L-V 9-18
Apeleaza la recomandarea unui expert!
https://www.oxigentour.ro/image/catalog/Iordania Comprimat/Vacanta-in-Iordania-ziua-6-Oxigen-min-min.jpg

Minuni ale lumii si locuri legendare: Iordania (re)descoperita

Ne gandeam sa interactionam si sa intelegem cateva dintre misterele lumii si... plecam, pentru opt zile, in Iordania, o tara plina de contraste, al carei nume provine de la raul Iordan, denumit dupa Or Dan, unul dintre fii personajului Iacob, care apare in scrierea Geneza. Opt zile de istorie antica, ecleziasiastica, in care nu pot lipsi trekkingul si experientele care dau dependenta... de care nu te mai poti lecui toata viata!


Asa ca pornim la drum si aterizam in orasul Amman, capitala tarii. Avem timp berechet sa ii luam pulsul, pentru ca ne rezervam doua zile plimbarilor si explorarii. Amman ne aduce repede aminte de Roma, pentru ca este un oras antic, ce se odihneste pe mai bine de 20 de coline, fiind intesat de istorie si de peisaje antitetice: case modeste, varuite in alb si strazi aglomerate de oameni agitati, si partea moderna, unde ne ridicam privirile spre zgarie nori.


Fiind intr-un loc musulman, nu vor lipsi aromele imbietoare ale condimentelor, ale nargilei, si ale cafelei, vestitele buticuri care ne vor pune vointa la incercare si portofelul la diete nu prea drastice, speram noi. Facem slalom printre tuk-tuk-urile turcesti, printre vanzatorii ambulanti si printre ale lor tarabe incarcate cu legume proaspete si bijuterii de sticla, si vizitam Centrul Vechi si Citadela Amman. Aici, ne pierdem printre si in obiectivele tursitice ale zonei: Muzeul Arheologic National, Templul lui Hercule, Biserica Bizantina, Teatrul Roman, Moscheea Regelui Abdullah I (un loc cu o suprafata de 1500 metri patrati). Pregatiti-va picioarele!


In urmatoarea zi, avem ca obiectiv principal Muntele Nebo, un loc sacru datorita legendelor care s-au construit in jurul lui. Se spune ca Moise, profetul care a adunat triburile din Isreal si a parasi Egiptul desfranat al anilor 1300 i. Hr., pentru a le duce pe Taramul Fagaduintei, Canaanul, a urcat pe acest munte si a contemplat privelistea. Moise, ajuns pe Mutele Nebo, a privit catre taramul in care nu i s-a permis sa calce, desi i se promisese ca acolo va aduce oile ratacite ale lui Israel. De sus, vom observa Palestina, Raul Iordan si Israelul, vom simti vibratia locului, vom vizita biserica construita si ne vom bucura de linistea care ne ajunge pana in suflet.


Mai apoi, mergem spre locul in care nicio vietate subacvatica nu poate trai din cauza nivelului foarte ridicat de salinitate. Marea Moarta este spectaculoasa, iar substanta alba pe care pasim nu este nisip, ci sare. Este un loc unic in lume, de care ne bucuram atat cat ne permite timpul.


In cea de-a patra zi, ne trezim entuziasti si plini de nerabdare, deoarece plecam spre orasul Petra. Este un loc plin de mistere, binecuvantat cu o arhitectura care ne lasa cu gura cascata si cu o atmosfera ce nu ne permite sa mai scoatem niciun cuvant. Este monument mondial UNESCO si una dintre cele sapte minuni ale lumii.