Circuit Islanda: cascade, geysir, nisip negru si lagune turcoaz 2019

Trekking, Safari, Relaxing

Cand?

15-25 iunie 2019

Unde?

Islanda

Cat?

1.690,00€

Locuri disponibile

6

Islanda ne va oferi in fiecare zi un spectacol al naturii ce depaseste cu mult limitele imaginatiei: gheizere fierbinti, ghetari maiestuosi, iceberg-uri  ca in filme, vulcani impunatori, cascade de poveste, tarmuri romantice cu nisip negru si fin. La acestea adaugam 2 zile de trekking atunci cand soarele nu apune niciodata. Fotografii peste fotografii la un amurg continuu si demential de frumos. Este un circuit de 11 zile de Islanda si o experienta de neuitat.

Ce ne propunem in cele 11 zile:

 • Reykjavik  -  cea mai Nordica capiltala din lume;
 • Treking pe ghetarul Vatnajokull – cel mai mare si mai pitoresc ghetar din Europa ;
 • Gheizerele Strokkur si Geysir – Geysir este gheizerul care a si dar numele de “gheizer”. Cat de tare J
 • Parcul National Thingvellir – locul in care limitele placilor tectonice sunt clar vizibile pe uscat, lucru care nu se intalneste in alte zone de pe planeta.
 • Cascadele Gullfoss (Cascada de Aur) si Skogafoss – cele mai frumoase din Islanda!
 • Reynisfjara – plaja cu nisip negru volcanic;
 • Vulcanul Eyjafjallajökull – invatam sa il pronuntam impreuna. E in Islanda si a erupt in 2010.
 • Laguna Albastra –  cel mai faimos SPA natura din lume.
 • Kirkjufell – muntele celebru din Game of Thrones;
 • Trekking in Landmannalaugar cand soarele nu apune niciodata;
 • Akureyri  si balenele J.

Pentru inscrieri si informatii ne puteti suna la 0721.566.427 sau da un mail la diana@oxigentour.ro

Zburăm cu avionul din București și seara aterizăm în Reykjavik. Ne petrecem restul zilei plimbânu-ne printre străduțele curate ale capitalei. Vizităm Biserica Hallgrímskirkja, clădirea cu pereți din cuburi de sticlă Harpa și dăm ocol lacului aflat în centrul celei mai nordice capitale din lume.

Alungăm somnul de pe pleoape, pentru că pornim la drumeție spre „muntele biserică”, Kirkjufell. Ne lăsăm fermecați de peisajele nepământene care ni se perindă în fața ochilor. Peisajul este spectaculos prin simplitatea reliefului, iar muntele îți dă senzația că ascunde sub poalele sale Centrul Pământului. Cine știe? Poate în timpul trekkingului vom descoperi o fisură care ne va purta către o altă aventură. Mai apoi, ne deplasăm în orașul portuar Akureyri, unde așteptăm ca Moș Ene să vină pe la gene.

O dedicăm circuitului Diamond Circle. Ne lăsăm copleșiți de măreția Cascadei Godafoss și de cea a Cascadei Selfoss, admirăm zborul elegant al păsărilor de apă cu care este asaltat Lacul Myvatn și ne înfrânăm pornirea de a ne bălăci în apele termale de lângă lac. Mai apoi, străbatem ”Black Castles”, teritoriu presărat cu peșteri vulcanice și stânci dramatice ce aduc aminte de vechile cetăți prăbușite.  Pașii ne poartă și printre izvoarele termale, gropile cu nămol fierbinte și coșurile fumegânde ale  Hverir-ului. Spunem WoW de 10 ori, pentru ca in Islanda peisajele se schimba in fiecare zi.

Părăsim Akureyri, și ne pregătim să luăm parte la o experiență inedită. În această zi, ne urcăm în vaporașul din portul orașului Husavik și observăm balenele în habitatul lor natural. Ne lăsăm chipul mângâiat de curenții de aer sărat și ne imaginăm că întovărășim mamiferele în cele mai întunecate colțuri ale oceanului. 

Ne găsește printre ghețari, fie că sunt cei ce este împânzesc Laguna Glaciară Jokursarlon sau cei ce înconjoară malurile Atlanticului. De asemenea, pășim pe calota glaciară Vatnajökullui. Ghețarul se extinde, se contractă și pulsează în continuu, precum o inimă vulcanică. Cei ce străbat locul au senzația că merg pe spatele unui animal uriaș, iar noi suntem hotărâți să consimțim sau să dezmințim zvonurile. Mai apoi, aventura ne îndrumă pe nisipul fin și negru de pe plaja orașului Vik si printre formațiunile din bazalt din Reynisdrangar.

Astăzi ne punem mușchii la lucru, pentru că ne aventurăm pe cărări ce urcă până la 500 de metri. Radeti voi radeti, dar in Islanda altitudini mai mari nu se poate. Pentru ca aici nu altitudinea te da pe spate. Pornim spre vestitii  Landmannalaugar. Stati linistiti pana ajungem in Islanda, invatam sa il si pronuntam.

