Stiti prima parte a scenariului, luam avionul din Bucuresti si ne indreptam catre Auckland.
Ne pregatim pentru 22 de zile de vis!
Iti propunem o excursie in care realitatea este la fel ca in poze!
Un loc care te atrage ca un magnet si iti hraneste visurile si imaginatia. O vacanta speciala sufletului nostru - New Zeeland Dream!
Mai mult, te-ai gandit vreodata cum ar fi sa iti petreci Craciunul si Revelionul la capatul lumii in Noua Zeelanda? Acum poti face asta alaturi de echipa Oxigen!
Oferta biletelor de avion se va realiza la cerere, in momentul rezervarii!
Plecare din Bucuresti.
Oferta biletelor de avion se va realiza la cerere, in momentul rezervarii!
Stiti prima parte a scenariului, luam avionul din Bucuresti si ne indreptam catre Auckland.
Ne pregatim pentru 22 de zile de vis!
Escala si Zbor
Aterizare in Auckland.
Bine te-am gasit Auckalnd! Ne indreptam spre cazare si ne odihnim putin dupa un zbor lung si incercam sa ne acomodam cu fusul orar.
Bine te-am gasit Auckalnd!
Astazi vizitam Auckland si insulele din imprejurimi. Avem foarte multe optiuni si foarte putin timp la dispozitie.
Dupa micul dejun pornim la pas prin oras si incercam sa vedem cat de mult putem:
Aventura continua cu Cape Reinga!
Frumos Auckland dar Noua Zeelanda este mare si noi vrem sa le vedem pe toate! Astazi pornim spre cel mai nordic punct din Noua Zeelanda: Cape Reinga! Poate nu stiati dar ne propunem sa vedem Noua Zeelanda ""de la Capul Reinga la Bluff"", practic dintr-un capat la celalalt al tarii. Farul Cape Reinga marcheaza cel mai nordic punct al Noii Zeelande, ""the place where two oceans collide"". Picnic pe plaja Tapotupotu si apoi pornim spre Peninsula Karikari.
Plaja, soare si plimbare...
Peninsula Karikari este renumita pentru plajele sale uimitoare cu nisip alb. Vom vizita plaja istorica Puwheke, plaja Karikari si pitorescul Waikato Bay.
In partea a doua a zilei vom vizita cea mai renumita padure kauri din Noua Zeelanda, padurea Waipoua si copacul Tane Mahuta denumit "Domnul padurii" probabil cel mai mare copac pe care vreti sa-l vedeti vreodata, cu o varsta estimata la aproape 2000 de ani si 4,4 metri in diametru. Waipoua este o lume verde, antica, cu copaci inalti si pasari rare.
Peisaje dementiale- living the dream
Astazi vom vizita parcul memorial AH Reed, vom ajunge la faimoasa cascada-draperie de pe raul Hatea inalta de 26 metri si vom face traseul circular din parc.
Partea a doua a zilei o vom petrece pe plaja Matapouri - o minunatie de plaja ca in povesti.
Plaje cat vezi cu ochii, relax...take it easy
Tinem costumul de baie cu noi, ochelarii de soare si crema la indemana pentru ca o sa avem parte de o zi de relaxare!
Este ziua plajelor superbe! Dupa ce ieri ne-am bucurat de Matapouri astazi vom vizita pe rand Anchor Bay, Orewa si Bethells.
Un Ajun de Craciun pentru suflet...
Astazi ne vom indrepta spre Peninsula Coromandel pentru inca o sesiune de fotografii parca scoase din reviste.
Inca de la trilogia "Stapanul Inelelor" de cand am aflat ca imaginile sunt filmate in Noua Zeelanda am stiut ca vreau sa vizitez aceasta tara! Mai mult ca sigur unul dintre zeii cuturii Maori este responsabil cu fotografiile, peisajele si locurile de poveste.
Stiti care este motto-ul peninsulei Coromandel? "Good for your soul!". Probabil vom simti asta pe pielea noastra pe plaja de la Cathedral Cove cu stanca arcuita si plaja cu nisip de un alb imaculat.
