Concurs
Win An
Adventure

Circuit Patagonia – Țara de Foc și Insula Paștelui

Trekking, City Break, Safari, Relaxing

Cand?

05-21 ianuarie 2018

Unde?

Patagonia

Cat?

1.970,00€

Locuri disponibile

4

Indraznim sa ne facem vise si sa plecam la capatul pamantului, in cele mai putin cunoscute si mai frumoase parti ale lumii. La inceputul anului 2018 zburam in Argentina si Chile vizitam insule, munti, pinguini, parcuri nationale ale sudului aproape antartic. Pe scurt 16 zile in Tara de Foc si Patagonia. Cireasa de pe tort: Insula Pastelui.

Daca ai dat click pe Program inseamna ca ai vrea sa vii cu noi in aventura vietii tale. Deci sa dam startul la aventura. Zborurile lungi trec mai repede atunci cand sunt petrecute cu prietenii. Si aterizam in Buenos Aires.​

“Orasul care le are pe toate”,o destinatie unica, traditionala, avangardista si istorica. Ne plimbam pe strazi, dansam tango, mancam mancare traditionala.

Buenos Aires combina grandoarea europeana cu pasiunea latina. Este un oras primitor, locuitorii acestuia fiind cunoscuti drept portenos (oamenii portului). Vom avea parte de bucataria traditionala din Buenos Aires, care se gaseste cel mai bine in districtul Palermo Viejo. Aici se gasesc celebrele cafenele si restaurantte unde se pot degusta cele mai bune vinuri din Argentina si celebra friptura argentiniana la gratar, cunoscuta in toata lumea.

Cea mai mare cascada din lume: VENIM!!!!!!

Locul unde apa se intalneste cu pamantul este in Argentina. Ba nu Brazilia. Ba nu, Argentina! Ba nu, Brazilia!

Fie...cum vreti voi: Brazilia si Argentina si le vizitam pe amandoua.

 

O cascadă uriaşă. Ba nu! O înlănţuire spectaculoasă şi nemaivăzută de ape. Regina absolută a căderilor de ape! Loc de trecere între lumi! Poartă spre un ţinut magic în care apa, aerul şi piatra se împletesc armonios, pentru a crea una dintre minunile naturale ale lumii.

 

Toate expresiile de mai sus nu sunt altceva decât palide încercări de a pune în cuvinte splendoarea elementelor primordiale dezlănţuite la Iguazu.

275 de cascade. Cat vezi cu ochii, cascade si apa. Nu te auzi cu cel de langa tine si nu te mai saturi de admirat. Nu gresim daca spunem ca sunt cele mai frumoase cascade din lume. Nu gresim nici atunci cand afirmam ca sunt cele mai mari. Despre ce simti atunci cand privesti grandiosul spectacol, te lasam sa iti dai cu parerea singur. Astazi pe partea argentiniana.

 

Cea mai spectaculoasă porţiune a cascadei este aşa numita "Garganta del Diablo", cum o numesc argentinienii, sau "Garganta do Diabo", în varianta brazilienilor.

Miturile locale au grefat şi o legendă despre un preaputernic zeu care s-a îndrăgostit de o frumoasă femeie, pe numele ei Naipi. Aceasta a rămas insensibilă la avansurile zeului, inima sa fiind dăruită unui muritor asemenea ei, pe nume Taroba.

Cei doi îndrăgostiţi au încercat să fugă din calea zeului mânios, urcându-se într-o canoe cu care au navigat pe apele râului Iguazu. În culmea furiei, zeul a sfâşiat albia râului creând astfel cataractele imense de astăzi şi condamnându-i astfel pe cei doi îndrăgostiţi la chinul căderii veşnice în hăurile de apă.

Ziceam ceva de Brazilia. Da, Cascadele din Iguazu sunt prea mari, si prea frumoase pentru a ne satura de ele intr-o singura zil. Astazi mergem in Brazilia sa le fotografiem.

Primul european care a zărit cascada, în 1541 a fost un spaniol, Alvar Nunez Cabeza de Vaca şi a numit-o Salto de Santa Maria (Cascada Sf. Maria).

