Best Deals

Publicat la 2020-03-13 18:02:02

Suntem în Argentina de ceva timp și nu știm cum să descriem nucleul Americii de Sud cât mai autentic cu putință. Așa că nu ne vom limita la cuvinte descriptive, ci vom descrie senzații, atât cât ne permit frazele să o facem. Asta pentru că vrem să simțim Argentina, nu să o vedem. Vrem să o înțelegem și nu să o colindăm robotic dintr-o parte în alta.

Un loc care face din Argentina o destinație aparte este Parcul Național Iguazu. Și, să fim mai exacți, Cascadele Iguazu. Admirându-le de jos, îți dai seama că Niagara este copil neînțărcat față de șuvoaiele nesfârșite de apă ale lui Iguazu.

Însă nu ne mulțumim doar să admirăm de la sol, ci vrem să le vedem dintr-o altă perpestivă. Zburăm deasupra lor cu elicopterul. Nu știu de tine, dar eu deja aud vuietul elicelor și simt curenții de aer că îmi taie răsuflarea.

Hai să urcăm împreună și să ne luăm zborul. O facem de pe parte braziliană. Ne simțim păsări sălbatice, uităm de toate problemele terestre și privim lacomi spre tot albastrul aflat sub noi. De sus, albastrul și verdele se contopesc atât de armonios, că realizezi din nou cât de îndemânatică este mâna naturii. Priveliștile îți taie răsuflarea. Experiența se întipărește pe chip în riduri de bucurie! Suntem atât de sus, că avem senzația că atingem norii. Sau poate suntem nori. Și poate într-o zi vom avea aripi să plutim independenți în toate locurile în care experiența dă dependență…