De Craciun mergem in vizita la hobbit
Ziua de azi o dedicam povestilor, pentru ca astazi ne indreptam spre Matamata si vizitam The Shire! Cum? Nu stim ce este The Shire? Pai nu stiti satucul hobbitului? Astazi vom vizita tinutul lui Bilbo Baggins si vom fotografia casutele construite sub pamant. Continuam ziua cu pesterile Waitomo, satul Maori Whakarewarewa si izvoarele termale din Rotorua. Avem o zi plina cu multa fantezie dar si cu incursiune in traditiile Maori.
Un loc sacru si Stapanul Inelelor
Vizitam un loc sacru - inima Maui-ului (denumirea Maori pentru insula de Nord). Iar inima insulei nu putea fi decat Taupo - cel mai mare lac din Noua Zeelanda, cu superba cascada Huka Falls de un albastru ireal de frumos.
Apoi ne indreptam spre Parcul National Tongariro si vom admira vulcanul inca activ Ruapehu, inspiratia pentru Muntele Doom din Stapanul Inelelor, destinatia lui Frodo. Spunem inca activ pentru a ultima oara a erupt in 2007.
Totul este real si continua cu insula Aotearoa!
Kia Ora! Astazi ne luam ramas bun de la Insula de nord pentru a fi intampinati de "Insula norului alb si lung", pentru ca asa este denumita insula de sud in cultura Maori - Aotearoa. Si vom simti din plin acest nor alb pentru ca pe partea vestica a Alpilor de Sud ploua mai bine de 250 de zile pe an. Luati insa partea buna a lucrurilor! Am ajuns la Noua Zeelanda din imaginatia ta! Natura salbatica, ghetari, vulcani, fiorduri, peisaje dramatice, experiente autentice si oameni prietenosi - asta ne asteapta in restul excursiei noastre.
Ne mutam pe Insula Sudica
Insula sudica este total diferita de cea nordica iar experientele si trairile vor fi de asemenea total diferite. Insula de sud este verde, vie, iar parcurile nationale sunt interminabile. Ne acomodam usor cu insula de sud in micul orasel Hokitika unde localnicii ne promit ca oraselul lor este all that and more!
Legende si privelisti de neuitat
Drumetie pe ghetarul Franz Josef! Legendele Maori spun ca ghetarul s-a format din lacrimile Fetei Avalansa, ce si-a pierdut iubitul dupa ce acesta a cazut de pe unul dintre varfurile inalte ale Alpilor de Sud. Vom porni in drumetie pana la baza ghetarului si optional putem face drumetie pe ghetar cu ghizii locali. Cei mai curajosi dintre noi pot face tur cu elicopterul al ghetarului si pot face chiar si aterizare pe calota glaciara.
Penultima zi din an si cel mai inalt varf din Noua Zeelanda!
Am vrut sa vizitam cate un ghetar pe zi, pentru ca vremea este dupa sufletul omului! Si chiar daca in zona asta ploua mai mult de 250 de zile pe an, tot speram sa prindem cel putin o zi cu vreme superba pentru a prinde cele mai potrivite cadre. Astazi este randul Ghetarului Fox sa fie vizitat! In plus, am vrea sa surprindem reflexia Muntelui Cook (da astazi vedem pentru prima data cel mai inalt varf din Noua Zeelanda) in apele linistite ale Lacului Matheson. Spre seara ne indreptam spre plaja vulcanica superba Ship Creek si vom admira marea Tasmaniei involburata.
E timpul pentru aventura pe Varful Mount Roy in ultima zi din 2024
Drumetie spre varful Mount Roy 1578m altitudine, de unde vom admira Alpii, Lacul Wanaka,si Valea Matukituki. Cu mentiunea ca trebuie sa fim oameni buni ca sa primim cer senin si vreme pe sufletul nostru pentru a admira toate aceste privelisti. Traseul strabate terenurile localnicilor si avem noroc ca nu il parcurgem in perioada oieritului cand acest traseu este inchis. Il vom strabate in aprox. 8 ore si vom urca o diferenta de nivel de 1258m. Tot azi vom incerca sa surprindem celebra fotografie #thewanakatree.
Aventuri care dau dependenta in prima zi a anului
Este prima zi a anului 2025 si o dedicam aventurii dusa la extrem! Asa se ne fie tot anul. Bunjee-jumping, salt cu parasuta, rafting sau off road, ce preferi?
