Circuit Patagonia si Tara de Foc: Argentina & Chile

Trekking, City Break, Safari, Relaxing
Last minute

Cand?

04-27 ianuarie 2019

Unde?

Patagonia

Cat?

1.980,00€

Locuri disponibile

2

Nu rata oferta LAST MINUTE!

 

Indraznim sa ne facem vise si sa plecam la capatul pamantului, in cele mai putin cunoscute si mai frumoase parti ale lumii. La inceputul anului 2019 zburam in Argentina, Chile si Brazilia, vizitam insule, munti, pinguini, parcuri nationale ale sudului aproape antartic.

Pe scurt 23 zile in Tara de Foc si Patagonia, Argentina, Chile si Brazia, vazand unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume, calatorind in cei mai spectaculosi munti, fotografiind cele mai mari cascade si traind emotii de copil la mai putin de jumatate de metru de micutii pinguini. 

Informatii si inscrieri la : 0721.566.427 sau diana@oxigentour.ro

Perioada de inscriere pentru aceasta excursie, pentru mentinerea tarifului actual este de 25 septembrie 2018. Cei care s-au inscris dupa aceasta data, sunt rugati sa sune prima data la agentie pentru a confirma tariful. Este posibil ca tariful biletului de avion sa se majoreze.

Daca ai dat click pe Program inseamna ca ai vrea sa vii cu noi in aventura vietii tale. Deci sa dam startul la aventura. Zborurile lungi trec mai repede atunci cand sunt petrecute cu prietenii. Si aterizam in Buenos Aires.​

Buenos Aires: “Orasul asta le are pe toate”,o destinatie unica, traditionala, avangardista si istorica. Ne plimbam pe strazi, dansam tango, mancam mancare traditionala.

Buenos Aires combina grandoarea europeana cu pasiunea latina. Este un oras primitor, locuitorii acestuia fiind cunoscuti drept portenos (oamenii portului). Vom avea parte de bucataria traditionala din Buenos Aires, care se gaseste cel mai bine in districtul Palermo Viejo. Aici se gasesc celebrele cafenele si restaurantte unde se pot degusta cele mai bune vinuri din Argentina si celebra friptura argentiniana la gratar, cunoscuta in toata lumea.

Cea mai mare cascada din lume: VENIM!!!!!!

Locul unde apa se intalneste cu pamantul este in Argentina. Ba nu Brazilia. Ba nu, Argentina! Ba nu, Brazilia!

Fie...cum vreti voi: Brazilia si Argentina si le vizitam pe amandoua.

O cascadă uriaşă. Ba nu! O înlănţuire spectaculoasă şi nemaivăzută de ape. Regina absolută a căderilor de ape! Loc de trecere între lumi! Poartă spre un ţinut magic în care apa, aerul şi piatra se împletesc armonios, pentru a crea una dintre minunile naturale ale lumii.

Toate expresiile de mai sus nu sunt altceva decât palide încercări de a pune în cuvinte splendoarea elementelor primordiale dezlănţuite la Iguazu.

275 de cascade. Cat vezi cu ochii, cascade si apa. Nu te auzi cu cel de langa tine si nu te mai saturi de admirat. Nu gresim daca spunem ca sunt cele mai frumoase cascade din lume. Nu gresim nici atunci cand afirmam ca sunt cele mai mari. Despre ce simti atunci cand privesti grandiosul spectacol, te lasam sa iti dai cu parerea singur. Astazi pe partea argentiniana.

Cea mai spectaculoasă porţiune a cascadei este aşa numita "Garganta del Diablo", cum o numesc argentinienii, sau "Garganta do Diabo", în varianta brazilienilor.

Miturile locale au grefat şi o legendă despre un preaputernic zeu care s-a îndrăgostit de o frumoasă femeie, pe numele ei Naipi. Aceasta a rămas insensibilă la avansurile zeului, inima sa fiind dăruită unui muritor asemenea ei, pe nume Taroba.

Cei doi îndrăgostiţi au încercat să fugă din calea zeului mânios, urcându-se într-o canoe cu care au navigat pe apele râului Iguazu. În culmea furiei, zeul a sfâşiat albia râului creând astfel cataractele imense de astăzi şi condamnându-i astfel pe cei doi îndrăgostiţi la chinul căderii veşnice în hăurile de apă.

Si daca ieri am vizitat Brazilia, astazi vizitam Parcul National Iguazu din aRgentina. Da, Cascadele din Iguazu sunt prea mari, si prea frumoase pentru a ne satura de ele intr-o singura zi. 

Primul european care a zărit cascada, în 1541 a fost un spaniol, Alvar Nunez Cabeza de Vaca şi a numit-o Salto de Santa Maria (Cascada Sf. Maria).

În scurt timp cascada a devenit cunoscută însă sub numele Iguazu, nume pe care i l-au dat locuitorii din regiune şi care înseamnă în limba lor “Apa cea Mare”. 

E capatul pamantului, capatul lumii, sau poarta spre Antartica. Vorbim despre Ushuaia si ziua 6 din aventura noastra. Ne planificam sa stam 2 zile aici, dar daca  Antartica este visul tau de mic copil - ne face placere sa inlesnim putin procesul in care poti sa faci asta. Avem si o  solutie. Azi pleci in Antartica si ne vedem in Calafate sau Chalten dupa 5-7 zile. Ce zici?

Astazi ne plimbam prin Tara de Foc.

