Best Deals
Excursiile weekendului 28-29 noiembrie Excursiile weekendului 5-6 Decembrie Excursiile weekendului 12-13 Decembrie Vacanță 1 Decembrie Revelion 2021

Publicat la 2020-08-10 10:45:43

Alerg cu fluturi la vale pe o potecă împrejmuită de pini, undeva în subcarpații de curbură. Diana este în spatele meu, vine și ea încet și grijuliu. Nu mi s-a întâmplat niciodată ca fluturii să „alerge” cu mine sau să danseze în jurul meu. Mă simt precum într-un film făcut de Disney. Îi strig Dianei entuziasmat, dar nu primesc niciun răspuns. Frânez și mă uit în spate după ea. Se dăduse jos de pe bicicletă, dar îmi zâmbește când îi surprind privirea. E zâmbetul ăla de om obosit, dar fericit.

Până atunci mă tot gândeam dacă să coborâm pe prima scurtătură ce ne ducea direct înapoi la mașină, dar văzând-o așa fericită deși “chinuită” am decis să nu facem asta. “Este un munțoman ce a bătut atâția munți în lung și-n lat, este obișnuită să se autodepășească și poate să facă asta deși este începătoare în ale mountain bike-ului” mi-am spus eu atunci. Ei nu i-am spus că în traseu aveam 3 variante de a scurta drumul în caz de ceva. Orice scurtătură însemna a pierde din peisaje iar peisajele și toate locurile prin care urma să trecem erau de fapt cele ce ne alimentau cu energie și cele ce urmau a rămâne în memorie. Greul se uită.

Aproximativ cu o lună în urmă Diana îmi spune că i-ar plăcea să avem o tură cu bicicleta pe munte ușurică. Îi povestesc că pe bicicletă lucrurile stau altfel și că e mai solicitant, că diferențele mici de nivel se resimt mult mai mari și grele. Părea a înțelege. Mă apuc și caut ceva ușurel și care să se afle într-un loc frumos. Astfel un traseu de 30 și puțin de km la Vulcanii Noroioși mi-a părut o idee excelentă. Dar cum să ajung acolo să-l probez neavând carnet de conducere? Îi spun Dianei despre traseu și problema mea și mă ia prin surprindere. Se oferă să vină cu mine în recunoaștere. Mai în glumă mai în serios “30 de km îi pot face și pe jos” îmi spune ea. Asta da provocare! Un începător în ale bicicletei pe un traseu de mtb. 

Zis și făcut ne aflăm în Scorțoasa și abordăm primul deal. Ședința tehnică o facem din mers. Cum trebuie să stăm pe bicicletă, cum să frânăm, când să nu frânăm, când să schimbăm vitezele, etc. Deși abia primul deal, o văd cum înțelege ce am vrut să spun când i-am zis că pe bicicletă lucrurile se resimt altfel, dar nu se dă imediat jos de pe ea ceea ce-i bine.

După puțin timp părăsim asfaltul și începem să traversăm sate micuțe parcă părăsite. Ba coborâm, ba urcăm îndreptându-ne către primul nostru obiectiv, Vulcanii Noroioși de la Beciu. Deși sunt întinși pe o suprafață ma