Astazi dedicam ziua capitalei aventurii neozeelandeze: Queenstown
Este um orasel micut, pe malul lacului Wakatipu, cu o faleza plina de viata dar mai ales cu activitati pline de adrenalina: bunjee-jumping (se spune ca vizitei degeaba noua zeelanda daca nu incerci o data bunjee-jumping), rafting, off road prin zona salbatica din jur, tiroliana peste padure tropicala, sau de ce nu, salt cu parasuta! In plus, in drum spre Queenstown vom trece prin Bradrona! Va lasam sa aflati singuri despre ce este vorba.
Milford Sound - cel mai frumos fiord
Ne trezim dis de dimineata si pornim spre Mirror Lake pentru a-l surprinde calm si linistit si pentru a ne bucura de imaginea Muntilor Earl oglinditi in el. Si pentru ca suntem in Fiordland, ne continuam drumul spre cel mai cel Fiord: cel mai frumos si cel mai renumit fiord din Noua Zeelanda - Milford Sound. Cel mai bun mod de a vedea Milford Sound este sa mergem in croaziera dar avem si optiunea de a inchiria o barca.
Bluff - perla din sudul Noii Zeelande
Va mai amintiti Cape Reinga, cel mai nordic punct? Astazi a venit timpul sa vizitam cel mai sudic oras din Noua Zeelanda - Invercargill dar si cel mai sudic punct al ei – Bluff (asta daca ignoram insula Stuart). La final putem spune cu mana pe inima ca am strabatut Noua Zeelanda in lung si in lat!
Mount Cook - ne intoarcem
Astazi ne vom reintoarce la Mount Cook pentru a-l admira si din est! Va fi o zi lunga cu peste 500 de km strabatuti pe coasta estica ce se va finaliza la Peter's Lookout, locul de unde avem o priveliste superba asupra masivului. Pe parcursul zilei vom vizita farul de la Nugget Point si Capul Taiaroa.
Impreuna descoperim Ghetarul Tasman
Satul Aoraki, Hooker Valley si drumetie spre punctul de belvedere catre Ghetarul Tasman.
Nu ne mai saturam de frumusetea acestui munte impresionant - Mount Cook. Din pacate insa, vom observa si efectele incalzirii globale! Ghetarul Tasman se topeste in mod vizibil an de an, intre 500 si 800 de metri in fiecare an.
Lacul Takapo - un peisaj de poveste
Astazi admiram Lacul Tekapo. Intamplarea face ca noi sa vizitam aceasta tara minunata tocmai in perioada in care infloreste lupinul prin urmare lacul va fi plin de jur imprejur de aceste flori! O combinatie de mov si roz din partea florilor cu turcuazul lacului glaciar Tekapo si cu Alpii de Sud pe fundal ne vor ramane intiparite in minte toata viata. Seara ne gaseste savurand o bere in Christchurch.
Noua Zeelanda ne asteapta sa ne intoarcem!
Excursia noastra se incheie aici, dar cu multe amintiri si locuri pe care vom vrea sa le retraim! Acum este momentul sa decizi! Ce ti-a placut cel mai mult? Unde te stabilesti definitiv? Unde vrei sa-ti petreci tot restul vietii? Noua Zeelanda iti multumim! Plecam acasa cu cele mai frumoase peisaje intiparite pe retina si cu numeroase povesti pentru cei dragi!
Speram ca 2025 sa ne aduca si mai multe experiente care dau dependenta!
Aterizare in Bucuresti.
* Pentru inscrierile realizate cu 60 de zile inainte de data de plecare, plata se face integral la momentul rezervarii.
Modalitate de plata:
Pentru rezervarea unui loc, puteti achita:
Plata serviciilor in lei se face la cursul ING Standard de vanzare pentru tranzactii Online, disponibil la linkul: CURS VALUTAR ING.
In momentul in care dati click pe linkul de mai sus sunt 2 taburi: Curs DEDICAT si Curs STANDARD. Va rugam sa dati click pe Curs STANDARD pentru a vedea cursul folosit pentru tranzactii Online.
(Art. 5 OUG 2/2018)
Inainte de asumarea de catre calator a unui contract privind pachetul de servicii de calatorie sau a oricarei oferte corespunzatoare, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara, atunci cand pachetul este vandut prin intermediul acesteia, furnizeaza calatorului informatiile standard prin intermediul formularului din partea A sau B, dupa caz, din anexa nr. 1, precum si urmatoarele informatii, daca acestea sunt aplicabile pachetului:
a) Principalele caracteristici ale serviciilor de calatorie:
(i)
(ii)
(iii) locatia, categoria turistica a unitatilor de cazare conform normelor din tara de destinatie:
-(iv) serviciile de masa oferite:
(v) vizitele, excursiile sau alte servicii incluse in pretul total convenit al pachetului:
Ce include pachetul:
Ce nu include pachetul:
(vi) dimensiunea aproximativa a grupului: Excursia se realizeaza pentru un numar minim de 6 persoane si un numar aproximativ de 14 de persoane.
(vii) limba in care vor fi furnizate serviciile turistice: .
(viii) gradul de adecvare a calatoriei, luand in considerare nevoile calatorului:Realitatea este exact ca in poze!
b) denumirea comerciala si sediul social ale agentiei de turism organizatoare si, daca este cazul, ale agentiei de turism intermediare, precum si numerele de telefon si, dupa caz, adresele de e-mail ale acestora;
SC OXIGEN TRAVEL NATURE SRL
Adresa: Str. Sergent Nastase Pamfil nr. 38, Sector 2, Bucuresti
Telefon: (40) 371 235 840
E-mail: contact@oxigentour.ro
c) pretul total al pachetului: 4230.0000 EUR
* penalitatile de incetare:
Conditiile standard de penalizare a Calatorului aplicabile in cadrul Excursiilor efectuate in afara Romaniei:
50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 31 zile calendaristice inainte de data plecarii;
70% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 16-30 zile calendaristice inainte de data plecarii;
100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 16 zile calendaristice inainte de data plecarii;
100% din pretul pachetului de servicii, in cazul in care Calatorul a achizitionat pachetul de servicii de calatorie din cadrul programelor speciale de tip Early Booking, Black Friday, Last Minute, sau alte programe similare indiferent de data la care Calatorul solicita renuntarea.
d) modalitatile de plata si calendarul pentru achitarea soldului:
* Pentru inscrierile realizate cu 60 de zile inainte de data de plecare, plata se face integral la momentul rezervarii.
e) numarul minim de persoane necesar pentru ca serviciile din pachet sa poata fi executate: 6
* daca nu se intruneste acest numar: In cazul in care excursia nu se realizeaza din vina agentiei, Oxigen Tour va returna bani persoanelor care au achitat acest pachet turistic.
f)
* informatii generale despre cerintele legate de pasaport si vize: Conditiile de calatorie sunt prezentate pe site-ul: https://www.mae.ro . Respectarea obligatiilor impuse de autoritatile din tara de destinatie este strict raspunderea turistului. Agentia Oxigen Tour nu isi asuma raspunderea pentru faptul ca unui turist i se poate refuza solicitarea de intrare in tara de destinatie.
* formalitatile legate de sanatate in tara de destinatie: Conditiile de calatorie sunt prezentate pe site-ul: https://www.mae.ro . Respectarea obligatiilor impuse de autoritatile din tara de destinatie este strict raspunderea turistului. Agentia Oxigen Tour nu isi asuma raspunderea pentru faptul ca unui turist i se poate refuza solicitarea de intrare in tara de destinatie.
g) posibilitatea calatorului de a inceta contractul oricand inainte de inceperea executarii pachetului: Calatorul poate inceta Contractul privind pachetul de servicii de calatorie in orice moment inainte de inceperea acestuia. In cazul in care Calatorul inceteaza Contractul privind pachetul de servicii de calatorie, la cererea sa, acesta poate fi obligat sa plateasca Agentiei de turism organizatoare o penalitate de incetare adecvata si justificabila, conform conditiilor standard de penalizare, mentionate in contract.
h) Asigurarea Storno va fi incheiata in momentul achitarii pachetului turistic, integral. Va rugam sa cititi Informatiile despre Asigurarea Storno si Conditiile Generale de Asigurare. In functie de optiunile selectate in momentul rezervarii, valoarea asigurarii storno poate varia. Un consultant Oxigen va reveni catre dumneavoastra cu tariful exact, in functie de momentul rezervarii.
