Best Deals

Templul Angkor Wat sau cum să descoperi Cambodgia


Publicat la 2020-02-10 16:39:56

Asia e unică. Asia e de văzut toată cel puțin o dată în viața asta. Asia e, pentru mulți oameni, locul în care te descoperi și te redescoperi. E plină de viață, de tehnologie, de istorie, de spiritualitate, de cultură și de culoare. Dar hai să o luăm cu ușurelul și să ne gândim ce putem să explorăm. Mie îmi vine în minte un nume: Cambodgia. Și un alt nume. Templul Angkor Wat.

De ce? Pentru că e imens. E inutil să căutăm date. Pierdem timpul. Dar templul Angkor Wat e imens. Și atât de misterios, că atrage milioane de oameni. Nu vorbește, nu se mișcă, nu încearcă să te convingă de nimic. Și, totuși, iată-ne, suntem cu gândul la el și, în scurt timp, îi vom trece pragul. Și o facem cu noaptea-n cap, pentru că vrem să prindem răsăritul. De aici, soarele nu mai e magic. E divin. Am senzația că ale lui culori ne binecuvântează. Cu... răbdare, înțelepciune, dragoste și fericire. Simți vibrația locului? Parcă nici nu ne mai obosește mintea cu gânduri, cum o face în general. Cred ca stau deoparte și ne vor asalta din nou după ce ieșim de aici. Așa că, hai să ne bucurăm de moment. Cambodgia, te felicităm că exiști!

Sunt multe scări, și abrupte pe deasupra. Dar eu spun că merită osteneala. Privește statuile. Toate seamănă  cu Budhha, dar cred că au ei și alți guru spirituali pe care îi slăvesc, nu?Uite și ceva ce seamănă cu o broască, cu trup de om. Ce-o fi asta? Și mă impresonează mult rădăcinile astea de copac. Cum cresc prin și în piatra asta?

Atâtea coloane. SHHH! Sunt câțiva călugări care meditează pe aici. Am văzut o buc