L-V 9-18
Apeleaza la recomandarea unui expert!
https://www.oxigentour.ro/image/catalog/Iordania Comprimat/Vacanta-in-Iordania-ziua-1-Oxigen-min-min.jpg

Iordania si taramul celor 20 de coline II

In prima parte am prezentat informatii generale despre Iordania. Insa ce o face atat de speciala? Sa vedem ce putem vizita in Iordania.


Capitala Iordaniei, Amman a fost construita initial pe 7 coline, asemenea Romei Antice,insa astazi se intinde pe mai bine de 20 de coline, fiind un oras modern care nu a uitat cum sa pastreze istoria locului.  


Iordania este o tara vizitata atat de turisti musulmani cat si crestini aflati in pelerinaj in locurile Sfinte, cum este si raul Iordan unde se spune ca a fost botezat si Ioan Botezatorul. Un alt element care impresioneaza multi turisti este reprezentat de prezenta unui sunet atipic dis-de-dimineata si anume vocile zecilor de musulmani rugandu-se intr-un singur glas .


Daca esti o fire creativa insemna ca o sa apreciezi faptul ca in parfumeriile din Amman iti poti crea propriul parfum, iar daca vrei sa iti exersezi abilitatile tale de negociere, atunci poti sa incerci acest lucru cu negustorii locali.


In randul obiectivelor turistice se numara si Petra, considerata una dintre cele 7 minuni ale lumii. Cetatea este sculptata intr-un canion, comparandu-se cu o cetate de necucerit. Din cauza pozitiei strategice, mai exact intre rutele comerciale ale Orientului aceasta a atras atentia romanilor care au reusit sa cucereasca cetatea in anul 106. Tezaurul din Petra este atat de celebru incat apare in nenumarate vederi si timbre din intreaga lume. Din pacate, cetatea a fost parasita in secolul al VII-lea, dupa o serie de cutremure devastatoare si a ramas necunoscuta pana in 1812, cand elvetianul Johann Ludwig Burckhardt a redescoperit-o.  Aceasta se afla in Patrimoniul Mondial UNESCO inca din anul 1985.


Din randul obiectivelor turistice se numara si Desertul Wadi Rum, cunoscut si sub numele de Valea Lunii. Un element reprezentativ al acestui loc este nisipul de culoare rosiatica, iar stancile rotunjite de asprimea vremii intregesc acest peisaj.


Un alt loc foarte cautat de turisti este si Marea Moarta, considerata cel mai adanc loc de pe pamant. Numele acesteia este dat tocmai din cauza salinitatii apei de 34%, care face imposibila prezenta organismelor vii. Aici exista 16 minerale rare, care se gasesc exclusiv in aceasta zona. Namolul si apele minerale de la Marea Moarta sunt recunoscute pentru proprietatile terapeutice, iar centrele de wellness si spa se numara printre cele mai vizitate locuri de acest gen. Baia in Marea Rosie este interzisa dupa apusul soarelui, fiind loc de granita.


Un alt loc in care istoria dar si religia, au loc de cinste, este reprezentat de Muntele Nebo, care potrivit traditiei iudaice, este chiar muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei si unde se considera ca este si inmormantat.


Asadar, fie ca esti pasionat de istorie, religie, esti in cautare de aventuri sau relaxare in locuri noi, Iordania ti le ofera pe toate. Esti gata sa traiesti experienta Iordaniei?


   

Aboneaza-te la newsletter!
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si fii la curent cu cele mai proaspete informatii despre excursiile tale preferate.
Asigurare storno
Asigurarea Storno va fi incheiata in momentul achitarii pachetului turistic, integral. Va rugam sa cititi Informatiile despre Asigurarea Storno si Conditiile Generale de Asigurare.”