Circuit Islanda: cascade, geysir, nisip negru si lagune turcoaz 2019

Trekking, Safari, Relaxing

Cand?

15-25 iunie 2019

Unde?

Islanda

Cat?

1.690,00€

Locuri disponibile

6

Islanda ne va oferi in fiecare zi un spectacol al naturii ce depaseste cu mult limitele imaginatiei: gheizere fierbinti, ghetari maiestuosi, iceberg-uri  ca in filme, vulcani impunatori, cascade de poveste, tarmuri romantice cu nisip negru si fin. La acestea adaugam 2 zile de trekking atunci cand soarele nu apune niciodata. Fotografii peste fotografii la un amurg continuu si demential de frumos. Este un circuit de 11 zile de Islanda si o experienta de neuitat.

Ce ne propunem in cele 11 zile:

 • Reykjavik  -  cea mai Nordica capiltala din lume;
 • Treking pe ghetarul Vatnajokull – cel mai mare si mai pitoresc ghetar din Europa ;
 • Gheizerele Strokkur si Geysir – Geysir este gheizerul care a si dar numele de “gheizer”. Cat de tare J
 • Parcul National Thingvellir – locul in care limitele placilor tectonice sunt clar vizibile pe uscat, lucru care nu se intalneste in alte zone de pe planeta.
 • Cascadele Gullfoss (Cascada de Aur) si Skogafoss – cele mai frumoase din Islanda!
 • Reynisfjara – plaja cu nisip negru volcanic;
 • Vulcanul Eyjafjallajökull – invatam sa il pronuntam impreuna. E in Islanda si a erupt in 2010.
 • Laguna Albastra –  cel mai faimos SPA natura din lume.
 • Kirkjufell – muntele celebru din Game of Thrones;
 • Trekking in Landmannalaugar cand soarele nu apune niciodata;
 • Akureyri  si balenele J.

Pentru inscrieri si informatii ne puteti suna la 0721.566.427 sau da un mail la diana@oxigentour.ro

Zburăm cu avionul din București și seara aterizăm în Reykjavik. Ne petrecem restul zilei plimbânu-ne printre străduțele curate ale capitalei. Vizităm Biserica Hallgrímskirkja, clădirea cu pereți din cuburi de sticlă Harpa și dăm ocol lacului aflat în centrul celei mai nordice capitale din lume.

Alungăm somnul de pe pleoape, pentru că pornim la drumeție spre „muntele biserică”, Kirkjufell. Ne lăsăm fermecați de peisajele nepământene care ni se perindă în fața ochilor. Peisajul este spectaculos prin simplitatea reliefului, iar muntele îți dă senzația că ascunde sub poalele sale Centrul Pământului. Cine știe? Poate în timpul trekkingului vom descoperi o fisură care ne va purta către o altă aventură. Mai apoi, ne deplasăm în orașul portuar Akureyri, unde așteptăm ca Moș Ene să vină pe la gene.

O dedicăm circuitului Diamond Circle. Ne lăsăm copleșiți de măreția Cascadei Godafoss și de cea a Cascadei Selfoss, admirăm zborul elegant al păsărilor de apă cu care este asaltat Lacul Myvatn și ne înfrânăm pornirea de a ne bălăci în apele termale de lângă lac. Mai apoi, străbatem ”Black Castles”, teritoriu presărat cu peșteri vulcanice și stânci dramatice ce aduc aminte de vechile cetăți prăbușite.  Pașii ne poartă și printre izvoarele termale, gropile cu nămol fierbinte și coșurile fumegânde ale  Hverir-ului. Spunem WoW de 10 ori, pentru ca in Islanda peisajele se schimba in fiecare zi.

Părăsim Akureyri, și ne pregătim să luăm parte la o experiență inedită. În această zi, ne urcăm în vaporașul din portul orașului Husavik și observăm balenele în habitatul lor natural. Ne lăsăm chipul mângâiat de curenții de aer sărat și ne imaginăm că întovărășim mamiferele în cele mai întunecate colțuri ale oceanului. 

Ne găsește printre ghețari, fie că sunt cei ce este împânzesc Laguna Glaciară Jokursarlon sau cei ce înconjoară malurile Atlanticului. De asemenea, pășim pe calota glaciară Vatnajökullui. Ghețarul se extinde, se contractă și pulsează în continuu, precum o inimă vulcanică. Cei ce străbat locul au senzația că merg pe spatele unui animal uriaș, iar noi suntem hotărâți să consimțim sau să dezmințim zvonurile. Mai apoi, aventura ne îndrumă pe nisipul fin și negru de pe plaja orașului Vik si printre formațiunile din bazalt din Reynisdrangar.

Astăzi ne punem mușchii la lucru, pentru că ne aventurăm pe cărări ce urcă până la 500 de metri. Radeti voi radeti, dar in Islanda altitudini mai mari nu se poate. Pentru ca aici nu altitudinea te da pe spate. Pornim spre vestitii  Landmannalaugar. Stati linistiti pana ajungem in Islanda, invatam sa il si pronuntam.

Zi de trekking in Landmannalaugar.

 

Zi de trekking in Landmannalaugar – seara transfer in Hella.

Este dedicată, de această dată, „Golden Circle”-ului. Explorăm Parcul Național Thingvellir și facem cunoștință cu caii ce aparțin fermelor ecvestre. Apoi admirăm Cascada Gullfoss și ne plimbăm printre izvoarele termale, admirând și cel mai vechi gheizer din lume, denumit „Marele  Geysir”. Imaginează-ți că privești un ochi de apă limpede și că, deodată, pământul prinde viață și împinge apă clocotită către suprafață, cu putere. Precum fântâna arteziană, însă aceasta este controlată complet de Mama Natură. Stim deja, vom sta acolo cel putin 2 ore, pana cand toata lumea va imortaliza in fotografii celebrul Geysir.

Astazi pornim capitala Islandei.  Am reusit sa facem tot inconjurul insulei. Odată ajunși aici, nu lenevim, ci ne lăsăm conduși către celebra Lagună Albastră. Oferim un răsfăț pielii noastre cu o baie în apa termală, ce-ți dă senzația că te scalzi în turcoz topit. Ne lăsăm corpul mângâiat de apa fierbinte, care vine ca un balsam și ca o răsplată pentru tot efortul depus în tot acest timp, întrecând serviciul spa cu care am fost obișnuiți. Astfel, ne reîmporspătăm forțele pentru călătoria de întoarcere spre casă.

Din păcate, aventura se termină cu zborul din Reykjavik înspre București. Și nu vă condamnăm dacă nu mai reușiți să admirați peisajul ce se dezvălui sub plapuma de nori și dacă vă fură somnul. A fost o vacanta superba, asa cum ne-am obisnuit deja sa oferim. Nu degeaba avem Experiente care dau dependenta!

1.Echipament obligatoriu

- bocanci 3 sezoane  ( mai multe detalii despre incaltamintea potrivita gasesti  ) 

- rucsac 20-30 l

- sac de dormit


2. Echipament optional

- pantaloni de trekking, geaca impermeabila/ windstopper

- tricouri tehnice/ bluza de corp, polar (mai multe detalii despre cum sa te imbraci pe munte gasesti  )

- sapca/ buff

- ochelari de soare, crema de soare

- frontala, bete trekking