L-V 9-18
Apeleaza la recomandarea unui expert!
https://www.oxigentour.ro/image/catalog/Tanzania și Zanzibar Comprimat/Vacanta-Tanzania-Zanzibar-ziua-4-Oxigen.jpg

De ce Kilimanjaro? – Interviu cu Andrei Voicu – proaspat intors

Ce inseamna Kilimanjaro pentru tine?

Kilimanjaro este un vis. Dar un vis pe care il ai de cand esti mic copil si auzi la orele de geografie de ,,Acoperisul Africii". Urcatul pe Kilimanjaro materializeaza fiorul pe care l-ai simtit pe sira spinarii atunci cand stateai in banca si te gandeai la 5 895 metri altitudine. Atunci era ,,poate intr-o zi...". Acum este ,,Da, este posibil. Da, am facut-o." Si, cine stie, ,,Da, o s-o mai fac".


 


 Care sunt elementele de care ai nevoie pentru ascensiunea pe Kilimanjaro?

In primul rand, ai nevoie de resursa financiara. Apoi, de pregatirea fizica, care vine in timp, cu rabdare si consecventa. Cand urci la aproape 6 000 de metri altitudine, disconfortul pe care-l resimte corpul este mare. Cantitatea de aer pe care o respiri este din ce in ce mai mica. Temperaturile nu sunt foarte prietenoase.


Mai apoi ai nevoie de un psihic puternic. Kilimanjaro este un test de rezistenta fizica si mentala. Ai nevoie sa-ti pastrezi calmul, chiar daca nimic din jurul tau nu te incurajeaza sa faci asta.


Cum a ajuns Oxigen pe Kilimanjaro?

Datorita pasiunii pentru munte, a experientei acumulate in tot acest timp si datorita contactelor. Colaboram cu cea mai buna agentie locala si ne asiguram ca nevoile si asteptarile turistilor sunt indeplinite. Eu am fost acolo ca mediator intre ceea ce doreau ei sa se intample si ceea ce ne-au recomandat ghizii locali sa facem pentru siguranta noastra, care este cea mai importanta.


Insa Oxigen a ajuns pe Kilimanjaro si datorita omenilor care au avut incredere in noi si alaturi de care am creat o echipa faina, ambitioasa, unita. Este destul de simplu sa fii solidar atunci cand toti membri urmaresc acelasi vis.