Best Deals
Excursiile weekendului 28-29 noiembrie Excursiile weekendului 5-6 Decembrie Excursiile weekendului 12-13 Decembrie Vacanță 1 Decembrie Revelion 2021

Publicat la 2020-04-30 16:13:22

Eu cred că dacă există rai, așa arată

mi-a spus prietenul G pe când urcam dinspre Cârnic spre locul de campare. Ajunsesem în munții Retezat. Acei munți care nu te lasă să pleci fără să lași o parte din tine acolo.

 

Ce e așa minunat acolo?

Peisajele pitorești combinate cu vârfurile pietroase, cu multele lacuri glaciare, apa curgătoare mai mereu pe lângă tine, pădurile mistice pline de mușchi, faptul că simți într-adevăr că ești într-o altă lume. Acele imagini din povești și basme pălesc în fața a ceea ce e Retezat. Un rai.

 

Planul în linii mari

Aveam în fața noastră patru zile de Retezat pe care le-am împărțit astfel: prima zi drumul și campare la Cabana Pietrele; a doua zi urcat pe vârful Retezat și întors la campingul de la Pietrele; a treia zi curmătura Bucurei, campat la lacul Bucura și cine dorește făcut circuitul lacurilor cu nume de fete; a patra zi urcat pe vârful Peleaga, cel mai înalt din Retezat, poate și urcat pe vârful Păpușa apoi coborâre printre tăurii din Valea Rea, lacul Galeș și înnoptare în satul Cârnic. 

Ăsta era planul pe hârtie, dar știm cu toții că socoteala din târg parcă e altfel.

Cu planul ăsta libertin în față cortul va fi prietenul nostru. Acel prieten care se preface că scapă o hartie când știe că îți e greu să te apleci, acela care te trage în jos deși știe că ești deja împovărat, cel ce foșnăie când tu vrei să dormi și tot el e acela care îți aduce aminte că trebuie să zâmbești chiar dacă ți-e greu și te face să râzi prin micile înghionțeli.

 

Cum am ajuns la poalele Retezatului

Am plecat dimineață devreme cu mașina din București având ca destinație finală satul Câ