L-V 9-18
Apeleaza la recomandarea unui expert!

Expeditie Everest Base Camp si Island Peak

Pret de la
  4.290 Euro
27.04.2024 - 17.05.2024 ( 19 zile)
Tip excursie
  Aventura
Dificultate
Greu
Sau contacteaza-ne +40 371 235 840
Perioada nu este conform planurilor tale?
Daca planurile tale nu coincid cu 27 aprile-17 mai 2024, avem si alte date disponibile pentru aceasta oferta:
17.10.2024 - 06.11.2024
sau
Continua cu aceasta perioada!
REZERVA
WISHLIST
CONTACT
SUNA
De ce Everest Base Camp?

 • Everest Base Camp Trek este cel mai cunoscut si, probabil, cel mai frumos trek din lume;
 • Ajungi in tabara de baza a celui mai inalt varf din lume;
 • Vom cunoaste oameni care au invatat sa traiasca in locuri pe care altii le-ar ocoli (la altitudini de 2500-3000-4000m);
 • Vom vizita manastiri budhiste si peisaje imposibil de uitat.
 • Ascensiune pe Island Peak

*In cazul in care numarul minim de participanti nu este indeplinit, se poate organiza fara ghid insortitor roman.

Itinerariu

Ziua 1 +

Zbor - OTP - Kathmandu. Ziua de astazi este dedicata zborului.

Plecarea din Bucuresti este la ora 17 30, cu escala la Doha, cu compania Qatar.


Ziua 2 +

Aterizam pe aeroportul din Kathmandu la ora 08:25.

 Capitala Nepalului, Kathmandu, este un oras viu, o combinatie fascinanta de istorie si modernitate, unde vechea cultura si arhitectura traditionala se impletesc cu agitatia vietii urbane.

Ne cazam, ne dezmortim cu un dus bine meritat si pornim intr-o minunata plimbare prin Piata Durbar cu strazile pietruite si magazine cu suveniruri.

Seara o petrecem la hotel, vom avea o cina autentica si ne vom acomoda cu aceasta lume noua si interesanta in care am ajuns.   


Ziua 3 +

Zbor spre Lukla (2828m) si trekking spre Phakding:aprox. 3-4 ore

De aici incepe adevarata aventura! Ne trezim de dimineata, ne urcam in avion(Zborul catre Lukla depinde foarte mult de vremea din Lukla si cea din Kathmandu).

Suntem rasfatati cu privelisti greu de descris in cuvinte: vai si dealuri, muntii impunatori, serpentine, coline. Dupa aterizare, simtim cum adrenalina ne curge prin vene si incepem trekkingul catre Phakding (2780).Ziua 4 +

Trekking din Phakding spre Namche Bazaar (3440m) 5-6h

Aventura ne poarta de-a lungul raului Dudh Koshi. Privelistea ce ne va incanta privirea este cea oferita de munti inalti (Everest (8848m), Lhotse (8516m) and Nuptse (7879m), vai, poduri suspendate, cascade si paduri abundente.

Telul nostru?  Satul Namche Bazaar construit in stil sherpa, cu case din lemn si piatra cu strazi inguste cu case cu acoperisuri de metal si ferestre ornamentate. In jurul satului se intind terase cultivate si gradini, contribuind la peisajul pastoral.

Avem oportunitateade a intra in contact cu cultura sherpa, de a explora manastiri budiste si de a admira arhitectura traditionala. Interactionam cu localnicii, oameni calzi, ospitalieri si autentici.
Ziua 5 +

Zi de aclimatizare in Namche Bazaar

Pentru ca trebuie sa oferim ragaz corpului nostru sa se obisnuiasca cu atmosfera si cu altitudinile ridicate, venim in ajutorul lui si desfasuram diferite activitati pentru a facilita procesul de aclimatizare. Ne integram peisajului mistic creionat de serpasi si ne plimbam la altitudine. O plimbare pana la ,,Everest View Hotel", situat deasupra satului poate fi optiune buna. Ce facem acolo? Admiram varfurile care strapung cerul: Ama Dablam, Nuptse, Lhotse si Everest. 


Ziua 6 +

Trekking din Namche Bazaar spre Tengboche (3850m) 4-5h

Pentru ca suntem la altitudine mare, vom incepe ,,antrenamentul" cu o scurta, dar abrupta urcare spre asezarile Kenjoma si Sanasa. Mai apoi, ne indreptam pasii spre Phunke Tenga, locul ideal de odihna care te pregateste pentru drumul abrupt spre Tengboche. Urcarea este presarata cu paduri de rhododendron, deci nu ne scutim ochii de niciun peisaj demn de tinut minte. In Tengboche vom vedea vechea manastire renumita pentru celebrarea festivalului Mani Rimdu, imensa statuie a lui Buddha, ingenioasele picturi murale si vom asculta linistitoarele cantari ale calugarilor. Muntii maiestosi de peste 8000m ii vom admira in momente bine meritate de respiro (Everest, Nuptse, Ama Dablam, Lhotse).