Zi de trekking in Landmannalaugar.

 

Zi de trekking in Landmannalaugar – seara transfer in Hella.

Este dedicată, de această dată, „Golden Circle”-ului. Explorăm Parcul Național Thingvellir și facem cunoștință cu caii ce aparțin fermelor ecvestre. Apoi admirăm Cascada Gullfoss și ne plimbăm printre izvoarele termale, admirând și cel mai vechi gheizer din lume, denumit „Marele  Geysir”. Imaginează-ți că privești un ochi de apă limpede și că, deodată, pământul prinde viață și împinge apă clocotită către suprafață, cu putere. Precum fântâna arteziană, însă aceasta este controlată complet de Mama Natură. Stim deja, vom sta acolo cel putin 2 ore, pana cand toata lumea va imortaliza in fotografii celebrul Geysir.

Astazi pornim capitala Islandei.  Am reusit sa facem tot inconjurul insulei. Odată ajunși aici, nu lenevim, ci ne lăsăm conduși către celebra Lagună Albastră. Oferim un răsfăț pielii noastre cu o baie în apa termală, ce-ți dă senzația că te scalzi în turcoz topit. Ne lăsăm corpul mângâiat de apa fierbinte, care vine ca un balsam și ca o răsplată pentru tot efortul depus în tot acest timp, întrecând serviciul spa cu care am fost obișnuiți. Astfel, ne reîmporspătăm forțele pentru călătoria de întoarcere spre casă.

Din păcate, aventura se termină cu zborul din Reykjavik înspre București. Și nu vă condamnăm dacă nu mai reușiți să admirați peisajul ce se dezvălui sub plapuma de nori și dacă vă fură somnul. A fost o vacanta superba, asa cum ne-am obisnuit deja sa oferim. Nu degeaba avem Experiente care dau dependenta!

Tariful include:

 • Bilet de avion Bucuresti – Reykjavik – Bucuresti cu escala si bagaj de cala inclus (British Airways/ KLM/Iceland air, in functie de momentul rezervarii)

 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport cu masina inchiriata

 • 8 nopti cazare in hosteluri, hoteluri, cabane private, sate de vacanta si 2 nopti cazare la cort (cine nu doreste cazare la cort, poate dormi la Cabana Landmanlaugar achitand costul suplimentar) ;

  • 15-16 iunie: cazare la Reykjavík Hostel Village;

  • 16-18 iunie, cazarea la Vacation Home Fagravik - Akureyri;

  • 18 -19 iunie, cazare la Langahlid Cottages & Hot Tubs,  Seyðisfjörður;

  • 19-20 iunie, cazarea la Ásólfsskáli Cottage;

  • 20-22 - Parcul national Landmanlaugar, cazarea la cort sau la refugiu, dupa preferinte;

  • 23-23 iunie, Stracta Hotel Hella (mic dejun inclus);

  • 23-25 iunie, Svitan Guesthouse & Apartments (mic dejun inclus)

 • tur de oras in Reykjavik

 • excursiile mentionate in program;

 • ghid roman insotitor

Tariful nu include:

 • 340 EUR  / persoana taxe de aeroport;

 • Taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program: 85 EUR / persoana, taxa de baie in Laguna Albastra. Se rezerva la inscriere.

 • asigurarea de calatorie;

 • Intrarile la obiectivele turistice si orice alte cheltuieli neincluse in cadrul cheltuielilor incluse;

*Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 8 platitori. Pentru un grup mai mic de 8 platitori tarifele se recalculeaza.

*Va recomandam pentru trekingul in parcul national Landmannalaugar sa aveti bocanci, rucsac (20-30l), izopren si sac de dormit.

Inscrierile se fac prin achitarea unui avans de 35% din costul expeditiei pana la data de 15 aprilie 2019.

Modalitate de plata, pentru rezervarea unui loc, puteti achita:

Pentru rezervarea unui loc, puteti achita:
• cash la sediul Oxigen pe Strada Cezar Bolliac, nr 13-15 (reper metrou Piata Muncii).
• achitand online pe site-ul www.oxigentour.ro prin platforma de rezervare-plata - completand informatiile din stanga.
• prin transfer bancar in conturile cu mentiunea la detalii plata: "Islanda": RO11INGB0000999906048760 - LEI - ING BanK RO90INGB0000999906144241 - EURO - ING Bank. Pentru transferurile in lei va rugam ca acestea sa fie facute la cursul ING Standard de vanzare. https://www.ing.ro/ing-in-romania/informatii-utile/curs-valutar 
• prin „depunere numerar” la casieriile ING. Atentie, pentru depunere numerar se percepe un comision de 15 lei. Acest comision nu este inclus în tariful expediției.

În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile, ne rezervăm dreptul de a modifica programul propus în cadrul acestui pachet turistic.

Va rugam sa efectuati platile in conformitate, in caz contrar exista posibilitat