Tara de Foc - oare de ce se numeste aceasta regiune asa. Nu, nu vorbim de la Telenciclopedia - vedem cu ochii nostri. Pentru cei care care vor merge in Antartica peste un an sau doi ne-am gandit sa exploram orasul de la catapul lumii cu trenuletul - si nu cu oricare trenulet. Cu cel intitulat: "Trenuletul de la capatul lumii".

Tara de Foc, ”Sudul Salbatic „ al Americii de Sud.

In timpul primei calatorii in jurul lumii din anul 1520, vestitul navigator Fernando de Magellan a descoperit stramtoarea ( ce a primit numele sau ) care uneste doua oceane precum si arhipelagul situat la sud de aceasta. L-a botezat Tara de Foc, din pricina focurilor care jucau in permanenta pe uscat, aprinse de amerindienii locali.

Da mama, m-am plimbat alaturi de pinguini. 

Ziua de astazi o dedicam excursiei pe Insula Maritllo - unde avem sansa sa ne plimbam impreuna cu pinguinii. Despre ce simiti cand vezi micile vietati...nu avem cuvinte sa povestim. 

Am aterizat in El Calafate si ne pregatim pentru multe zile de treking in faimoasa Patagonia. Le luam pe rand: cei mai mari ghetari si cei mai frumosi munti.

La capatul Anzilor Cordilieri, in Santa Cruz, una dintre provinciile australe ale Argentinei, se afla o mica localitate sub numele de “capitala ghetarilor”.

Izolat si pitoresc, Calafate este un oras din Muntii Anzi, asezat pe malul lacului Argentino, un centru turistic de o mare importanta a provinciei Santa Cruz. Cu aproximativ 17.000 de locuitori, Calafate este asezat in mijlocul stepei din Patagonia. Este principalul punct de acces in Parcul National al Ghetarilor, unul dintre cele mai prodigioase peisaje din Argentina. Pe vremuri, Calafate a fost un orasel izolat, abia recent devenind un punct de maxima importanta turistica.

Puerto Natales este capitala trekingului in Chile. Vom petrece aici 5 zile, timp suficient pentru celebrul traseu in W al turnurilor Torres del Paine.

Parcul Național Torres del Paine sau „Turnurile de la Paine” este cel mai cunoscut parc național din Chile. Parcul a luat naștere în anul 1959, iar în anul 1978 a fost declarat biorezervatie și patrimoniu mondial UNESCO. Prima zi de treking.

Parcul Naţional Torres del Paine este unul dintre cele mai frumoase locuri în care poţi admira spectacolul naturii în Chile. Printre munţi, gheţari, lacuri şi cascade, apar pe alocuri şi tot felul de animale, cum ar fi guanaco, căprioara sau vulpea aurie, şi totul pare a fi pictat special pentru a fi un peisaj de vis, numai bun de fotografiat.

Prima zi de traseu in Parcul National Torres del Paine: Hosteria Los Tres - Refugio los Cuernos. Privirile ne vor fi incantate cu muntii Cuernos del Paine si Lago Nordenskjöld - denumit după geologul suedez Otto Nordenskjöld. Nu va straduiti sa retineti denumirea, doar dati un search pe google :).

Ziua 2 de traseu: Torres del Paine, multi guanaco Laguna Amarga.

Pana acum avem la activ unde la peste 100km de treking. Crede-ne pe cuvant. In 2018 excursia din Patagonia a totalizat aproximativ 300 de km. Daca te gandesti ca am mers aproximativ 20 de zile nu mai pare atat de mult. Ideea este ca in orice loc ajungeam, gaseam ceva si mai frumos si nu ne puteam abtine :), Drept vorbind, ne-a si placut!. Deci astazi plimbari usoare pe la obiectivele din Puerto Natales. Ne ducem in port, ne plimbam cu bicicleta, vizitam pestera Cueva del Milodon. Important este sa ne odihnim. Iar daca prognoza meteo se anunta neprietenoasa in una dintre zilele anterioara facem rocada. 

Ziua de astazi este dedicata Lagunei Grey si Ghetarului cu nume omonim.

Regiunea parcului Torres del Paine are un un relief foarte variat, existând piscuri înalte cu ghețari, la poalele cărora se găsesc într-o vegetație de tundră lacuri numeroase, păduri de conifere, arbori din ordinul Pinales, Fagales, Berberidopsidales, flori numeroase printre care orhidee. A doua zi de treking.

Peisajul parcului este dominat de masivul Paine. Văi mici separa turlele de granit spectaculoase și munții masivului . Acestea sunt : Valle del Francés, Valle Bader , Valle Ascencio , și Valle del Silencio. În capătul  Valle del Francés este un circ glaciar format din stânci impresionante. În Valle del Silencio pereții de granit gigantici ai Cerro Fortaleza și Cerro Escudo, stau față în față cu fețele vestice ale Torres del Paine . Ascencio Valley este calea normală de a ajunge la Torres del Paine , care este situat pe malul unui lac mic de munte verde lăptos . Cel mai înalt munte al grupului este Paine Grande, a cărui înălțime a fost măsurată în 2011, cu ajutorul GPS și dovedită a fi 2884 m. Cele mai multe dintre râurile și lacuri se varsa in Última Esperanza Sound prin intermediul Râului Serrano.

Parcul Național Torres del Paine are peste 140.000 de vizitatori pe an. Este o destinație populară de drumeții în Chile. Există poteci marcate în mod clar și  multe refugii care oferă adăpost și servicii de bază.

Inchei