Povești și lacuri în Munții Făgăraș

Trekking, City Break, Relaxing

Cand?

14 iulie 2018

Unde?

Lacul Capra

Cat?

135,00 lei

Locuri disponibile

0

La început de vară, Oxigen vă invită la depănat povești într-o zonă emblematică a României: Transfăgărășan, Bâlea Lac și Lacul Capra.

Lacul Capra este o destinație unde trebuie să ajungi măcar o dată în viață. Situat la peste 2200 m altitudine, de aici izvorăște Pârâul Capra, unul dintre izvoarele Argeșului.  Dacă ne permite vremea, vom sta pe malul lacului și ne vom bucura pe îndelete de poveștile locului, soare, un picnic pe cinste si frumusețea din jur.

In excursie vom auzi povesti despre cum s-a construit Transfăgărășanul în doar 4 ani, despre satul de pe fundul Lacului Vidraru si  avalanșa din 1977 care a înghițit 23 de oameni la Bâlea Lac. 

Ne întâlnim ca de obicei, la ora 6:00, în zona Hotel Horoscop – Piața Unirii și pornim pe ruta București – Pitești – Curtea de Argeș – Bâlea Lac.

Vom parcurge partea sudică a Transfăgărășanului, desemnat de către realizatorii emisiunii Top Gear drept unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, timp în care vă vom povesti istoria construirii lui.

Ne vom opri la 2040 m altitudine, cel mai înalt punct al Transfăgărășanului, unde se află lacul glaciar Bâlea și vom vizita zona lacului, declarată rezervație științifică.

Dar destinația noastră finală este și mai sus. Urcăm aproximativ o oră, până în Șaua Capra, de unde vom putea admira partea nordică a Transfăgărășanului, în toată splendoarea lui.

De aici și până la Lacul Capra va fi o desfătare pentru suflet. Situat la 2230 m altitudine, în Căldarea Capra, lacul este o oază de liniște și frumusețe. De aici izvorăște pârâul Capra, unul dintre izvoarele Argeșului și tot aici se află un monument cu o poveste tristă.

Ne întoarcem în București, zona Piața Unirii, în jurul orei 22:00-23.00

Modalitate de plata:
Pentru rezervarea unui loc, puteti achita:
• cash la sediul Oxigen pe Bulevardul Gh. Sincai, nr 9, bl 3, Sc A, ap 6 ( reper: Metrou Tineretului sau Timpuri );
• achitand online pe site-ul www.oxigentour.ro prin platforma de rezervare-plata - completand informatiile din stanga.
• prin transfer bancar in conturile cu mentiunea la detalii plata: "povesti si lacuri in Fagaras": RO11INGB0000999906048760 - LEI - ING BanK RO90INGB0000999906144241 - EURO - ING Bank. Pentru transferurile in lei va rugam ca acestea sa fie facute la cursul ING Standard de vanzare. https://www.ing.ro/ing-in-romania/informatii-utile/curs-valutar 
• prin „depunere numerar” la casieriile ING. Atentie, pentru depunere numerar se percepe un comision de 15 lei. Acest comision nu este inclus în tariful expediției.

Va rugam sa efectuati platile in conformitate, in caz contrar exista posibilitatea ca plata dvs. sa nu fie validata. Va multumim!

Pentru orice alte informatii suplimentare va rugam sa ne contactati:
contact@oxigentour.ro  / 0771.465.864

Pentru rezervarea unui loc, trebuie achitat un avans de minim 50% din tariful excursiei pana la data de 10 mai . Avansul se pierde in proportie de 100% pentru retrageri ulterioare datei de 28 iunie. 

*Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica ruta propusa in expeditie daca vremea se anunta nefavorabila.

Echipament necesar:

- bocanci 3 sezoane

- windstopper / geacă impermeabilă

- pantaloni de trekking

- cremă cu factor de protecție UV

- ochelari de soare

- șapcă / buff

- rucsac de tură 25-30l

- lanternă frontală

- parazăpezi

- bețe trekking (opțional)

- bidon apă

- senvișuri / dulciuri

 

Tariful expediției include:

- transport cu autocarul pe traseul propus

- ghid pe toată durata traseului

 

Tariful nu include:

- mesele nespecificate

- cheltuielile personale

- loc preferential in autocar - 10 euro

Adrian Ionel
Adi, așa cum îi spun apropiații, este o persoană sociabilă, organizată și plină de energie.
Citeste mai mult
Razvan David
O persoană cu zâmbetul pe buze permanent, pusă pe șotii și bancuri, dar de încredere și de bază în orice situație dificilă
Citeste mai mult

Tura se realizeaza pentru un numar minim de 30 de participanti. In cazul in care tura nu se realizeaza din vina Oxigen Tour, agentia va returna banii persoanelor care au achitat pachetul.