Best Deals

Publicat la 2019-12-30 12:23:31

 Norvegia este genul acela de loc în care, oricât de mult ai călători, îți dai seama că nu ai făcut-o destul. Mereu rămâne un fiord neexplorat, un munte în care nu ți-ai abătut pașii, un ghețar pe care nu l-ai admirat sau o explozie de culori ale aurorei boreale care nu te-a lăsat fără cuvinte. Norvegia este un mozaic natural: munți ce răsar din mare, sătucuri de poveste și case colorate cu îndemânare, plaje neîmblânzite și peisaje care te fac să nu-ți dorești să mai închizi ochii. În Norvegia totul este despre natură!

Poziționare: Teritoriul Norvegiei deține partea de vest a Peninsulei Scandinave, plus insula Jan Mayen, arhipeleagul Svalbard și o secțiune din Antarctica, cunoscută sub numele de Țara Reginei Maud. Are o frontieră lungă cu Suedia spre est, cu Finlanda și cu Rusia la nord-est și Danemarca la sud. Norvegia are o ieșire la Oceanul Atlantic de Nord și la Marea Barents.

Capitala: Oslo

De ce Norvegia?

  1. Insulele Lofoten
  2. Vârful Reinebringen
  3. Satele Reine
  4. Plaje celebre: Kvalvika, Utakleiv etc.
  5. Transfăgărășanul norvegian – Trollstigen
  6. Fiorduri: Geiranger, Lysefjord, Snøvegen, Oslofjord, Sognefjord etc.
  7. Atlantic Road
  8. Cea mai spectaculoasă stâncă – Trolltunga
  9. Cascada Vøringsfossen
  10. Aurora boreală

Limba: norvegiana, engleza

Când? Depinde foarte mult de scopul și de motivul pentru care vrei să explorezi Norvegia. Iunie - August sunt foarte bune pentru hiking, cycling sau croaziere. Nu te aștepta la căldură prea mare.