Best Deals
Excursiile weekendului 28-29 noiembrie Excursiile weekendului 5-6 Decembrie Excursiile weekendului 12-13 Decembrie Vacanță 1 Decembrie Revelion 2021

Publicat la 2020-06-16 18:30:00

Întotdeauna am considerat că spontaneitatea este cea care face ca lucrurile să fie vii. E cea care aduce dinamică în viața oricui are curajul să o îmbrățișeze. Și toate astea datorită faptului că n-ai timp să proiectezi aștepări asupra a ceea ce urmează să se întâmple, deci zero dezamăgiri. Totul e așa cum trebuie să fie, fără filtre. Poate doar unele de culoarea lavandei, iar în cazul de față avem atât mov, cât și galben. Da, există și lavandă galbenă.

Se creionează următorul scenariu: vineri seara ești în tren, în drum spre casă – un oraș aflat la câțiva zeci de kilometri de București. Primești un mesaj la care n-ai cum să răspunzi cu „nu”. „Vii mâine la yoga? Am un loc free în mașină”. Văzusem pe site cu câteva zile în urmă retreat în camp de lavandă, plus yoga la pachet și m-am gândit ce mult mi-ar plăcea să merg, dar n-am verbalizat nimic. A fost un gând lansat, prins de cine a trebuit. Când a trebuit.

Iar sâmbătă, pe un soare tare darnic în căldură și-n lumină, îmi așez covorașul de yoga, bucurându-mă din plin de mirosul lavandei de pe plantația Muguri de lavandă. Ador lavanda. Miros, culoare, efectul pe care îl are asupra minții. O pune pe pauză. Combină toate astea cu vocea caldă și blândă a instructorului de yoga care ne învață cum să echilibrăm energiile Tatălui Cer și a Mamei Pământ și cred că am găsit una dintre rețetele unui început de weekend compromițător.

Lavanda ne hipnotizează. Albinele care zumzăie printre firele mov și galbene sunt inofensive. Vântul adie ușor. Lumină e din belșug. Meditația de final ne conduce în locuri pe care mintea a renunțat demult să le renege. Salata cu morcovi, caju, cartofi dulci și sos dulce-acrișor din portocală ne reîmprospătează forțele. Tocmai ni s-a reamintit că trupul ne doare atunci când îl neglijăm, când uităm de noi și ne lăsăm furați de problemele vieții cotidiene. Îl onorăm acum cu parfum de lavandă și asane care ne pun mușchii în funcțiune.

La final, ne asigurăm că ducem acasă măcar un strop din sentimentele pe care le trăim azi. Culegem lavandă, cumpărăm cremă hidratan