Best Deals
Excursiile weekendului 27-28 februarie Excursiile weekendului 6-7 martie Vacanță de Paște

Aventuri nisipoase – cum să te echipezi în Maroc


Publicat la 2017-08-04 17:14:14

Cum să te echipezi în Maroc?

Primordial este ca hainele să ne protejeze de razele soarelui, motiv pentru care recomandăm haine deschise la culoare, din bumbac sau in, pălărie de soare, ochelari și lotiune de protecție solară

Atunci când punem hainele în bagaje trebuie să ținem cont și de cultura Marocului și de faptul că localnicii au o viziune mai strictă asupra vestimentației. Ceea ce înseamnă că vom evita maiourile, pantalonii scurți și fustele scurte.

La fața locului se pot achiziționa vestitele hijab și burqa.

Încălțămintea ar fi de preferat să fie închisă, cu talpă aderentă – gen teniși. În acest mod, nu riscăm să fim deranjați de nisipul buclucaș. Asta nu înseamnă că nu ne vom scufunda tălpile în nisipul galben și fierbinte, pentru a simți deșertul african, sau vietățile ce se perindă prin el.

Dacă ați achiziționat o excursie cu cămila și o noapte în deșert, atunci e bine de știut că noptile sunt foarte răcoroase. Din rucsac nu ar trebui să lipsească jacheta și pantalonii lungi. în ziua în care vei merge pe camilă, ia-ți o pereche de pantaloni la care nu ții foarte mult. Animăluțele au un miros specific pe care îl împrumută cu success călătorilor.

   

Cu ce plătim în Maroc?

Moneda națională a Marocului este dirhamul marocan. Se poate shimba în aeroport, hoteluri, bănci. Recomandarea este, însă, să păstrezi chitanța, pentru a putea schimba înapoi la plecare în situația în care nu am cheltuit toți banii.