În scurt timp cascada a devenit cunoscută însă sub numele Iguazu, nume pe care i l-au dat locuitorii din regiune şi care înseamnă în limba lor “Apa cea Mare”. Pe partea braziliană ai ocazia perfectă de a admira cascada în toată splendoarea ei.

 

E capatul pamantului, capatul lumii, sau poarta spre Antartica. Vorbim despre Ushuaia si ziua 6 din aventura noastra. Ne planificam sa stam 2 zile aici, dar daca  Antartica este visul tau de mic copil - ne face placere sa inlesnim putin procesul in care poti sa faci asta. Avem si o  solutie. Azi pleci in Antartica si ne vedem in Calafate sau Chalten dupa 5-7 zile. Ce zici?

Tara de Foc - oare de ce se numeste aceasta regiune asa. Nu, nu vorbim de la Telenciclopedia - vedem cu ochii nostri. Pentru cei care care vor merge in Antartica peste un an sau doi ne-am gandim sa exploram orasul de la catapul lumii cu trenuletul - si nu cu oricare trenulet. Cu cel intitulat: "Trenuletul de la capatul lumii".

Tara de Foc, ”Sudul Salbatic „ al Americii de Sud.

In timpul primei calatorii in jurul lumii din anul 1520,vestitul navigator Fernando de Magellan a descoperit stramtoarea ( ce a primit numele sau ) care uneste doua oceane ,precum si arhipelagul situat la sud de aceasta.L-a botezat Tara de Foc ,din pricina focurilor care jucau in permanenta pe uscat ,aprinse de amerindienii locali.

Pe urmele lui Magelan ridicam toate panzele sus si vedem pinguini, foci de mare, orci.

Despre Tara de Foc putem spune ca peisajul este din documentarele de pe Discovery. Caii sunt parte a poporului argentian. Fotbalul este parte din peisaj. Spectacolul strazii in Argentina este magnific. Avem o zi intreaga la dispozitie pentru a descoperi toate frumusetile acestea.

Am aterizat in El Calafate si ne pregatim pentru multe zile de treking in faimoasa Patagonia. Le luam pe rand: cei mai mari ghetari si cei mai frumosi munti.

La capatul Anzilor Cordilieri, in Santa Cruz, una dintre provinciile australe ale Argentinei, se afla o mica localitate sub numele de “capitala ghetarilor”.

Izolat si pitoresc, Calafate este un oras din Muntii Anzi, asezat pe malul lacului Argentino, un centru turistic de o mare importanta a provinciei Santa Cruz. Cu aproximativ 17.000 de locuitori, Calafate este asezat in mijlocul stepei din Patagonia. Este principalul punct de acces in Parcul National al Ghetarilor, unul dintre cele mai prodigioase peisaje din Argentina. Pe vremuri, Calafate a fost un orasel izolat, abia recent devenind un punct de maxima importanta turistica.

Cel mai mare ghetar din America de Sud si cel mai celebru ghetar al lumii: Perito Moreno. Ghetarul Perito Moreno este singurul dintre cei trei ghetari din Patagonia care este in continua crestere. Este un paradox dintr-un anumit punct de vedere. Desi gheata acopera aproape o treime din suprafata parcului, majoritatea ghetarilor se retrag. Paradoxal, acesta continua sa avanseze. Este deopotriva extraordinar - un spectacol al naturii uimitor in plin fenomen al incalzirii globale si este cel mai vizitat loc de catre turistii care vin in sudul Patagoniei.

Noi zicem ca e cel mai frumos loc de pe pamant: Fitz Roy. Masivul Fitz Roy – cunoscut si sub numele de Cerro Fitz Roy este situat in apropiere de localitatea El Chalten, in sudul inghetat al Patagoniei. Muntele este foarte popular pentru drumetii si catarari fiind o destinatie ideala de o zi pentru cei ce ajung in El Chalten din orasul El Calafate.

