L-V 9-18
Apeleaza la recomandarea unui expert!

Excursie munte: Cascada Obarsia Ialomitei si aventuri tomnatice pe Varful Omu

Perioada nu este conform planurilor tale?
Daca planurile tale nu coincid cu 14 octombrie, avem si alte date disponibile pentru aceasta oferta:
04.11.2023 - 04.11.2023
sau
Continua cu aceasta perioada!
14 octombrie
Muntii Bucegi
170,00 Lei
Locuri disponibile
REZERVA
WISHLIST
CONTACT
SUNA

Toamna aceasta ne relaxam pe poteci de Bucegi! Iti propunem un traseu nou, cu sunet lin de cascade, vederi impresionante si Varful Omu- cel mai inalt varf al muntilor Bucegi, peste 2500 de metri. Cu zambetul la purtator ne regasim in racoarea muntilor, ne bucuram de aer curat si de un traseu de dificultate medie, perfect pentru o zi relaxanta petrecuta in natura. De sus, vezi pana departe, Fagarasii si Piatra Craiului ne rasfata cu peisaje impresionate, asa cum ne-am obisnuit. Toamna pe munte, uitam grijile marunte.

Program in ziua 1

Ne intalnim dimineata, te vom anunta pe e-mail unde si la ce ora ne intalnim atat daca plecam impreuna din Bucuresti sau daca ne intalnim la locul de unde incepe traseul. Ne cunoastem si plecam spre destinatie. Stim ca nu poti rezista tentatiei asa ca fa rezervarea pana nu se ocupa toate locurile.

Pornim in traseu de la telecabina Pestera, entuziazmati si cu gandul la senzatia de libertate din varf. Traseul ne poarta prin Valea Obarsiei, mult verde, zumzet de albinute si un grup de oameni cu dor de munte, ajung la Cascada Obârșia Ialomiței. Ei bine, o pozam, o admiram si ne continuam traseul spre

Curmătura Văii Cerbului. Doar cateva momente te mai despart de varf. Cu determinare, si multa sete de aventura ajungem la peste 2500 de metri, pe Varful Omu. Indiferent de sezon, panorama din varf este uimitoare! Esti pe cel mai inalt varf al Muntilor Bucegi. Ai reusit, iar privelistea merita tot efortul depus.

Seara ne gaseste in Microbuzul Oxigen, poate putin obositi, dar cu cu fotografii spectaculoase si noi #ExperienteCareDauDependenta.

In functie si de aglometatie estimam ca vom ajunge in Bucuresti pana la ora 21:00.

DIFICULTATE
Mediu
 
 
 
Mediu spre dificil, durata aprox. 6-7 h

Ce include pachetul?

  • Participarea la programul Oxigen

Ce nu include pachetul?

  • Transportul cu microbuzul(se bifeaza la rezervare) + 155 de lei/persoana
  • Cheltuielile personale
  • Mesele nespecificate

Care sunt termenele de plata?

  • 100% pana la data de 13 octombrie

Modalitate de plata:

Pentru rezervarea unui loc, puteti achita:

- cash la sediul Oxigen, pe Strada Fainari 26, bl. 50, sc. D, interfon 101C, parter; (momentan sediul este inchis pentru renovare).

- cu cardul online pe site-ul www.oxigentour.ro prin platforma de rezervare-plata;

- prin transfer bancar in conturi, cu mentiunea la detalii plata: "Varful Omu": RO11INGB0000999906048760 - LEI - ING BanK  

Atentie, pentru depunere numerar ING percepe un comision de 15 lei. Acest comision nu este inclus in tariful expeditiei.

Va rugam sa efectuati platile in conformitate, in caz contrar exista posibilitatea ca plata dvs. sa nu fie validata. 

Informatii Precontractuale

Echipament OBLIGATORIU 


- ATENTIE!!! Va rugam sa acordati atentie sporita echipamentului obligatoriu, intrucat NU se va permite intrarea in traseu fara acesta!
 
-  Bocanci 3 sezoane (acopera si sustin glezna, ofera stabilitate si confort ridicat in deplasare, protejeaza de umezeala (sunt impermeabili) si asigura o mai buna aderenta gratie rigiditatii talpii).


 Echipament NECESAR/RECOMANDAT:

  

- Windstopper / geaca impermeabila = stratul 3 de protectie, cel care protejeaza de intemperii (vant, ploaie si umezeala). Gore-Tex este materialul cel mai des intalnit in cazul gecilor impermeabile. Atentie! Geaca sa fie impermeabila, NU doar waterproof/rezistenta la apa (=> protectie insuficienta in caz de precipitatii abundente).

