Best Deals
Excursiile weekendului 6-7 martie Excursiile weekendului 13-14 martie Vacanță de Paște

Publicat la 2020-11-24 12:50:26


 Vremea: Ne asteptam in Goreme datorita altitudinii (1.104m) la care ne aflam si a umiditatii destul de crescute s-ar putea ca temperaturile resimtite sa fie mai mici. Si atunci fii atent la hainele din bagaj. 


 Haine & incaltaminte: Vacanta Oxigen in Turcia este in continua miscare – pune in bagaj haine confortabile si gandeste-te asa: dimineata devreme cand zbori cu balonul va fi frigut (nu lasa geaca groasa, poate si fesul acasa), la pranz cand vei face drumetie printre celebrele forme de relief te vei incalzi ( pune si cateva tricouri, bocanci confortabili, un polar si pantaloni de drumetie). Cappadocia e un muzeu in aer liber – asa ca vom petrece mult timp afara si peste zi e soare: ochelarii de soare sa fie tot in bagaj, si un rucsac confortabil pe care sa il luam tot timpul cu noi.  Iar noaptea e de-a dreptul frig ????. 


   Moneda: 
o    Moneda oficiala este LIRA TURCEASCA (TRY). 1 euro = aprox 9 TRY. Pe teritoriul Turciei, schimbati banii la casele de schimb valutar! Nu schimbati bani pe strada chiar daca oferta este tentanta ! Pentru cheltuielile mărunte – un covrig, o bere sau o îngheţată -, e bine să ai bani mărunţi, cash. Inainte de a pleca în vacanţă, fă turul caselor de schimb şi cumpără dolari, în bancnote cat mai mici. Iar o dată ajuns în Turcia, când ţi se dă un preţ în euro, întreabă dacă nu-l poţi plăti în dolari şi vei avea surpriza ca în multe locuri să ţi se accepte aceeaşi sumă! Avantaj – tu!
o    E ok să plăteşti şi cu cardul, căci mai toate magazinele şi restaurantele au POS-uri. Diferenţa faţă de cele de la noi sau din alte ţări europene, este faptul că turcii pot să-ţi debiteze cardul în mai multe monede, direct de pe POS: în lire, în dolari sau în euro. În cazul acesta, cel mai avantajos este să anunţi că plăteşti în euro, din simplul motiv că aşa vei plăti un singur comision de schimb valutar: cel din lei în euro. Dacă spui că plăteşti în lire, banca ta va schimba leii în euro şi apoi în lire, deci suporţi două comisioane.
</