Best Deals

Publicat la 2019-12-30 13:23:11

Nu. Iran nu este o țară periculoasă. Și nu este nici pe departe o țară care te va plictisi vreodată. În caz că te bate gândul să o vizitezi (și ai face tare bine), iata câteva sfaturi de călătorie care să te ajute și să te îndrume printre străduțele iraniene.

Vremea. Iranul este țara cu diferite tipuri de climă și variații extreme de temperatură, iar în funcție de regiune și perioada a anului poate fi cald, rece, uscat sau umed.

Când este cea mai bună perioadă de vizită? Primăvara. De la sfârșitul lui februarie până la  sfârșit de mai. Evită, în schimb, cu tot posibilul, perioada sărbătorilor de revelion – Nowruz- care se desfășorară între 21 martie și 4 aprilie. Majoritatea localurilor sunt închise, iar localnicii petrec timpul în familie.

De câți bani am nevoie. Iran este o țară a banilor lichizi, ceea ce înseamnă că nu poți plăti cu cardul și nu găsești ATM-uri de unde poți să scoți. Este acceptat dolarul, care are un curs valutar mult mai bun decat euro, asta nu inseamna ca nu te porti descurca cu Euro, doar ca este mai putin avantajos cursul de schimb. In plus, sunt locuri unde poti achita direct in dolari . În general, îți ajung 20-30 de dolari/zi pentru zilele în care nu vrei să irosești bani, dar nici nu te restricționezi să cumperi lucruri.

*În cazul nu-ți place varianta all cash, există una de rezervă, gândită tocmai pentru nevoile străinilor – Mah Card. Pentru detalii suplimentare, găsiți info în link: