Best Deals
Excursiile weekendului 28-29 noiembrie Excursiile weekendului 5-6 Decembrie Excursiile weekendului 12-13 Decembrie Vacanță 1 Decembrie Revelion 2021

Publicat la 2020-09-12 17:53:17

Oxigen Tour sarbatoreste muntele la el acasa. Pentru ca muntele ne ofera de fiecare data liniste, oxigen, prieteni, implinirea viselor, de ziua lui ii oferim si noi remarcarea potecilor. Asa ca astazi, de ziua lui, ne-am imbarcat in Microbuzul Bucuriei si am plecat pe munte. Ne-am pus in plan sa remarcam unul dintre traseele promovate de noi acum 2 ani, astazi devenit celebru si prea putin marcat: Poalele Pietrei Craiului. 

Dar ce e cu Ziua asta a muntelui? Incepand cu 14 septembrie 2002 conform Hotararii de Guvern 715/2002 sarbatorim Ziua Muntelui in Romania, marcand data tranditionala a incheierii pasunatului anual in Carpatii Romaniei, dar si pentru a atrage atentia asupra problemelor din zonele montane, in vederea adoptarii unei legislatii corespunzatoare vizand protejarea mediului inconjurator.  Coincidenta face ca pe 14 septembrie sa fie si data inaugurarii Crucii Caraiman din Bucegi ridicata la altitudinea de 2291m si construita in perioada 1926 – 1928 pentru a cinsti memoria romanilor care au murit in Primul Razboi Mondial.

Anca, Gabi, Diana, Andrei si Mihai, insotiti de mascota Zuzi - inarmati cu pensule, vopsea, perii si manusi marcheaza 20km de traseu turistic in Parcul National Piatra Craiului pe ruta Cheile Zarnestilor – Cheile Pisicii – Saua Joaca – La Table – Casa Folea - Magura.  Nu suntem singuri:  membrii Salvamont Piatra Craiului sunt alaturi de noi.

Tot astazi, de ziua muntelui, lasam concursul Ziua Muntelui in Romania. Astfel putem la bataie 3 excursii pe munte de o zi organizate de Oxigen Tour in Muntii Bucegi pe Varful Batrana, Valea lui Stan – cel mai salbatic canion din Fagaras si in Muntii Piatra Craiului in satele Magura si Pestera celor ce posteaza cele mai frumoase fotografii cu Muntii Carpati in perioada 14-20 septembrie. Concursul il gasesti pe pagina noastra de Facebook

Se zice ca oferim Experiente care dau dependenta! iar uneori e bine sa fii si tu parte din experienta in sine! La multi ani munte drag!

#ZiuaMuntelui #OxigenPeMunte #Calator