Circuit Maroc: Atlas si Sahara | OxigenTour

Circuit Maroc: Atlas si Sahara

Trekking, City Break, Safari, Climbing, Relaxing
Last minute
Pret redus

Cand?

06-14 octombrie 2018

Unde?

Maroc

Cat?

620,00€
510,00€

Locuri disponibile

4

In 2019 mergem din nou in Maroc. Hai cu noi! https://www.oxigentour.ro/Circuit-Maroc-Atlas-desert-3

Maroc este țara in care culorile sunt vii, contrastele sunt intense, iar peisajele minunate. Va propunem un circuit de 9 zile: de la varfuri acoperite de zapada in Muntii Atlas la dune de nisip in desertul Sahara, exemple de arhitectura islamica in Marrakech si sate berbere mistice. Marocul este o destinatie excelenta de vacanta.

Zbor Bucuresti- Marrakech, cazare la Riad traditional marocan - un soi de palat transformat acum in cladire destina cazării turiștilor. Astazi este program liber, ne acomodam cu atmosfera electrizanta a Marocului, vizitam inima orasului Marrakesh – Piata Djemaa el-Fna cu ale sale mirodenii, arome, tarabe, dansatori, maimute sau vipere. Ne lasam ghidati de zgomot sau mirosuri.

Astazi vom vizita principalele obiective turistice din Marrakesh - „Orașul Roșu”. Situat la aproximativ 150 de kilometri de coasta Atlanticului, Marrakesh este, alături de Casablanca, Fes şi Rabat, unul dintre cele mai mari şi mai importante centre urbane din Maroc. Un obiectiv turistic de neratat este Moscheea al-Kutubyya, al cărei minaret înalt de aproape 80 de metri este emblema oraşului. În partea veche a oraşului, denumita Medina, puteţi admira faimoasele palate ale sultanilor. Tot aici vă puteţi plimba de-a lungul zidurilor de fortificaţie construite în secolul 12 şi care au o lungime de peste 10 kilometri. În apropiere se află una dintre cele mai cunoscute şcoli islamice din nordul Africii, construită la sfârşitul secolului 14.

 

Dupa micul dejun, transfer in satul Imlil unde ne vom intalni cu ghidul nostru local; incarcam bagajele pe catari si incepem tura noastra de trekking. Pornim de-a lungul vaii Mizane, traversand intai satul Armed. Continuam apoi spre est traversand o zona de prundis, traseul nostru purtandu-ne pana la marile stanci ce se vad deasupra vaii. De aici traseul incepe sa urce constant, serpuind pana la refugiul Toubkal (3206 m), unde vom inopta. Aproximativ 4 – 5 ore de mers.

Dimineata devreme vom incepe ascensiunea pe Jebel Toubkal, cel mai inalt varf din Africa de Nord. Traseul nostru ne poarta pe South Cirque (Ikhibi Sud), un traseu usor si popular. Panoramele de care avem parte de-a lungul drumului vor face ascensiunea magnifica Cand vom ajunge in varf veti vedea ca privelistea pur si simplu va va taia rasuflarea: de la Câmpia Marrakesh la Marele Atlas in nord si pana in Sahara in sud. Dupa multe fotografii si o binemeritata pauza de 30 minute, vom face cale intoarsa pana la refugiul Toubkal unde vom inopta. Aproximativ 7 ore de mers.

Astazi vom pleca de la refugiul Toubkal catre Imlil unde vom innopta. Vom vizita principalele obiective turistice din Imlil si ne vom relaxa muschii pregatindu-ne pentru o noua aventura: mirajul desertului. Aproximativ 4 ore de mers.

Dupa micul de jung in stil marocan, ne indreptam spre Desertul Sahara. Suntem curiosi sa vedem fata morgana a desertului, si strabatem pe rand desertul stancos pana la cel nisipos. 

Vom merge printre dune de nisip, vom admira stelele si constelatii, rasaritul soarelui, vom manca si vom dormi in corturi traditionale, vom canta si dansa alaturi de berberi. 

Ai vrea sa stii cum e atmosfera de O mie si una de nopti?! Si cum o zi intreaga esti impresionat de castele de lut si de nisip cu triburi de berberi nomazi şi oaze cu umbra răcoroasă a palmierilor şi a măslinilor. Astazi le experimentam pe toate. Seara tarziu ne intoarcem in batranul Marrakech.

Luam micul dejun si ne indreptam spre aeroport. Suntem tentati sa povestim toate intamplarile prin care am trecut, ca si cum am fi uitat ca le-am trait impreuna. Cele 9 zile par sa nu fi fost suficiente. Draga Maroc, promitem sa mai venim. 

Tariful include:
• Transfer aeroport Marrakesh - Riad Marrakesh - aeroport Marrakesh;
• Transfer cu microbuzul pe tot parcursul excursiei din Maroc: Marrakech - Imlil &ndas