Ziua 7 +

Trekking Tengboche spre Dingboche (4350m) 4-5h

Lasam in urma superbul rasarit din Tengboche si ne indreptam pasii spre satul Dingboche. Pe drum, ne oprim si vizitam vechea stupa din Pangboche. In fata noastra se deschide taramul unde domnesc arbori de tundra. In Dingboche, ne intampina case cu pereti de piatra, terenuri fertile si privelisti memorabile spre Lhotse, Island Peak si Ama Dablam. Suntem la 4350m si ne pregatim pentru o noua sesiune de aclimatizare.


Ziua 8 +

Odihna in Dingboche

Ziua de astazi o petrecem cu o alta sesiune de aclimatizare ce consta in drumetii scurte spre locuri cu altitudini mari, precum Nangkartshang Gompa. Peisajele colinelor ce se intind in spatale Dingbocheului nu se lasa mai prejos decat cele cu care ati fost obisnuiti pana acum, mai ales ca ofera vedere catre perechi de varfuri vechi de 6000 de ani. Dupa ce ne asiguram ca nu a mai ramas niciun coltisor neexplorat, contemplam privelistile, improspatam cutia cu amintiri si ne intoarcem pentru portia binemeritata de somn.


Ziua 9 +

Trekking spre Lobuche (4910m) 4-5h

Parasim Dingboche si ne continuam calatoria catre frumosii munti. Mai departe, imbratisam cu privirea privelistea maiestuoasa a varfurilor muntoase si a vailor glaciale. Mergem spre Dughla, ultima destinatie inainte de drumul de intoarcere spre Tabara de Baza. Noaptea ne-o petrecem in Lobuche aproape de 5000m. Este posibil ca raul de inaltime sa isi faca deja simtitia prezenta. Dar stati linistiti. Avem ac si de cojocul lui.

Ziua 10 +

Treking catre Gorakshep (5180 m) 3-4h si  Everest Base Camp (5364m) 2-3h

Sa fie oare numarul 10 predestinat succesului? Pornim dis de dimnieață, pentru că suntem nerăbdători să ajungem spre locul mult râvnit: Everest Base Camp. Incepem incet, pas cu pas – pentru ca altitudinea isi spune deja cuvantul. Vom ocoli cu îndemânare creste, morene și stânci și vom admira ghețari, ca mai apoi să ne răsfățăm stomacele cu o pauză de prânz în Gorakshep. Prindem noi puteri și urmărim poteca stâncoasă care ne duce la destinație. Mozaicul capătă contur datorită multitudinii corturilor colorate ale alpiniștilor stabiliți în Tabăra de Bază. Aici ne lăsăm copleșiti de euforie, pentru că ne aflăm la poalele celui mai înalt vârf din lume. După ce alimentăm cutia cu amintiri cu priveliștea incredibilă, ne întoracem  și petrecem noaptea în Gorakshep.

Ziua 11 +

Trekking catre Kala Patthar (5545m) si Dingboche

Dimineata devreme, vom face o drumetie catre Kala Patthar pentru a prinde rasaritul. Kala Patthar (5.554 m) ofera o panorama incantatoare a rasaritului asupra Muntelui Everest si a altor varfuri. Drumetia este scurta, dar abrupta. Vom face drumetia, ne vom bucura de o vreme minunata in Kalapathar si ne vom intoarce la Gorakshep. Panorama de 360 de grade este pur si simplu uluitoare.

Apoi, luand masa, vom parasi Gorak Shep pentru a cobori in Dingboche. Vom retraversa satul, trecand prin Pheriche. Va fi o plimbare confortabila, deoarece coboram. Vom ajunge in Dingboche, unde ne odihnim.

Ziua 12 +

Trekking catre Chhukung (4,760m)

Acum este momentul sa ne concentram asupra Varfului Island Peak. Vom incepe prin a face o drumetie pana la Chukkang. Va incepe cu o urcare abrupta din Dingboche. Vom trece prin mai multe catune traditionale de munte. Drumetia va dura aproximativ 3-4 ore. Prin urmare, vom admira toate privelistile uimitoare fara graba. Vom ajunge in cele din urma la Chukkang. Satul ofera privelisti uimitoare catre Nuptse, Ama Dablam, etc. Vom petrece o noapte linistita in Chukkang.


