Best Deals
Excursiile weekendului 17-18 aprilie Excursiile weekendului 24-25 aprilie Vacanță de vară

Mexic. De la gustul yummi la petreceri pe ritmuri de chitara.


Publicat la 2021-01-27 15:57:58

 

Cand spui Mexic nu stii cu ce sa incepi mai intai. Poti vorbi despre Civilizatia precolumbiana Maya, sau despre Imperiul Aztec dus pe culmile gloriei de catre Montezuma si distrus de conchistadorii spanioli.  Cand spui Mexic, spui cele mai vestite plaje din lume, spui relaxare, soare, apa turquoise, pesti colorati, nispi fin si alb.  Spui seri petrecute cu prieteni, distractie, timp de calitate, spui ingredientele unei vacante reusite.

 

Dar eu am ales sa va spun cate ceva despre bucataria Mexicana si despre mariachi, acesti cantareti nebunatici ai strazilor.

Mancarea mexicana autentica este simpla, proaspata si gatita cu ingrediente locale. Daca esti pasionat de bucatarie, sa stii ca esti in tara numarul 2 din lume in ceea ce priveste cele mai variate bucatarii ale lumii, dupa China, si face parte din patrimonial UNESCO. Aici vei afla ce inseamna cu adevarat o mancare delicioasa, mancarea fiind considerat principalul liant ce uneste comunitatile si famiiliile. De la fructe, iaurturi, salate, supe traditionale, pana la felul principal – tacos – in Mexic poti avea parte de experiente culinare deosebite.