L-V 9-18
Apeleaza la recomandarea unui expert!
https://www.oxigentour.ro/image/catalog/ Vietnam - Cambodgia -Thailanda/Vacanta-Asia-Aventura-incepe-cu-Vietnam-Cambodgia-Thailanda-ziua-3-Oxigen.jpg

Ce e atat de fabulos la Vietnam?

Ei, na! Cred ca ar fi fost mai simplu daca ai fi intrebat ,,este fabulos Vietnamul?", pentru ca as fi rostit un raspicat ,,da!". Asa, imi pui memoria la treaba. Dar nici nu e greu, pentru ca sunt atatea lucruri care fac din Vietnam un loc fabulos...

                                                    

In primul rand, Vietnam este fabulos pentru ca este accesibil oricarui buget. Fie ca vorbim de preturile din pietele publice, de costul transportului sau de cazare, tara este pentru toate buzunarele. Ceea ce este cel mai dragut este faptul ca luxul de 5 stele este mult mai ieftin decat cel cu care esti obisnuit. S-ar putea sa te surpinda cate lucruri poti face si unde poti dormi si manca cu o suma de bani putin peste decenta.


In al doilea rand, orasele. Sau energia oamenilor care le populeaza. Si amintesc doar cateva: Hanoi, Ho Chi Minh (Saigon), Halong, Hoi An. Sunt vii. Sunt aglomerate, dar pline de energie. Sunt pline de barbati, de femei si de copiii care parca stiu in permanenta care le este rolul si locul. Sunt pline de lumina, mai ales noaptea, cand se aprind lampioanele si becurile electrice. Sunt pline de mirosuri contrastante: mirodenii, fructe de mare, textile, legume proaspete. Sunt pline de treceri de pietoni de care (aproape) niciun sofer nu tine cont. La tot pasul, intalnesti o fata ridata incruntata, alaturi de una vesela, cu o dantura ce parca face reclama la pasta de dinti. Strazile se transforma fie in centre comericale, fie in locuri pentru spectacolele si demonstratiile stradale.


Vietnam mai este fabulos datorita numeroaselor muzee si cladiri in care istoria a fost conservata asa cum trebuie. Amintesc War Remnants Museum, Tunelele Cu Chi, construite pentru protectia impotriva invaziei americanilor, Mausoleul Ho Chi Minh si Muzeul Hi Chi Minh, Inchisoarea Hoa Lo. Iar lista este nesfarsita. Demn de retinut este faptul ca vietnamezii isi respecta istoria si vechii conducatori, asa ca este bine sa pastrezi acceasi atitudine atunci cand devii vizitator.


Insa unul dintre cele mai fabuloase lucruri la Vietnam este natura. Lasam la o parte muntii si orezariile foarte bine intretinute si organizate, vreau sa-ti vorbesc despre un anumit loc si un anumit lucru pe care n-ai cum sa-l ratezi in tara asta. Croaziera in Golful Halong. Golful Halong este unul dintre cele mai frumoase si spectaculoase zone naturale din lume. Cuprinde in jur de 1 600 de stanci si insule din calcar, ce creeaza o imagine labirintica. La picioarele tale, apa este turcoaz, turcoaz si limpede ca oglinda. Iar noaptea, cerul explodeaza-n mii si mii de faclii aurii. Stele. Simti cum briza racoreste arsita din timpul zilei si-ti mangaie pielea. Aerul e proapat si te trezesti ca inspiri adanc, abdominal, ca si cum aceea e prima gura de aer pe care o iei de cand ai aparut pe lume.  Libertate, libertate! -  asta ti se sopteste in urchi si-n suflet. Este o senzatie foarte faina. Incearca si intoarce-te cu o recenzie! 


Vietnam nu este pentru oricine. E pentru cei care vor sa guste putin din ce inseamna viata!

Aboneaza-te la newsletter!
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si fii la curent cu cele mai proaspete informatii despre excursiile tale preferate.
Asigurare storno
Asigurarea Storno va fi incheiata in momentul achitarii pachetului turistic, integral. Va rugam sa cititi Informatiile despre Asigurarea Storno si Conditiile Generale de Asigurare.”