Best Deals
Excursiile weekendului 6-7 martie Excursiile weekendului 13-14 martie Vacanță de Paște

11 motive pentru a te apuca de ciclism montan. I


Publicat la 2020-12-14 18:17:46

O grămadă de lucruri mișto se întâmplă atunci când pedalezi pe cărări de munte. Atât în mintea ta cât și în corpul tău. Ești doar tu și bicicleta, într-o goana nebună după libertate. Și crede-ne pe cuvânt este cel mai frumos sentiment, ceva ce trebuie să experimentezi.

Hai să descoperi câteva motive pentru care să te apuci de MTB și să faci trasee pe bicicletă.

 

1. Nu te poți plictisi niciodată

Asta îmi place cel mai mult la mtb. Nu te poți plictisi niciodată. Nici o tură de bicicletă nu este la fel fie că ai facut-o de multe ori.

Mereu sunt alte priveliști, mereu ai alte provocări de depășit și mereu te vei depăși de tine, cel de câteva zile în urmă. Stai mereu focusat. Pe parcursul a câtorva secunde se înâmplă multe în mintea ta: “trebuie să abordez acel șleau, uite-te la fluturii ăștia care aleargă cu tine, ha, ce mutriță are acea văcuță, wow ce priveliște, trebuie să schimb viteza”. Îmi place conexiunea asta între minte și corp.

 

2. Natura - excursiile pe bicicletă te duc în locuri superbe

Ciclismul montan te duce mai repede în locuri superbe decât o fac drumețiile montane. Astfel apuci să vezi mult mai multe. MTB mi-a permis să văd atât de multe locuri într-un timp scurt, locuri în care nu poți ajunge cu mașina iar cu bocancii în picioare ți-ar lua mult mai mult. Imaginează-ți să fii pe malul unui lac la 2.000 de metrii, să vezi lumea de sus iar peste o oră să fii pe lângă un râu undeva la baza muntelui, peste altă oră prin sat