Ziua 13 +

Trekking catre tabara de baza- Island Peak (5100 m)

Astazi vom avansa spre Tabara Varfului Island Peak. Dupa micul dejun, vom pleca entuziasmati pe traseu, ne apropiem de un moment la care visam de mult timp. Va trebui sa urcam dealuri si apoi sa ne indreptam prin valea principala. Drumetia ne va oferi privelisti uimitoare cu cascade si rauri de gheata de-a lungul traseului. Vom trece si de morena ghetarului Lhotse, urmarind Ghetarul Imja Khola. Vom depasi si marcajul de 5000m. Prin urmare, fara graba, vom ajunge usor la Tabara de Baza a Varfului Island Peak. Odata ajunsi acolo, vom face cateva exercitii practice de escalada inainte de a ne odihni.

Ziua 14 +

Ascensiunea pe Island Peak (6189)

Incepem escaladarea devreme, in jurul orei 1 dimineata, deoarece trebuie sa atingem varful inainte de pranz, inainte ca vremea sa devina capricioasa. Astfel, vom incepe prin a urca dealuri abrupte si privim uimiti in departare.  Incet, poteca va deveni mai ingusta, mai abrupta si mai stancoasa. Vom urma cu atentie creasta pana la un bolovan expus si apoi pana la varful ghetarului.

Folosind coardele fixe si scarile in anumite locuri si urmand instructiunile ghidului, vom ajunge pe famosul Island Peak. Recent s-au format doua crevase inainte de varf. Ne bucuram sufletele cu privelisti uimitoare asupra muntilor si orizontului. Vom sarbatori reusita si vom admira vederea grandioasa. Dupa aceea, ne vom intoarce incet la Tabara de Baza a Varfului Island si apoi in Chhukung. Este posibil sa ajungem direct in Chhukung dupa ascensiune.

Ziua 15 +

Trek tabara de baza Island Peak/ Chhukung – Tengboche(3,860m)

Tare ne-am minunat de ascensiunea pe Island Peak, e un sentiment greu de descris in cuvinte. Pornim din Chhukung, astazi vom face o drumetie catre Tengboche prin Pangboche. Va fi in mare parte in panta descendenta. Vom urca usor prin Debuche inainte de a cobori catre Tengboche. Drumetia este scurta si usoara. Nu ne grabim, savuram peisajele catre Tengboche.

Ziua noastra se va incheia in Tengboche, chiar langa Manastirea Tengboche, la o pensiune.

Ziua 16 +

Trekking Tengboche(3,860m) – Namche Bazaar (3440m)

Astazi pornim catre Namche Bazaar. Mai intai, vom cobori de la Tengboche catre raul Dudh Koshi. Urmeaza, sa urcam prin paduri catre traseul plat de pe marginea vaii. Admiram cu jind, muntii impresionanti, vom ajunge destul de usor la Namche Bazaar. Odata ajunsi acolo, ne vom petrece timpul pe stradutele vibrante ale orasului. 

Ziua 17 +

Trekking Namche Bazaar - Lukla

A venit momentul sa  parasim Namche Bazaar si sa ne indreptam spre Lukla. Imersandu-ne in atmosfera uimitoare a orasului, vom incepe traseul dupa micul dejun. Traseul va cobori din oras catre Podul de Suspensie Hillary. Apoi, vom urma raul Dudh Koshi pentru a ajunge la Lukla. Sarbatorim aceasta experienta once in a lifetime impreuna cu cei care ne-au sprijinit sa ne indeplinim visul si ne odihnim.

Ziua 18 +

Lukla - Kathmandu (1350m)

Imbratisam aceasta noua zi cu zborul matinal spre capitala medievala a Nepalului, care spulbera vraja Everestului si ne coboara cu picioarele pe pamant. Putem sa ne plimbam printre stradute, sa face poze, sa construim alte amintiri, ca mai apoi obositi sa ne rasfatam la hotel. Daca vremea nu este prielnica zborului, vom amana acest zbor cu inca o zi.


Ziua 19 +

Kathmandu  - Zi tampon - in caz de vreme rea

Ultima zi o dedicam cadourilor pentru cei dragi si luam cu asalt magazinele de suveniruri. Incercam sa nu ramanem cu buzunarele complet goale, dar in Nepal e foarte greu sa se intample asta.


Ziua 20 +

Kathmandu  - Bucuresti

Ne indreptam catre Aeroportul International din Tribhuwan. Si, pentru ca orice poveste frumoasa trebuie sa aiba si un sfarsit, ne despratim de gazdele noastre si pornim spre casa cu sufletul modelat de atmosfera mistica si incredibila a Nepalului.


Ziua 21 +

Aterizam in Bucuresti.

