Best Deals
Excursiile weekendului 6-7 martie Excursiile weekendului 13-14 martie Vacanță de Paște

11 motive pentru a te apuca de ciclism montan. II


Publicat la 2020-12-16 18:33:45

O grămadă de lucruri mișto se întâmplă atunci când pedalezi pe cărări de munte. Atât în mintea ta cât și în corpul tău.Ești doar tu și bicicleta, într-o goana nebună după libertate. Și crede-ne pe cuvânt este cel mai frumos sentiment, ceva ce trebuie să experimentezi.

Hai să descoperi câteva motive pentru care să te apuci de MTB și să faci trasee pe bicicletă.

 

1. Te menține în formă

Nu poate fi măsurat exact pentru că depinde de cum pedalezi, dar studiile arată că ciclismul montan arde undeva spre 800 de calorii pe oră. Astfel, este o foarte bună metodă de a te menține în formă. Dar el nu doar arde caloriile ci îți și oferă o combinație de antrenamente cardio de intensitate mare care-ți lucrează mușchii întregului corp. Există puține astfel de activități. Iar toate astea în natură, departe de jungla orașului. Bonus: Mulți cicliști pot mânca mult fără a lua în greutate.

 

2. Evadezi de tot

Este foarte sănătos, atât pentru corp cât și pentru minte să fugi din agitația orașului. Unde mai pui, din jungla gândurilor? Când ești pe bicicletă și te concentrezi la traseul de munte nu ai efectiv timp să te gândești la ce zi grea ai avut la muncă, la deadline-ul dat de șeful tău  sau discuția aprinsă pe care ai avut-o cu partenerul. MTB-ul este o evadare din toate acestea. Când ești pe bicicletă, te gândești doar la ea și la potecă.

 

3.