(2) In cazul contractelor privind pachetele de servicii de calatorie incheiate prin telefon, agentia de turism organizatoare furnizeaza calatorului informatiile standard prevazute in partea B din anexa nr. 1 si informatiile prevazute la alin. (1).
(3) In ceea ce priveste pachetele definite la art. 3 pct. 12 lit. b) pct. (v), agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara carora li se transmit datele se asigura ca fiecare dintre ele furnizeaza, inainte de asumarea de catre calator a unui contract sau a oricarei oferte corespunzatoare, informatiile prevazute la alin. (1), in masura in care acestea sunt relevante pentru serviciile de calatorie pe care le ofera fiecare. De asemenea, agentia de turism organizatoare furnizeaza in acelasi timp informatiile standard prin intermediul formularului prevazut in anexa nr. 1, partea C.
(4) Informatiile prevazute la alin. (1) - (3) sunt furnizate intr-un mod clar, inteligibil si bine evidentiat. In cazul in care aceste informatii sunt furnizate in scris, ele trebuie sa fie lizibile.
Plecare din Bucuresti.
Oferta biletelor de avion se va realiza la cerere, in momentul rezervarii!
Stiti prima parte a scenariului, luam avionul din Bucuresti si ne indreptam catre Auckland.
Ne pregatim pentru 22 de zile de vis!
Escala si Zbor
Aterizare in Auckland.
Bine te-am gasit Auckalnd! Ne indreptam spre cazare si ne odihnim putin dupa un zbor lung si incercam sa ne acomodam cu fusul orar.
Bine te-am gasit Auckalnd!
Astazi vizitam Auckland si insulele din imprejurimi. Avem foarte multe optiuni si foarte putin timp la dispozitie.
Dupa micul dejun pornim la pas prin oras si incercam sa vedem cat de mult putem:
Aventura continua cu Cape Reinga!
Frumos Auckland dar Noua Zeelanda este mare si noi vrem sa le vedem pe toate! Astazi pornim spre cel mai nordic punct din Noua Zeelanda: Cape Reinga! Poate nu stiati dar ne propunem sa vedem Noua Zeelanda ""de la Capul Reinga la Bluff"", practic dintr-un capat la celalalt al tarii. Farul Cape Reinga marcheaza cel mai nordic punct al Noii Zeelande, ""the place where two oceans collide"". Picnic pe plaja Tapotupotu si apoi pornim spre Peninsula Karikari.
Plaja, soare si plimbare...
Peninsula Karikari este renumita pentru plajele sale uimitoare cu nisip alb. Vom vizita plaja istorica Puwheke, plaja Karikari si pitorescul Waikato Bay.
In partea a doua a zilei vom vizita cea mai renumita padure kauri din Noua Zeelanda, padurea Waipoua si copacul Tane Mahuta denumit "Domnul padurii" probabil cel mai mare copac pe care vreti sa-l vedeti vreodata, cu o varsta estimata la aproape 2000 de ani si 4,4 metri in diametru. Waipoua este o lume verde, antica, cu copaci inalti si pasari rare.
Peisaje dementiale- living the dream
Astazi vom vizita parcul memorial AH Reed, vom ajunge la faimoasa cascada-draperie de pe raul Hatea inalta de 26 metri si vom face traseul circular din parc.
Partea a doua a zilei o vom petrece pe plaja Matapouri - o minunatie de plaja ca in povesti.
Plaje cat vezi cu ochii, relax...take it easy
Tinem costumul de baie cu noi, ochelarii de soare si crema la indemana pentru ca o sa avem parte de o zi de relaxare!
Este ziua plajelor superbe! Dupa ce ieri ne-am bucurat de Matapouri astazi vom vizita pe rand Anchor Bay, Orewa si Bethells.
Un Ajun de Craciun pentru suflet...
Astazi ne vom indrepta spre Peninsula Coromandel pentru inca o sesiune de fotografii parca scoase din reviste.
Inca de la trilogia "Stapanul Inelelor" de cand am aflat ca imaginile sunt filmate in Noua Zeelanda am stiut ca vreau sa vizitez aceasta tara! Mai mult ca sigur unul dintre zeii cuturii Maori este responsabil cu fotografiile, peisajele si locurile de poveste.
