L-V 9-18
Apeleaza la recomandarea unui expert!
https://www.oxigentour.ro/image/catalog/Tanzania si Zanzibar Revelion Comprimat/Vacanta-Tanzania-Zanzibar-3-Oxigen.jpg

De ce sa urci pe Kilimanjaro?

O sa fiu direct. Iti dau cinci motive. Pe restul, le descoperi tu. Ce zici? 


1.Experienta inedita la inaltime. Muntele Kilimanjaro este cel mai inalt vulcan din lume si detine Varful Uhuru, cu o altitudine de 5.895 metri, fiind cel mai inalt varf din Africa. Avem un drum lung de parcurs, dar nu ne plictisim, pentru ca avem ce sa fotografiem cu retina.

   

2.Descoperim toate treptele de vegetatie. Tropicala, apoi dam de culturi de porumb si de arbori de cafea, bananieri, apoi zone forestiere cu arbori mari si arbusti subtropicali. Apoi pajisti, pasuni alpine, iar spre varf, muschi, stanci, licheni, ghetari. Traversam si mlastini, iar suprizele se tin lant. Iti mai aduci aminte de orele plictisitoare de geografie din scoala generala. Daca ai fi stiut de atunci ca ea se invata cel mai simplu prin descoperire, ai fi pornit in aventura?


 3.Iti depasesti limetele.Stii care-i faza cu ele? Sunt ca termenul de valabilitate de pe produsele comestibile. Se cunosate foarte bine faptul ca ele nu expira la data indicata pe eticheta. Asa si limitarile noastre. Corpul te poate duce mult mai departe decat gandesti tu ca este posibil. Totul porneste de la creier. El e cel care da comenzile. Si ghici cine-l comanda pe el. Tu! Kilimanjaro este un bun exercitiu pentru auto-cunoastere si evolutie. Nu de alta, dar sa ajungi tocmai in Africa si sa renunti la experienta de a fi pe acoperisul continentului nu e o solutie.


4.Intri in contact cu universul riveranilor. Ca este vorba de hamali, de ghizi, de oamenii care lucreaza in hoteluri, de localnici. Pe fata lor citesti, paradoxal, sanatate. Si iubire pentru viata, pentru munte si pentru aventura. De fapt, Kilimanjaro e caminul lor. Daca pentru ei nu e periculos si nici salbatic, pentru tine de ce ar fi? Sunt calzi, empatici, mereu acolo sa intinda o mana de ajutor. E adevarat ca sunt platiti pentru asta, dar simti ca gestul e uman, dincolo de rasplata financiara.


5.Rasaritul de pe Uhuru. Dupa munca si rasplata. De pe varful Africii, totul pare ireal. Dar totul se intampla sub ochii tai. In stanga si-n dreapta sunt stanci si blocuri intregi de gheata care reflecta lumina calda a soarelui. Cerul e brazdat de culori vii, care anunta o noua zi. Care anunta viata. Ceea ce parea imposibil ieri, azi e certitudine. Maine, e o noua provocare. Ai urcat pe Kilimanjaro. Maine, va fi alt munte, mai inalt, mai provocator. Dar acum ai reusit!


Urca pe Kilimanjaro pentru ca e genul de experienta de care ai vrea sa te bucuri macar o data in viata. Cel mai tanar om care l-a cucerit avea sapte ani. Deci iti mai dau inca sapte motive sa pornesti in aventura sau te-am convins deja? 

Aboneaza-te la newsletter!
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si fii la curent cu cele mai proaspete informatii despre excursiile tale preferate.
Asigurare storno
Asigurarea Storno va fi incheiata in momentul achitarii pachetului turistic, integral. Va rugam sa cititi Informatiile despre Asigurarea Storno si Conditiile Generale de Asigurare.”