Ce este inclus

Ce include pachetul?
 • Bilet international Bucuresti - Kathmandu si retur cu bagaj de cala;
 • Zbor intern: Kathmandu-Lukla-Kathmandu;
 • Cazare in Kathmandu: 4-5 nopti cu mic dejun (in functie de cand coboram de pe munte);
 • Cazare, la cort/teahouse pe munte in timpul sesiunii de trekking;
 • 3 mese pe zi (mic-dejun, pranz, cina) in timpul trekkingului;
 • Taxa de intrare in Parcul National si card TIMS (Trekkers' Information Management System).
 • Taxe guvernamentale si locale ale intinerariului
 • Ghid montan din Nepal;
 • Ghid montan din Romania;
 • Un porter pentru doua persoane in limita a 13 kg/persoana. Pretul include asigurarea, salariul, masa, cazarea si echipamentul. Daca bagajul personal va fi mai mare de 13 kg, atunci porterul va fi achitat suplimentar: 20 euro/zi;
 • Trusa de prim ajutor;
 • Oximetru pentru a verifica pulsul si nivelul de saturatie de oxigen din sange (pulsoximetria);Ce nu include pachetul?
 • Optiune Island Peak + 1200 euro ( se bifeaza la rezervare) include cazare pe munte, ghizi, porteri, mese pe munte)
 • Taxa de viza in Nepal (50 usd/persoana pentru 30 de zile- se achizitioneaza din aeroportul din Nepal);
 • Pranz si cina in Kathmandu;
 • Bacsis porteri
 • Transferurile de la aeroport la hotel;
 • Asigurarea de sanatate, de calatorie si de evacuare cu elicopter in situatiile exceptionale;
 • Cheltuielile din orase pentru cazare si masa, cauzate din decalarea programului (sosiri rapide/plecari intarziate, intoarcerea rapida din munte);
 • Cheltuieli personale: curatarea hainelor, apeluri, incarcarea bateriilor, dusuri calde, reci, sticle cu apa etc;
 • Cheltuieli suplimentare cauzate de zboruri intarziate, de conditiile meteo sau de orice alt eveniment pe care nu-l putem controla;

Termene de plata

 • 30% din total se achita la inscriere
 • 30% din total se achita cu 3 luni inainte de plecare
 • 30% din total se achita cu 2 luni inainte de plecare
 • 10% din total se achita cu 30 de zile inainte de plecare

* Pentru inscrierile realizate cu 60 de zile inainte de data de plecare, plata se face integral la momentul rezervarii.

Modalitate de plata:

Pentru rezervarea unui loc, puteti achita:

 • cash la sediul Oxigen-pe Str. Sergent Nastase Pamfil nr. 38, Sector 2, Bucuresti. va rugam sa aveti in vedere ca acceptam bancnote cu valoare de pana la 100 euro.
 • cu cardul online pe site-ul www.oxigentour.ro prin platforma de rezervare-plata
 • prin transfer bancar in conturile cu mentiunea la detalii plata: "Nepal": RO11INGB0000999906048760 - LEI - ING BanK RO90INGB0000999906144241 - EURO - ING Bank.

Plata serviciilor in lei se face la cursul ING Standard de vanzare pentru tranzactii Online, disponibil la linkul: CURS VALUTAR ING.

In momentul in care dati click pe linkul de mai sus sunt 2 taburi: Curs DEDICAT si Curs STANDARD. Va rugam sa dati click pe Curs STANDARD pentru a vedea cursul folosit pentru tranzactii Online.

Perioade disponibile si preturi

Descriere Pret Zile Perioada
Expeditie Everest Base Camp si Island Peak 3.940 Euro
Pe persoana
19
Zile
17.10.2024-06.11.2024
Vezi oferta

Informatii precontractuale

Informatiile precontractuale sunt informatii furnizate de catre Oxigen Tour cu privire la excursia / vacanta curenta, inainte de incheierea unui contract comercial. Acestea sunt concepute pentru a va permite sa luati o decizie in cunostinta de cauza, in legatura cu achizitionarea pachetului pe care il punem la dispozitie. Informatiile detaliate cu privire la excursia / vacanta curenta, pe puteti gasi aici.

Good to know

Tot mai ai nevoie de inspiratie?

Avem o gama larga de destinatii si experiente disponibile pentru tine!

Afla mai mult despre vacantele noastre, concepute special pentru tine in Himalaya

Esti interesat de aceasta excursie?

Contacteaza-ne la 0371 235 840

Descarca programul
Aboneaza-te la newsletterul Oxigen si descarca programul excursiei. Astfel, vei fi la curent cu toate ofertele noaste, impreuna ne construim amintiri.
Sunt de acord cu Politica de Confidentialitate.
Aboneaza-te la newsletter!
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si fii la curent cu cele mai proaspete informatii despre excursiile tale preferate.
Asigurare storno
Asigurarea Storno va fi incheiata in momentul achitarii pachetului turistic, integral. Va rugam sa cititi Informatiile despre Asigurarea Storno si Conditiile Generale de Asigurare.”