Stiti care este motto-ul peninsulei Coromandel? "Good for your soul!". Probabil vom simti asta pe pielea noastra pe plaja de la Cathedral Cove cu stanca arcuita si plaja cu nisip de un alb imaculat.
De Craciun mergem in vizita la hobbit
Ziua de azi o dedicam povestilor, pentru ca astazi ne indreptam spre Matamata si vizitam The Shire! Cum? Nu stim ce este The Shire? Pai nu stiti satucul hobbitului? Astazi vom vizita tinutul lui Bilbo Baggins si vom fotografia casutele construite sub pamant. Continuam ziua cu pesterile Waitomo, satul Maori Whakarewarewa si izvoarele termale din Rotorua. Avem o zi plina cu multa fantezie dar si cu incursiune in traditiile Maori.
Un loc sacru si Stapanul Inelelor
Vizitam un loc sacru - inima Maui-ului (denumirea Maori pentru insula de Nord). Iar inima insulei nu putea fi decat Taupo - cel mai mare lac din Noua Zeelanda, cu superba cascada Huka Falls de un albastru ireal de frumos.
Apoi ne indreptam spre Parcul National Tongariro si vom admira vulcanul inca activ Ruapehu, inspiratia pentru Muntele Doom din Stapanul Inelelor, destinatia lui Frodo. Spunem inca activ pentru a ultima oara a erupt in 2007.
Totul este real si continua cu insula Aotearoa!
Kia Ora! Astazi ne luam ramas bun de la Insula de nord pentru a fi intampinati de "Insula norului alb si lung", pentru ca asa este denumita insula de sud in cultura Maori - Aotearoa. Si vom simti din plin acest nor alb pentru ca pe partea vestica a Alpilor de Sud ploua mai bine de 250 de zile pe an. Luati insa partea buna a lucrurilor! Am ajuns la Noua Zeelanda din imaginatia ta! Natura salbatica, ghetari, vulcani, fiorduri, peisaje dramatice, experiente autentice si oameni prietenosi - asta ne asteapta in restul excursiei noastre.
Ne mutam pe Insula Sudica
Insula sudica este total diferita de cea nordica iar experientele si trairile vor fi de asemenea total diferite. Insula de sud este verde, vie, iar parcurile nationale sunt interminabile. Ne acomodam usor cu insula de sud in micul orasel Hokitika unde localnicii ne promit ca oraselul lor este all that and more!
Legende si privelisti de neuitat
Drumetie pe ghetarul Franz Josef! Legendele Maori spun ca ghetarul s-a format din lacrimile Fetei Avalansa, ce si-a pierdut iubitul dupa ce acesta a cazut de pe unul dintre varfurile inalte ale Alpilor de Sud. Vom porni in drumetie pana la baza ghetarului si optional putem face drumetie pe ghetar cu ghizii locali. Cei mai curajosi dintre noi pot face tur cu elicopterul al ghetarului si pot face chiar si aterizare pe calota glaciara.
Penultima zi din an si cel mai inalt varf din Noua Zeelanda!
Am vrut sa vizitam cate un ghetar pe zi, pentru ca vremea este dupa sufletul omului! Si chiar daca in zona asta ploua mai mult de 250 de zile pe an, tot speram sa prindem cel putin o zi cu vreme superba pentru a prinde cele mai potrivite cadre. Astazi este randul Ghetarului Fox sa fie vizitat! In plus, am vrea sa surprindem reflexia Muntelui Cook (da astazi vedem pentru prima data cel mai inalt varf din Noua Zeelanda) in apele linistite ale Lacului Matheson. Spre seara ne indreptam spre plaja vulcanica superba Ship Creek si vom admira marea Tasmaniei involburata.
E timpul pentru aventura pe Varful Mount Roy in ultima zi din 2024
Drumetie spre varful Mount Roy 1578m altitudine, de unde vom admira Alpii, Lacul Wanaka,si Valea Matukituki. Cu mentiunea ca trebuie sa fim oameni buni ca sa primim cer senin si vreme pe sufletul nostru pentru a admira toate aceste privelisti. Traseul strabate terenurile localnicilor si avem noroc ca nu il parcurgem in perioada oieritului cand acest traseu este inchis. Il vom strabate in aprox. 8 ore si vom urca o diferenta de nivel de 1258m. Tot azi vom incerca sa surprindem celebra fotografie #thewanakatree.
