Ai stat vreodata sa te gandesti ca mancarurile tipice de Paste spun multe despre modul in care este sarbatorita festivitatea in intreaga lume? Ingredientele folosite, cum se prepara, cum se serveste, cand si cum se mananca, reprezinta mult mai mult decat o reteta. Ele sunt simbolisme si traditii ale celor mai variate culturi si religii.
Daca intentionezi sa iti petreci vacanta de Paste intr-o alta tara, porneste alaturi de noi in aceasta calatorie prin aromele si preparatele de Paste specifice a 8 tari si descopera povestile si obiceiurile din spatele fiecaruia dintre aceste delicii.
Daca iti alegi sa pleci in vacanta in Argentina de Paste, vei putea gusta preparatele specifice tarii. Aici, locuitorii mananca de Paste un fel de mancare asemanator placintei numit torta Pascualina. Pascua inseamna paste in limba spaniola, asa ca torta Pascualina inseamna "Tarta de Paste". Placinta savuroasa este umpluta cu ricotta, oua fierte tare, spanac, anghinare si patrunjel. Deoarece este fara carne, este un fel de mancare comun in timpul Postului Mare, iar ouale folosite pentru a pregati acest fel de mancare simbolizeaza invierea lui Isus Hristos.