Best Deals

Publicat la 2017-08-04 15:06:09

 Ţara în care noaptea se confundă cu ziua, unde soarele luminează 24 de ore sau, din contră, dispare timp de câteva săptămâni până la 6 luni.

Pentru unii dintre noi, aceste schimbări pot fi destul de dificil de suportat, uneori chiar mai dificil decât atunci când schimbăm fusul orar la diferențe de cel puțin 6 ore.

Un aspect de menţionat încă de la început, este că Norvegia nu este ţara arhitecturii exhibitoniste. Stilul arhitectural este caracterizat de simplitate şi pragmatism. Să nu vă aşteptaţi la clădiri impunătoare cu detalii atent şlefuite care să vă ia ochii. Acestea sunt inutile pentru norvegieni. Ei nu sunt oameni grandomani și nu îşi expun ostentativ avuţiile. Sunt oameni rezervaţi, privaţi şi nepăsători când vine vorba de furmusețea superficială a lucrurilor. Principiul lor de bază este egalitatea indiferent de statut sau avuție financiară şi tocmai de aceea construcţiile somptuoase sunt mai degrabă ridiculizate.

Deşi este o ţară nordică, clima este moderată, ieri blânde şi veri răcoroase. Influeta curentului Golfului face că partea sudică și cea vestică să aibă temperaturi medii de -3 grade pe timpul iernii şi 12 grade pe vara. Cu cât te îndepărtezi de coastă, în interiorul ţării, influenţa curentului scade, clima devine una continentală cu veri calde şi ierni reci (în Oslo, vara, temperaturile ajung şi la 30 de grade şi iarna la 5 grade). În nordul ţării, aproape de Cercul Polar temperaturile scad, climatul fiind subpolar, dar Curentul Golfului are și aici on influență pozitivă asupra temperaturilo. Aici, pe timpul verii, soarele nu apune timp de 77 de zile, între 14 mai şi 30 iulie, iar pe timp de iarnă, noaptea polară este neîntreruptă timp de 67 de zile, între 19 noiembrie şi 25 ianurie. În această perioada de întuneric continuu apare fenomenul aurorei boreale, cunoscută şi sub numele de “luminile nordului”. Acestea oferă un spectacol extraordinar cel mai bine văzut de pe insulele Lofoten. Însă, dacă veniţi în Norvegia pentru a va plimba, vizita