Caminito del Rey, Sierra Nevada, Sevilia, Granada si Gibraltarul | OxigenTour

Caminito del Rey, Sierra Nevada, Sevilia, Granada si Gibraltarul

Trekking, City Break, Climbing, Relaxing

Cand?

12-19 iunie 2018

Unde?

Caminito del Rey & Sierra Nevada

Cat?

450,00€

Locuri disponibile

0

In 2019 vizitam din nou Spania. Hai cu noi! https://www.oxigentour.ro/excursie-Caminito-del-Rey-Sierra-Nevada-Sevilia-Gibraltar

Ne-am propus sa prindem vara in cea mai insorita parte a Europei – pe Costa del Sol, sa urcam pe cel mai inalt varf al Spaniei continentale – varful Mulhacen (3479m) in muntii Sierra Nevada, sa luam la pas drumul Regelui – Caminito del Rey, sa urcam Treptele Mediteraneene pana in varful stancii Gibraltarului si sa petrecem doua zile in unul dintre cele mai frumoase orase din lume – Sevilia! Da, organizam o aventura in Spania!

7 zile, aproape 1000 de km, trei trasee renumite si peisaje superbe, toate ne asteapta in circuitul din luna iunie.

Avem multe trasee prin natura si ne dorim sa ne bucuram de toate, prin urmare programul poate fi modificat in functie de vreme pentru a ne asigura succesul fiecarui obiectiv.

 

12 iunie, decolam din Bucuresti spre Malaga pentru a ne bucura de soare si de Marea Mediterana. Ne cazam in Torremolinos si petrecem restul zilei pe sezlong ascunzandu-ne de soare sub umbreluta din paharul rece de sangria. Am putea petrece restul vacantei exact in acest mod dar zilele urmatoare ne asteapta cu aventuri si locuri de poveste.

13 iunie, Astazi ne propunem sa strabatem celebrul traseu Caminito del Rey – drumul Regelui. Traseul este spectaculos iar daca esti pasionat de fotografie este un loc pe care nu-l poti rata! Canionul, azuriul apei, inaltimile ametitoare, stancile...nu stim exact care dintre ele te vor impresiona mai repede. La iesirea din canion nu respiram usurati pentru ca ziua nu s-a terminat inca! Vizitam anticul oras Ronda. Suntem convinsi ca nu stiai de el cum suntem convinsi ca te va impresiona. Orasul taiat in doua de Canionul  El Tajo ne asteapta cu unul dintre cele mai fotografiate constructii din Spania – Podul Puente Nuevo.

14 iunie, De astazi schimbam putin registrul. Lasam in urma Costa del Sol pentru Sierra Nevada. Verificam echipamentul, cumparam provizii pentru tura montana si ne indreptam spre Capileira, intrarea in traseul spre refugiul Poquira. Poteci inguste printre sau peste pietre, versanti arizi, si un refugiu la care parca nu mai ajungem. 

15 iunie, Astazi este ziua cea mare! Daca am fost cuminti, iesim in fata refugiului si ne bucuram de vreme frumoasa! Daca in schimb suntem intampinati cu ceata, grindina si viscol nu ne descurajam, orice ar fi astazi urcam spre cel mai inalt varf al Spaniei continentale – Varful Mulhacen - 3479m. Dupa ascensiune nu avem foarte mult timp de pierdut! Ne asteapta Granada cu un vin rece si un dus fierbinte!

16 -17 iunie, Stiti cu ce se trateaza cel mai bine febra musculara? Cu vin rosu, si mancaruri traditionale din Sevilia! Stim cateva taverne la colt de strada cu mancaruri si deserturi delicioase! Promitem sa le vizitam de fiecare data cand putem strecura o pauza de relaxare printre Plaza de Espania, Turnul Giralda, Catedrala din Sevilia, Palatul Regal sau Turnul de Aur

18 iunie  Mai tineti minte de unde am inceput? Nu conteaza! Nu am terminat! Astazi vizitam Gibraltarul. Si pentru ca avem drumetiile in sange vom urca in varful stancii lui Tarik. Pentru ca inainte de a fi a Marii Britanii, stanca Gibraltarului era a lui Tarik. Facem poze cu macacii incercand sa nu luam amenda ca-i hranim dar nici sa nu le incercam agresivitatea,  facem haz de cei care urca cu telecabina si intr-un final cercetam cu privirea Africa.