Se numara printre cele mai cunoscute atractii ale Patagoniei: Cerro Torre. Treking prin munti inalti, de peste 3000 m altitudine.

Varful ascultit al masivului Cerro Torre este cunoscut ca fiind unul din cele mai dificile din lume. In zilele de vara senine, poate fi vazut varful muntelui, care este, de obicei, ascuns de nori.

Nu este intotdeauna usor sa ajungi in varful acestor munti, dar, odata ajuns acolo, te vei simti ca regele/regina lumii.

Este situat la granița dintre Argentina și Chile, la vest de Cerro Chaltén (cunoscut și ca Fitz Roy). Vârful este cel mai înalt dintre cele patru lanțuri montane: celelalte vârfuri sunt Torre Egger (2.685 m), Punta Herron și Cerro Standhardt. În partea de sus a muntelui se găsește adesea o ciupercă de gheață, formată de vânturile puternice puternice, care sporesc dificultatea de a ajunge la vârful real.

Dupa atata munte parca meritam putina relaxare. Ziua de astazi o dedicam orasului El Calafate, interactiunii cu localnicii, istoriei cu traditiei. Oameni simpli ce se bucura de viata asteapta sa ii cunoastem. Astazi ne intalnim si cu cei care au ales sa plece in Antartica. Grup reintregit, povesti multe!

Istoria lui El Calafate a început în primele decenii ale secolului al XX-lea. Inițial, a fost pur și simplu un loc de adăpostire pentru comercianții de lână. Orașul a fost înființat oficial în 1927 de către guvernul Argentinei pentru a promova așezarea, însă crearea Parcului Național Perito Moreno din apropiere în 1937 a dus la creșterea și la construirea unui acces mai bun.

Grandioasele pasari Flamingo sunt vizibile în mod obișnuit de la El Calafate, adunându-se în apele lacului Lago Argentino.

Parcul Național Torres del Paine sau „Turnurile de la Paine” este cel mai cunoscut parc național din Chile. Parcul a luat naștere în anul 1959, iar în anul 1978 a fost declarat biorezervatie și patrimoniu mondial UNESCO. Prima zi de treking.

Parcul Naţional Torres del Paine este unul dintre cele mai frumoase locuri în care poţi admira spectacolul naturii în Chile. Printre munţi, gheţari, lacuri şi cascade, apar pe alocuri şi tot felul de animale, cum ar fi guanaco, căprioara sau vulpea aurie, şi totul pare a fi pictat special pentru a fi un peisaj de vis, numai bun de fotografiat.

Regiunea parcului Torres del Paine are un un relief foarte variat, existând piscuri înalte cu ghețari, la poalele cărora se găsesc într-o vegetație de tundră lacuri numeroase, păduri de conifere, arbori din ordinul Pinales, Fagales, Berberidopsidales, flori numeroase printre care orhidee. A doua zi de treking.

Peisajul parcului este dominat de masivul Paine. Văi mici separa turlele de granit spectaculoase și munții masivului . Acestea sunt : Valle del Francés, Valle Bader , Valle Ascencio , și Valle del Silencio. În capătul  Valle del Francés este un circ glaciar format din stânci impresionante. În Valle del Silencio pereții de granit gigantici ai Cerro Fortaleza și Cerro Escudo, stau față în față cu fețele vestice ale Torres del Paine . Ascencio Valley este calea normală de a ajunge la Torres del Paine , care este situat pe malul unui lac mic de munte verde lăptos . Cel mai înalt munte al grupului este Paine Grande, a cărui înălțime a fost măsurată în 2011, cu ajutorul GPS și dovedită a fi 2884 m. Cele mai multe dintre râurile și lacuri se varsa in Última Esperanza Sound prin intermediul Râului Serrano.

Parcul Național Torres del Paine are peste 140.000 de vizitatori pe an. Este o destinație populară de drumeții în Chile. Există poteci marcate în mod clar și  multe refugii care oferă adăpost și servicii de bază.

Chileeeeee. Venim. Aeroport, imbarcare, decolare, zbor, aterizare, debarcare! Am venit :).