- Haine termice (polar / geaca de puf / geaca softshell / geaca termica) = stratul 2 intermediar, cel care va tine de cald (sau stratul termic). Ex: in timpul pauzelor, cand cantitatea de efort este diminuata, temperatura corpului scade. In consecinta, este nevoie de o piesa de echipament din aceasta categorie care sa va ajute sa mentineti temperatura corpului la un nivel optim, fara sa va fie frig.

- Bluza de corp / tricouri tehnice (din material sintetic) = stratul 1 de baza, stratul care intra in contact cu pielea si care permite trecerea vaporilor de transpiratie spre exterior. Atentie! Evitati bumbacul, nu se usuca repede si va tine frig.

- Pantaloni de trekking - ofera libertate in miscare, iar in caz de umiditate se usuca repede, oferind confort termic. EXCLUS blugi, pantaloni de strada, pantaloni de trening din bumbac.

- Sosete tehnice (material sintetic) - spre deosebire de sosetele obisnuite, sosetele tehnice nu au cusaturi, au intarituri la varf si la calcai. Asta inseamna ca au rol in sustinerea confortului in timpul mersului. De asemenea, materialul sosetei are un rol important si in reglarea termica.

Buff / sapca- pentru confort termic, intrucat pe la extremitati se pierde foarte repede din temperatura corpului.

- Ochelari de soare / ochelari de vant - fie ca vorbim de soare, vant sau alte intemperii ochelarii sunt de ajutor pe munte atat in sezonul cald, cat si in sezonul rece.

 - Crema cu protectie solara - fie ca vorbim de sezon cald sau de sezon rece, pe munte va puteti alege destul de usor cu arsuri solare sau insolatie. Asadar, este necesar sa aveti aplicat pe piele un strat protector de creama cu protectie solara, evitand astfel efectele nedorite.

- Rucsac de tura - in comparatie cu un ghiozdan obisnuit, acesta are prinderi si in zona soldului si a pieptului => greutatea este distribuita, nu o veti resimti doar pe umeri. In plus, odata ce rucsacul este bine prins de corp, sansele ca acesta sa va dezechilibreze in timpul mersului se reduc considerabil.

- Lanterna frontala - chiar daca sunt folosite sau nu intr-o tura, pelerina de ploaie, o pereche de sosete si frontala sunt acele piese din echipament care este bine sa nu lipseasca din rucsac.

- Pelerina de ploaie - chiar daca sunt folosite sau nu intr-o tura, pelerina de ploaie, o pereche de sosete si frontala sunt acele piese din echipament care este bine sa nu lipseasca din rucsac.

- Bete trekking - ajuta atat la urcare (mainile preiau din efortul facut de picioare), cat si la coborare (este atenuat din socul de pe articulatii existent pe coborare).

In cazul in care nu aveti bete de trekking si doriti sa va achizitionati, mentionam ca acestea se pot achizitiona si de la noi, la pretul de 230 lei/perechea.

 -        Medicamente personale & trusa de prim ajutor minima

-        Bidon apa - in sezonul de vara, pe munte, de la efort si de la temperatura ridicata va puteti deshidrata foarte usor. Asadar, va recomandam sa aveti la dvs. suficienta apa cat sa va mentineti un nivel optim de hidratare. 

-        Sandwich-uri / oleaginoase / dulciuri / fructe / fructe confiate / glucoza / etc. 

Articole recomandate

Tot mai ai nevoie de inspiratie?

Avem o gama larga de destinatii si experiente disponibile pentru tine!

Afla mai mult despre vacantele noastre, concepute special pentru tine in Bucegi

Esti interesat de aceasta excursie?

Contacteaza-ne la 0371 235 840

Descarca programul
Aboneaza-te la newsletterul Oxigen si descarca programul excursiei. Astfel, vei fi la curent cu toate ofertele noaste, impreuna ne construim amintiri.
Sunt de acord cu Politica de Confidentialitate.
Aboneaza-te la newsletter!
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si fii la curent cu cele mai proaspete informatii despre excursiile tale preferate.
Asigurare storno
Asigurarea Storno va fi incheiata in momentul achitarii pachetului turistic, integral. Va rugam sa cititi Informatiile despre Asigurarea Storno si Conditiile Generale de Asigurare.”