cand plecam?

11-28 octombrie 2019, adica doar 12 zile de concediu.

Pentru inscrieri si informatii ne puteti suna la 0726.992.873 sau da un mail la andrei@oxigentour.ro

Sosirea în Kathmandu (1350  m)
Vom ateriza in Kathmandu – capitala Nepalului – un oras a carui forfota nu poate fi descrisa in cuvinte si vom pleca catre hotel. După un răgaz de câteva minute si un dus bine meritat, vom vizita obiectivele turistice din Piața Durbar și ne vom plimba printre străzile pietruite și înțesate de magazine cu suveniruri ademenitoare. Seara ne-o petrecem la hotel, vom avea o cina autentică culturală si ne vom acomoda cu aceasta lume noua si interesanta in care am ajuns.   
 

Kathmandu
Ne-o dedicăm Kathmandului și bogățiilor sale culturale. Ne trebuie putin tim sa ne adaptam la conditiile de viata si trafic din Nepal. De peste tot vine cate ceva . O sa vedeti voi la ce ne referim. Azi avem în vizor stupa budhistă cunoscută drept „Templul Maimuțelor”, lăcaș unde domnește un echilibru între hinduism și budhism. De asemenea, vizităm și Stupa Boudhanath, una dintre cele mai mari din lume. După vom pătrunde în atmosfera mistică a complexului Templului Pashupatinath, primind binecuvântările sadhusilor. Seara, îmbrățișăm somnul, nu mai înainte de a verifica echipamentul pentru trekkingul ce ne așteaptă.
 

Zbor spre Lukla (2828m) și trekking spre Phakding (2780): 3 – 4 ore
Zborul catre Lukla depinde foarte mult de vremea din Lukla si cea din Kathmandu. 
De aici începe adevărata aventură! Ne trezim de dimineață, ne urcăm în avion și asaltăm hublourile, pentru că mozaicul geografic merită admirat: abundentele văi și dealuri, munții impunători, serpentine, coline. După aterizare, facem uz de rezervele de adrenalină, pentru că începem trekkingul catre Phakding.
 

Trekking spre Namche Bazaar (3440m) 5-6 h
Aventura ne poartă de-a lungul torențialului râu Dudh Koshi. Priveliștea ce ne va încânta privirea este cea oferită de munti inalti (Everest (8848m), Lhotse (8516m) and Nuptse (7879m), văi, poduri suspendate, cascade și păduri abundente. Obiectivul echipei? Satul Namche Bazaar, un loc înțesat cu obiective culturale și povești locale.
 

Odihnă în Namche Bazaar
Pentru că trebuie să oferim răgaz corpului nostru să se obișnuiască cu atmosfera și cu altitudinile ridicate, venim în ajutorul lui și desfășurăm diferite activități pentru a facilita procesul de aclimatizare. Ne integrăm peisajului mistic creionat de șerpași și ne plimbam la altitudine. O plimbare pana la „Everest View Hotel”, situat deasupra satului poa