Best Deals

Vizită la pinguinii din Insula Magdalena și leii de mare


Publicat la 2020-03-12 16:24:58

Pentru că ne place să trăim libertatea în toate formele posibile, alegem să călătorim departe, cât mai departe. Și ne place la nebunie să vedem lucruri și locuri care să ne taie respirația. Sau care să ne provoace acele emoții de experiență care dau dependeță.

În Argentina există numeroase variante care se potrivesc cu ceea ce am spus mai sus. Aduc în discuție comorile din Strâmtoarea MagelanInsula Magdalena și Insula Marta.

Iar acum imaginează-ți libertatea la superlativ: animăluțe sălbatice care au transformat cele două insule în căminul lor. Este vorba despre cele câteva sute de mii de pinguini magelanici din Insula Magdalena, care nu sunt mai înalți de 60 de cm și mai grei de 4 kg.

Pornim cu barca și ajungem în paradisul pinguinilor. Sunt mici, firavi, drăgălași, aiuriți și pudici. Se cuibăresc unii într-alții sau aleargă țanțoș, bălăgănindu-și corpurile mici de la stânga la dreapta. Privindu-i, ai senzația că au făcut un pact secret cu echilibrul, pentru că și-l recapătă în ultimul moment, mai mai să-și afunde nasul în nisip. Ne străduim să ne împrietenim cu ei, însă sunt sperioși. Ți se umple sufletul de bucurie, văzându-i trăind în libertate și în armonie. Te încearcă tot felul de emoții – extaz, fericire, recunoștință, iar restul le completezi tu după ce trăiești pe pielea ta experiența. Oare așa s-a simțit și Gulliver în Țara Piticilor?

În insula Marta, avem șansa să admirăm leii de mare și cormorani imperiali. Pe drumul de întoarcere,  cu puțin noroc, salutăm delfinii, balenele și