L-V 9-18
Apeleaza la recomandarea unui expert!
https://www.oxigentour.ro/image/catalog/Grecia Sailing Comprimat/Vacanta-Grecia-Sailing-2-Oxigen.jpeg

Vacanta in Grecia acolo unde se duc grecii in vacanta

Voi credeti ca grecii merg in vacanta in Zakynthos si turcii in Antalya? Cand in tara ta mai sunt inca vreo 200 de insule necunoscute turismului in masa? Locuri in care nu te impiedici cu usurinta de milioane de turisti la fiecare taverna faimoasa, sau pe fiecare plaja celebra?

Si atunci unde merg grecii in vacanta? Acolo unde merge si Oxigen Tour in vacanta, pentru ca si noua ne place la nebunie vacanta in Grecia - retrasa, cocheta si autentica.

Si pentru ca se poate, am facut un top al destinatiilor noastre preferate din Grecia. Sunt insule mai putin cunoscute, insule de care poate nu au auzit niciodata, dar reprezinta locati sigure in care iti doresti cu siguranta sa te relaxezi in 2023.


Poros - micul colt de Rai din Saronice


         


O vezi de pe mare si nu te mai saturi: constructii albe cu acoperis de un portocaliu tipator, frumos amenajata in terase, astfel incat toate constructiile sa vada marea. Cand ajungi pe pamant te intrebi cine a pus temelia acestui mic colt de rai? O selectie fina de forme, culori si mirosuri te imbie la fiecare colt de strada. Poros e verde, pitoreasca, putin zgomotoasa si cu plaje mici la fiecare pas. Iar apa - asa cum banui deja: limpede si foarte sarata.


Pe seara recomandam sa bei ceva rece dupa ce ai fost nevoit sa le gusti pe toate (grilled octopus, vinete, tzatiki sau calamari) si sa admiri ambarcatiunile ce se leagana alene din toate colturile lumii. Care mai de care mai frumoasa.


       Nafplio – prima capitala a Greciei moderne   

Strazi inguste, case vechi si frumoase cu un etaj sau doua, cu balcoane in stil venetian, din fier forjat, pline cu flori. La parterul fiecarei vilute gasesti cate o taverna, un atelier de mestesugarie hand-made, incaltaminte unicat. Nafplio o locul unde cataiful si baclavaua iti lasa gura apa iar inghetata de fistic produce senzatie. Noi ne-am oprit intr-un golf si ne-am bucurat de apa turcoaz si de baie toata ziua.


Hydra - insula de care te indragostesti la prima vedere


Sa incepem cu inceputul: pe Hydra nu exista masini, iar toate marfurile sunt carate cu ajutorul magarusilor. Ajungi in port, si aici te asteapta magarusii sa iti transporte bagajele pana la hotelul tau.


Hydra este preferata noastra si a atenienilor. Hydra este un labirint care pe masura ce il urci devine din ce in ce mai autentic, pentru ca cu cat urci orizontul este mai larg, si fotografiile mai multe.


De pe Hydra am vazut cele mai frumoase apusuri din viata mea si am baut cele mai bune cocktailuri, pentru ca Hydra pur si simplu le are pe toate. Are linistea de care s-a bucurat Leonard Cohen,  plaje superbe si localnici cu voce calda si primitori. Nu vrei sa mai pleci de aici.


Eghina si Perdika - ilustrate reale la o aruncatura de bat de continent

In Eghina (Aegina) nu prea vezi picior de turist. Asta te va frapa la fiecare pas, pentru ca Eghina nu a intrat in circuitul agentiilor.   Vii in Echina pentru linistea si autenticitatea spiritului grecesc. Insula este celebra pentru Zorba Grecul - scrisa de celebrul Nikos Kazantzakis. Ca si Zorba, locuitorii insulei nu tanjesc la lucruri mari - casele lor sunt modeste, dar utilate modern - si se bucura de viata simpla pe care natura le-o ofera: femei inalte, arse de soare, barbati frumosi, ca in reclama Gilette, dans, taverna, muzica, nopti mangaiate de un vanticel bland, care adie dinspre mare. Si mai este cerul de deasupra Aeginei, cu Calea Lactee saturata de stele, noaptea, si de un albastru care iti intra in suflet, la amiaza.