Best Deals
Excursiile weekendului 28-29 noiembrie Excursiile weekendului 5-6 Decembrie Excursiile weekendului 12-13 Decembrie Vacanță 1 Decembrie Revelion 2021

Publicat la 2020-08-03 16:07:39

Nu vrei sa ne dam cu bicla pe munte? 

Stii? Eu nu prea stiu sa merg pe bicicleta bine nici in oras.

Hai ca o sa fie frumos…

Si asa a fost. Bine a fost si greu. Intai de toate a fost foarte greu! Apoi a fost al naibii de frumos. Si daca ma intrebi daca as mai face odata nebunia asta, raspunsul ar fi: … DA!

Dar sa incepem cu inceputul.

Se iau 2 bucati biciclete MTB. Ideal e sa fie cat mai usoare. Se aseaza in masina si se pleaca spre Vulcanii Noroiosi. Protagonistii: George – omul cu bicicletele si Diana – incepatoare in MTB.

“Cat de lung e traseul?”, intreb eu.

30 km, zice George

Ok…ii fac si in mers, daca nu mai pot pe bicicleta.

Zis si facut, sa inceapa distractia cu primul deal. Traseul se doreste a fi in circuit. Traverseaza sate pustii, e flancat de dealuri verzi si pajisti cu flori. E o minunatie de traseu. Si oricat ti-ar fi de greu, tot apreciezi tot ceea ce te inconjoara.

Ne intoarcem la primul deal, unde eu dau abitir din pedale si simt ca merg pe loc. George tot imi zice, da mai incet, ca sa simti  cum cu fiecare pedala ai mai inaintat un metru. Incep usor usor sa nu-l mai suport. Ce mi-a trebuit mie mers pe Bicicleta?! Suntem in primele 10 minute de traseu si eu deja nu mai pot…transpirata toata. Nu pot sa nu imi pun vesnica intrebare la care a trebuit de atat de multe ori sa gasesc raspunsuri: “Ce caut eu aici? Ce mi-a trebuit mie Bicicleta? De ce atata chin?”.

Incerc totusi sa ma repun repede pe picioare si sa nu ma fac de ras chiar din primul deal. Mai am 29 km…. Dios mio….si oare cate dealuri?! Ascult temeinic ce zice vocea de langa mine. Calm, metodic, un fel de pole pole pe munte, doar ca pe 2 roti. Schimba viteza, da usor din pedale, bucura-te, se aud pasarelele….si rasuflarea mea…dar incepe sa fie dragut.