Best Deals

Publicat la 2020-03-20 14:43:12

E aici. Uneori, mai aproape, alteori mai departe, dar certitudinea e ca e aici. E in Romania, e in Europa, e in Asia, e in America, iar cand lucrezi in turism si casa ta e peste tot si el e peste tot, deci e la tine acasa. 

Traim niste momente cand acest musafir nepoftit, pe numele lui de cod: Covid 19 nu are nevoie de alte prezentari speciale. Suntem saturati de informatii despre ce face, cum face, cand face. Stim mai putin de ce face, dar parca nici nu ne mai intereseaza.

In turism, suntem loviti diferit: companii aeriene, hoteluri&restaurante, agentii de turism, ghizi, turisti.

Companiile aeriene


Companiile aeriene pe de o parte au cheltuieli imperceptibile pentru omul de rand. Multi zic sa nu le plangem de mila. Un amestec toxic de frică, interdicții de călătorie, panică pentru investitori a lovit  sectorul, cererea s-a prăbușit și transportatorii reduc capacitatea de zbor cu până la 90%. Cu cat esti mai sus, cu atat lovitura este mai dureroasa.  Rezervele de numerar scad rapid, pe măsură ce flotele sunt puse la sol, iar zborurile care inca mai opereaza sunt pe jumatate goale. Nimeni nu vorbeste despre profit, ci doar despre supravietuire. La nivel de individ ar trebui sa ne pese, concurenta acerba din aer vine cu conditii de calatorie mai bune, cu tarife mai bune, cu alegeri multiple cu care ne-am obisnuit atat de mult. Am scris un articol aici despre conditiile de anulare la fiecare companie in parte. (link).    

Industria ospitalitatii