Best Deals

Publicat la 2020-03-05 11:53:37

Se zice că nu destinația e cea mai importantă, cât lucrurile care te fac să simți că ești acolo unde trebuie să fii. Poate că e vorba despre un răsărit, de un colț de munte, de un fir de nisip, de lumina soarelui reflectat într-un cocktail pe plajă. Nu știu, pentru că treaba e subiectivă. Dar știu că unul dintre lucrurile care-ți taie răsuflarea sunt cascadele. Hai să vedem care sunt acelea pe care nu le poți rata în viața asta.

1. Iguazu. Oare degeaba a exclamat Eleanor Roosevelt „Săraca Niagara” în momentul în care a stat față-n față cu ele? Nu cred. Aflate la granița între Argentina și Brazilia, cascadele sunt un lanț de apă căzătoare, care se întinde pe 3 kilometri. Practic, din punctul de observare, ești înconjurat de insulițe, de stânci și de apă învolburată care nu știi de unde vine și ai dubii unde se termină. Mai că te abții să nu te faci una cu desele curcubee care armoniezează întreg spectacolul natural.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Cascadele inslandeze: Kirkjufellfoss, Gullfos, Dettifoss, Svartifoss, Godafoss, Skogafoss, Seljalandsfoss. Sunt în antiteză. Unele nu impresionează prin debit, cât prin peisajele desprinse din alte lumi. Unele sunt