Best Deals

Publicat la 2020-01-13 17:38:29

Patria castelelor, a turnurilor, a temnițelor, a stâncilor și a plajelor sălbatice. Scoția este, de departe, un loc aparte, cu istorie, cu case desprinse din cărțile pentru copii, cu un cer care-și schimbă culoarea de la minut la minut. Plină de oameni prietenoși și de poveste, Scoția este țara în care Walter Scott a scris romanele care fac parte din seria Waverly. Scoția mai înseamnă și whisky. Cel mai bun și autentic Whisky din lume.

Poziționare: Face parte din Regatul Unit și acoperă treima de nord a Marii Britanii. Este înconjurată de Oceanul Atlantic, are Marea Nordului și Canalul de Nord la est și Marea Irlandei la S-V. Se învecinează cu Anglia la Sud.

Capitala: Edinburgh.

De ce Scoția?

  1. Peisajele care se schimbă dramatic: stânci, apoi dealuri, munți încrestați, apoi plaje sălbatice.
  2. Grădină zoologică naturală. Scoția este adăpost pentru numeroase specii de animale, precum căprioare, vaci, vidre, veverițe roșii, foci, balene și delfini.
  3. Arhitectura incredibilă: clădiri în stil baroc sau gotice, clădiri moderne, catedrale, biserici transformate în cluburi, ruine, muzee, castele și poduri impresionante.
  4. Castelele faimoase: Castelul Dunrobin, Castelul Eilean Donan, Castelul Craigevar, Castelul Balmoral, Castelul Crathes etc.
  5. Cele mai pitorești insule din lume: Insula Harris, Insula Lewis.
  6. Numeroase formațiuni stâncoase din epoca neoliticului sau din epoca bronzului: The Ring of Brodgar, Callanish etc.
  7. Parcuri Naționale: Parcul Național Trossachs, Parcul Loch Lomond, Parcul Național Cairngorms.
  8. Alcool: peste 100 de distilerii. Cel mai bun whisky din lume.

Limba: engleză

Când? Cea mai bună perioadă este primăvara (martie-mai) și toamna (septembrie-noiembrie). În timpul verii, temperaturile cresc, la fel și prețurile la cazări.