Best Deals

Publicat la 2020-03-12 14:45:17

Unul dintre cele mai frumoase experiențe pe care ni le oferă călătoritul este sentimentul de libertate de care ne bucurăm de ficare dată când evadăm din cotidian și toată energia o canalizăm în a trăi frumosul din jurul nostru. Tocmai de aceea, vânăm aceste experiențe care ne dau dependență și profităm de fiecare ocazie să le trăim la maxim.

Una dintre variantele la care putem apela este croaziera pe Canalul Beagel, aflat aproape de capătul lumii, în Țara de Foc, America de Sud. Este o strâmtoare și una dintre cele trei căi navigabile între Pacific și Atlantic. Este un loc minunat pentru o plimbare cu vaporul.

Ne îmbarcăm din cel mai sudic oraș din lume, Ushuaia, și ne abandonăm apei. Ne așezăm comod și lăsăm aerul sărat să fie terapie naturală pentru plămâni. Cu puțin noroc și indulgență de la vreme, admirăm strălucirea soarelui în apa albastră.

Apoi surpridem animalele sălbatice în habitatul lor natural. Foci, pinguini, lei de mare, lupi de mare. Cu pescărușii ne-am împrietenit cel mai repede. Sunetele pe care le scot ne sunt atât de cunoscute, că ne simțim ca acasă.

Ne ținem cu mâna de balustradă și închidem ochii, în timp ce vântul ni se strecoară prin păr. Respirăm și inspirăm, din nou și din nou. Ți-am promis libertate, trăiește libertate.