Aventuri care dau dependenta in prima zi a anului
Este prima zi a anului 2025 si o dedicam aventurii dusa la extrem! Asa se ne fie tot anul. Bunjee-jumping, salt cu parasuta, rafting sau off road, ce preferi?
Astazi dedicam ziua capitalei aventurii neozeelandeze: Queenstown
Este um orasel micut, pe malul lacului Wakatipu, cu o faleza plina de viata dar mai ales cu activitati pline de adrenalina: bunjee-jumping (se spune ca vizitei degeaba noua zeelanda daca nu incerci o data bunjee-jumping), rafting, off road prin zona salbatica din jur, tiroliana peste padure tropicala, sau de ce nu, salt cu parasuta! In plus, in drum spre Queenstown vom trece prin Bradrona! Va lasam sa aflati singuri despre ce este vorba.
Milford Sound - cel mai frumos fiord
Ne trezim dis de dimineata si pornim spre Mirror Lake pentru a-l surprinde calm si linistit si pentru a ne bucura de imaginea Muntilor Earl oglinditi in el. Si pentru ca suntem in Fiordland, ne continuam drumul spre cel mai cel Fiord: cel mai frumos si cel mai renumit fiord din Noua Zeelanda - Milford Sound. Cel mai bun mod de a vedea Milford Sound este sa mergem in croaziera dar avem si optiunea de a inchiria o barca.
Bluff - perla din sudul Noii Zeelande
Va mai amintiti Cape Reinga, cel mai nordic punct? Astazi a venit timpul sa vizitam cel mai sudic oras din Noua Zeelanda - Invercargill dar si cel mai sudic punct al ei – Bluff (asta daca ignoram insula Stuart). La final putem spune cu mana pe inima ca am strabatut Noua Zeelanda in lung si in lat!
Mount Cook - ne intoarcem
Astazi ne vom reintoarce la Mount Cook pentru a-l admira si din est! Va fi o zi lunga cu peste 500 de km strabatuti pe coasta estica ce se va finaliza la Peter's Lookout, locul de unde avem o priveliste superba asupra masivului. Pe parcursul zilei vom vizita farul de la Nugget Point si Capul Taiaroa.
Impreuna descoperim Ghetarul Tasman
Satul Aoraki, Hooker Valley si drumetie spre punctul de belvedere catre Ghetarul Tasman.
Nu ne mai saturam de frumusetea acestui munte impresionant - Mount Cook. Din pacate insa, vom observa si efectele incalzirii globale! Ghetarul Tasman se topeste in mod vizibil an de an, intre 500 si 800 de metri in fiecare an.
Lacul Takapo - un peisaj de poveste
Astazi admiram Lacul Tekapo. Intamplarea face ca noi sa vizitam aceasta tara minunata tocmai in perioada in care infloreste lupinul prin urmare lacul va fi plin de jur imprejur de aceste flori! O combinatie de mov si roz din partea florilor cu turcuazul lacului glaciar Tekapo si cu Alpii de Sud pe fundal ne vor ramane intiparite in minte toata viata. Seara ne gaseste savurand o bere in Christchurch.
Noua Zeelanda ne asteapta sa ne intoarcem!
Excursia noastra se incheie aici, dar cu multe amintiri si locuri pe care vom vrea sa le retraim! Acum este momentul sa decizi! Ce ti-a placut cel mai mult? Unde te stabilesti definitiv? Unde vrei sa-ti petreci tot restul vietii? Noua Zeelanda iti multumim! Plecam acasa cu cele mai frumoase peisaje intiparite pe retina si cu numeroase povesti pentru cei dragi!
Speram ca 2025 sa ne aduca si mai multe experiente care dau dependenta!
Aterizare in Bucuresti.
Iti oferim o experienta mai buna in utilizarea acestui site web, prin utilizarea cookie-urilor. Prin continuarea navigarii, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora. Daca doresti mai multe informatii, poti da click aici.
Avem o gama larga de destinatii si experiente disponibile pentru tine!
Afla mai mult despre vacantele noastre, concepute special pentru tine in Oceania
Primesti un cod de REDUCERE in valoare de 50 Euro aplicabil pentru vacantele de peste 1000 Euro
Citeste regulamentul campaniei AICI