Cea mai lungă și mai subțire țară din lume rulează de la Anzi la Pacific. Pe lângă împărțirea frontierelor cu Argentina, Peru și Bolivia. Chile are, de asemenea, teritorii în Polinezia și Antarctica, devenind o națiune tri-continentală.

Santiago este o frumusete de oras, impanzit de atractii turistice si de cladiri importante, atat pentru cultura, cat si pentru istorie. In plus, datorita pozitiei sale centrale, turistii pot merge sa viziteze si alte locuri din apropriere, extrem de usor. Oricine ajunge in Santiago nu ar mai parasi orasul si asta datorita faptului ca orice coltisor spune o poveste incredibila despre locuitorii tarii si despre obiceiurile si cultura lor.

A zis cineva si de Insula Pastelui in descriere. Ce e cu ea, si unde e?

Insula Paștelui (sau Rapa Nui) este o insulă polineziană din sud-estul Oceanului Pacific, aflată în cel mai sud-estic punct al triunghiului polinezian. Practic e in mijlocul oceanului. Teoretic si practic daca alegi sa faci aceasta excursie optionala azi plecam acolo. Daca ai ales pachetul fara excursie optionala, azi te intorci in tara.

Istoria insulei Rapa Nui este frământată și controversată. Multă vreme s-a considerat că insula a fost populată pentru prima dată în anii 300-400 era noastră, cam în aceiași perioadă în care oamenii au ajuns în Hawai. 

Tariful include:
- transport intercontinental cu avionul, bagaj de cala inclus;
- transport intern pe toată durata circuitului cu minibus sau overnight bus sau avion
- 13 nopti de cazare;
- Însoţitor român de grup – ghid autorizat pe tot parcursul excursiei;

Tariful nu include:
- Taxele de aeroport: 770 euro;
- Biletele de intrare la obiectivele turistice;
- Excursia optionala pe Insula Pastelui;
- Alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, anularea curselor, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

Inscrierile se fac prin achitarea unui avans de 35% din costul expeditiei pana la data de 25 septembrie 2017. Costul total al pachetului “Circuit Patagonia – Țara de Foc și Insula Paștelui” trebuie achitat pana pe data de 5 decembrie 2017. Deci stii ce faci cu al 13-lea salariu.

Modalitate de plata:

Pentru rezervarea unui loc, puteti achita:

  • cash la sediul Oxigen pe Bulevardul Gh. Sincai, nr 9, bl 3, Sc A, ap 6 ( reper: Metrou Tineretului sau Timpuri );
  • achitand online pe site-ul www.oxigentour.ro prin platforma de rezervare-plata - completand informatiile din stanga.
  • prin transfer bancar in conturile cu mentiunea la detalii plata: "Excursie Patagonia": RO11INGB0000999906048760 - LEI - ING BanK  RO90INGB0000999906144241 - EURO - ING Bank
  • prin „depunere numerar” la casieriile ING. Atentie, pentru depunere numerar se percepe un comision de 15 lei. Acest comision nu este inclus în tariful expediției.

În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile, ne rezervăm dreptul de a modifica programul propus în cadrul acestui pachet turistic.

Va rugam sa efectuati platile in conformitate, in caz contrar exista posibilitatea ca plata dvs. sa nu fie validata. Va multumim!

 

Diana Țâmpu
Diana este o persoana cu o atenție înăscută pentru detalii și un spirit plin de energie.
Citeste mai mult
Andrei Voicu
Andrei este o persoană veselă și dedicată - el este cel care îți va oferi un zâmbet și un gând bun oricând are ocazia.
Citeste mai mult

Excursia este destinata celor care au spirit aventurier, care pun mai mult pret pe experienta decat pe o noapte de cazare, care isi doresc sa guste din cultura Americii de Sud asa cum e ea. Grup: 7-14 persoane.

In cazul in care circuitul nu se realizeaza din vina agentiei Oxigen Tour va primiti banii inapoi.

Ne pare rau dar oferta a expirat.

Te asteptam in urmatoarele noastre ture

Oferte recent adaugate

Articole populare