L-V 9-18
Apeleaza la recomandarea unui expert!
https://www.oxigentour.ro/image/catalog/Imagini Articole/Articol-Cuba (2).jpg

Patrimoniul UNESCO din Cuba - o oaza de diversitate

Cuba este o tara care merita a fi vizitata, fiind o adevarata oaza a diversitatii culturale dar si naturale.

 

In prezent, Cuba gazduieste 9 situri de importanta internationala = 9 motive sa alegi o vacanta in Cuba, incluse in patrimoniul UNESCO, acestea reprezentand dovada vie a conservarii istoriei, culturii si a traditiilor cubaneze.

 

Elementele de patrimoniu cultural din Cuba incluse in UNESCO"

 

Havana  - centrul sau vechi pastreaza un amestec interesant de monumente in stil baroc si neoclasc, un ansamblu omogen de case cu arcade, balcoane, porti din fier forjat, curti interioare si piete urbane, acesta fiind  unul dintre cele mai notabile centre istorice din  intregul continent american, plin de culoare, reprezentand cadrul perfect pentru o vedere din Cuba.

 

Centrul Istoric Camaguey -  este unul dintre primele sapte sate fondate de spanioli in Cuba si a jucat un rol important ca centru urban dedicat cresterii bovinelor si industriei zaharului iar in ceea ce priveste aspectul urban si tehnicile traditionale de constructie  se reflecta influenta a numeroase stiluri: neoclasic, eclectic, Art Deco, neo-colonial, precum si unele Art Nouveau.

 

 Centrul istoric urban Cienfuegos - este primul exemplu remarcabil de ansamblu arhitectural reprezentand noile idei de modernitate, igiena si ordine, in planificarea urbana, asa cum s-au dezvoltat in America Latina, din secolul al 19-lea.

 

Primele plantatii de cafea din Cuba de sud-est Cubei - ilustreaza un peisaj al  productiei de cafea din secolele 19-20, o calatorie in timp, pe drumul cafelei de la plantatiile de cafea la infrastructura pentru irigatii precum si la  reteaua de transport a drumurilor de munte si a podurilor care leaga plantatiile in interior si cu punctele de export de cafea.

 

Castelul San Pedro de la Roca, Santiago de Cuba - Construit ca raspuns la rivalitatile comerciale si politice care au amenintat Caraibele in secolele 17 si 18, Castelul San Pedro de la Roca constituie cel mai mare si mai cuprinzator exemplu al principiilor ingineriei militare renascentiste adaptate la cerintele puterilor coloniale europene din Caraibe.

 

Trinidad si Valea de los Ingenios - este o marturie remarcabila a dezvoltarii industriei zaharului si un muzeu viu care gazduieste  75 de  foste mori de zahar si  case de plantatii.