L-V 9-18
Apeleaza la recomandarea unui expert!
https://www.oxigentour.ro/image/catalog/ Vietnam - Cambodgia -Thailanda/Vacanta-Asia-Aventura-incepe-cu-Vietnam-Cambodgia-Thailanda-3-Oxigen.jpg

Templul Angkor Wat sau cum sa descoperi Cambodgia

Asia e unica. Asia e de vazut toata cel putin o data in viata asta. Asia e, pentru multi oameni, locul in care te descoperi si te redescoperi. E plina de viata, de tehnologie, de istorie, de spiritualitate, de cultura si de culoare. Dar hai sa o luam cu usurelul si sa ne gandim ce putem sa exploram. Mie imi vine in minte un nume: Cambodgia. Si un alt nume. Templul Angkor Wat.


De ce? Pentru ca e imens. E inutil sa cautam date. Pierdem timpul. Dar templul Angkor Wat e imens. Si atat de misterios, ca atrage milioane de oameni. Nu vorbeste, nu se misca, nu incearca sa te convinga de nimic. Si, totusi, iata-ne, suntem cu gandul la el si, in scurt timp, ii vom trece pragul. Si o facem cu noaptea-n cap, pentru ca vrem sa prindem rasaritul. De aici, soarele nu mai e magic. E divin. Am senzatia ca ale lui culori ne binecuvanteaza. Cu... rabdare, intelepciune, dragoste si fericire. Simti vibratia locului? Parca nici nu ne mai oboseste mintea cu ganduri, cum o face in general. Cred ca stau deoparte si ne vor asalta din nou dupa ce iesim de aici. Asa ca, hai sa ne bucuram de moment. Cambodgia, te felicitam ca existi!


Sunt multe scari, si abrupte pe deasupra. Dar eu spun ca merita osteneala. Priveste statuile. Toate seamana  cu Budhha, dar cred ca au ei si alti guru spirituali pe care ii slavesc, nu?Uite si ceva ce seamana cu o broasca, cu trup de om. Ce-o fi asta? Si ma impresoneaza mult radacinile astea de copac. Cum cresc prin si in piatra asta?


Atatea coloane. SHHH! Sunt cativa calugari care mediteaza pe aici. Am vazut o bucata de material portocaliu si o jumatate de cap chel. Liniste. Cred ca, daca vrem sa intelegem locul asta cu adevarat, trebuie s-o facem in liniste. Meditam si noi cu ei? Cum adica cum facem asta? Te asezi in pozitie lotus, stii, pozitia aia a lui Budhha, si te straduiesti sa o faci pe minte sa taca. La inceput, te vor asalta gandurile obisnuite. Nu le opune rezistenta. E ca si cum lupti impotriva curentului. Doar lasa-le sa curga. Si inceraca sa nu te gandesti la nimic. Amuzant. Unii se chinuie sa-si puna mintea la contributie si altii fac exercitii sa o impiedice sa mai spuna ceva.


Bine, n-avem timp de asa ceva. Am inteles. Fii atent la scarile astea, pentru ca o sa ai nevoie sa-ti pui picioarele la contributie. Sunt foarte inalte. Nu stiu de tine, dar eu stiu cum s-a simtit Angelina Jolie cand a filmat in Lara Croft. Croseu in stanga. Lovitura cobrei in fata. Yhaaa! Mai ca-mi vine si sa pun mana pe sold si sa scot pistoalele.


Adevarul e ca asta e atitudinea buna pentru a vizita templul asta. Iarta-ne Angkor Wat. Poate ai darul sa scoti si umbra noastra interioara la suprafata. Nu tot purificare e si asta?


Cambodgia, ce alte surprize ne mai pregatesti?

Aboneaza-te la newsletter!
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si fii la curent cu cele mai proaspete informatii despre excursiile tale preferate.
Asigurare storno
Asigurarea Storno va fi incheiata in momentul achitarii pachetului turistic, integral. Va rugam sa cititi Informatiile despre Asigurarea Storno si Conditiile Generale de Asigurare.”