Circuit Norvegia / Excursie Lofoten, Fiorduri - Vezi Aurora Boreala | OxigenTour

Circuit Norvegia / Excursie Lofoten, Fiorduri - Vezi Aurora Boreala

Trekking, City Break, Relaxing

Cand?

14-27 septembrie 2018

Unde?

Norvegia

Cat?

1.390,00€

Locuri disponibile

1

In 2019 ne reintoarcem in Norvegia. Hai cu noi! https://www.oxigentour.ro/circuit-Norvegia-aurora-boreala-fiorduri-Lofoten

Dintre toate locurile pe care le-am vizitat, nimic nu ne-a placut mai mult ca Norvegia. In apropierea Cercului Polar de Nord, minunile naturii stau la rand pentru a fi admirate. Aici vom vedea cele mai mari fiorduri din lume, munti ce rasar din mare, sate scoase din povesti si plaje salbatice de te intrebi de ce sa te mai intorci acasa. Cireasa de pe tort: Aurora Boreala. Circuitul propus are loc in preajma echinoctiului de toamna, cand celebra lumina verde atinge maximul de vizibilitate. Nu mai sta pe ganduri, pune bani deoparte, citeste programul si inscrie-te!

Pentru inscrieri si informatii ne puteti suna la 0721.566.427 sau da un mail la diana@oxigentour.ro

Zbor Bucuresti – Bodo. Ajungem in Bodo in jurul orei 19.00, ne plimbam printre stradutele micutului orasel, ne acomodam cu peisajele de vis, si speram ca vom prinde Aurora Boreala inca din prima seara. 

Astazi vizitam orasul Bodo. Seara la ora 16.30 ferry-ul ne va duce in Insulele Lofoten. Pana atunci Muzeul Aviatiei ne va fi gazda. Seara la ora 19.45, dupa 3 ore cu ferry-ul prin Marea Norvegiei vom ajunge in Moskeness (Arhipelagul Lofoten).  Panditul aurorei va fi de altfel activitatea noastra de baza in fiecare seara petrecuta in insulele Lofoten, in timp ce ziua vom zburda printre fiordurile ascunse. 

WoW - asa incepe prima zi din Lofoten. Pentru ca este cel mai frumos loc de pe pamant. Cel mai linistit loc de pe pamant. Peisajul in care la 360 grade surprinzi alte povesti. Astazi vom face un tur al insulelor, vizitam plaje celebre, ne plimbam pe insulite, ne acomodam cu stilul de viata, mancam supa de peste si carne de ren. 

Urmeaza 3 zile in care vom: urca pe Varful Reinebringen. Doar cauta Reinebringen pe google si ai sa intelegi. Vom merge la plaja Kvalvika. Vom vizita satele Reine, cel mai sudic sat al insulei: Satul A. Restul informatiilor le pastram surpriza. Te asiguram insa ca in fiecare zi vei vede peisaje si mai frumoase. E o promisiune de care ne vom tine de cuvant. 

Reinebringen este cel mai celebru varf din Lofoten. Si are si de ce. Cu cei aproximativ 440 metri altitudine iti fura privirea. Trekingul pana pe varf dureaza doar 2 ore si este accesibil oricui indiferent de nivelul de pregatire. Iar privelistea de pe varf este "fara cuvinte".

Pana pe plaja Kvalvika ai de mers 2 ore de la masina. Este o plaja izolata strajuita de 2 giganti izvorati parca din mare. Plaja este prefetara doamnelor - romantica, de un turcoaz nebun de frumos, cu un leagan adhoc intr-ul colt. Cei ce mai au energie vor urca pe varful Ryten, ceilalti se vor delecta cu valurile marii. Pasionatii de aurora boreala, isi iau rucsacul si cortul in spate si petrec aici o noapte in asteptarea minunii verzi. 

Parasim partea nordica a Norvegiei, si imbarcati in avion ne indreptam spre Trondheim. Dupa doar o ora de zbor si inchiriat de masini ne indreptam spre celebrul Atlantic Road. Atlantic Road este una dintre cele mai cunoscute rute turistice din Norvegia. Drumul serpuieste de-a lungul coastei Oceanului Atlantic, facand legatura intre insule prin poduri suspendate imense pe o lungime de 8 km. Vom putea admira peisaje unice, si cu putin noroc vom putea vedea foci si balene. Traseul ne poarta pana in fermecatorul orasel Molde, unde ve vom caza. 

Drum Trolilor, Drumul Vulturilor si cel mai spectaculos fiord din lume: Fiordul Geiranger – sunt actorii principali ai acestei zile. Trollstigen – este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Norvegia. Soseaua de inalta altitudine serpuieste pe munte strabatand piscuri muntoase ce iti taie rasuflarea. Mai mult decat atat cascade imense isi fac loc printre pietrele negre, fancandu-ne sa oprim la fiecare punct de belvedere pentru o noua footgrafie. Traseul va continua spre Geiranger pe Drumul Vultu