Aventura in insulele din inima Greciei | OxigenTour

Aventura in insulele din inima Greciei

Rafting, Party
Last minute

Cand?

06-13 octombrie 2018

Unde?

Sailing in insulele Greciei

Cat?

750,00€

Locuri disponibile

1

În toamna lui 2018 ne propunem o experienţă inedită: învățăm să navigăm! Nu avem nevoie de experiențe în ale navigatului, le vom dobandi pe parcurs.  Din simpli turiști devenim membri de baza ai echipajelor si ne vom lasa purtati de valuri exact ca Ulise. Ridicăm ancora, spălăm puntea, întindem sau strângem velele, învățăm să citim busola si cel mai important - ne dorim vant bun! 

Pentru inscrieri si informatii ne puteti suna la 0726.992.873 sau da un mail la andrei@oxigentour.ro

Program:

Ajungem în Atena și ne îndreptăm spre port, pentru că locuința noastră în următoarele zile va fi yachtul pe care învățăm să-l îmblânzim. Grupați în echipe de câte opt, avem ocazia timp de 7 zile sa invatam ce inseamna sa fii skipper, ce inseamna munca in echipa, ne vom invinge temeri, bucurandu-ne in acelasi timp de Perlele Greciei - Cicladele. Mai mult decât atât, ne vom afla permanent sub supravegherea unui skipper care se va asigura ca suntem tot timpul in siguranta si ca am inteles ce anume trebuie sa facem.

 În fiecare zi, destinația este diferita. Navigăm de la o insulă la alta, ne strecuram cu îndemânare printre capetele stâncilor ieșite la suprafața apei turcoaz. Ne trezim dimineața, luam micul-dejun, învățăm să fim marinari buni, iar serile ne asteapta simtindu-ne bine pe punte sau la tavernele greceşti.

 Ziua, vom fi ai Mării Egee. Seara, acostăm în port, luăm cina în taverne și ne împrietenim cu grecii, cunoscuți pentru ospitalitate și iubirea pentru traditii si dansuri populare. Ne vom pierde printre străduțele cochete ale insulelor in cautarea Paradisului Pierdut. Privirea ne va fi răsfățată cu alb imaculat și cu albastrul deschis ce domină cromatica locuințelor. Ici, colo, zărim la fereste flori galbene și fucsia, care animă mozaicul. Nu dormim pe uscat, ci în cabinele pregătite pe bărci, pentru că suntem marinari adevărați. Marea va avea grija de noi si ne va legana pentru a ne bucura de somn linistit. Imaginați-vă cerul înstelat pe care îl vom admira în fiecare noapte!

Ne așteaptă si proba surpriza: regatta. Intrecere între bărcile conduse de noi. Libertate, euforie, încredere în propriile forțe, prova ce spintecă valurile, briza mării printre firele de par, degetele inclestate pe timonă! Scopul nu este câștigarea maratonului marin, ci experiența care ni se va impregna în suflet poate pentru tot restul vietii. Avem sansa sa fim protagonisti in propriul roman de aventură in stilul lui Jules Verne.

Ne vom intalni inainte de plecare in Bucuresti pentru a stabili ultimele detalii, a discuta traseul, regulile pe barca, sfaturi pentru bagaj si un mic instructaj teoretic de marinarie.

Răul de mare:

 

Există pastile care ameliorează răul de mare. Este indicat să le iei cu cel puțin o jumătate de oră înainte să înceapă navigarea. Daca nu au niciun efect incercam planul B cu rom. Va trebui sa mergeti pe incredere!!!

Ce este inclus:

Cazare - in cabine de cate 2 locuri,

yachturi de 8 + 1 locuri cu 2 toalete

Skipper

Motorina – nu vom avea tot timpul posibilitatea sa mergem cu vantul

Provizii food and drinks ( micul dejun si situatiile neprevazute)

Curatenie de sfarsit - pentru a lasa barca in buna stare

Asigurarea barcii *

Petrecere pe punte in noaptea cu cerul cel mai senin

 

&