Best Deals
Excursiile weekendului 28-29 noiembrie Excursiile weekendului 5-6 Decembrie Excursiile weekendului 12-13 Decembrie Vacanță 1 Decembrie Revelion 2021

Publicat la 2020-09-25 10:56:51

Am fost deja mai multe ori la Istanbul, dar m-as intoarce si maine. Istanbulul este orasul fascinant, uluitor, cosmopolit, exotic, traditional, modern, aglomerat, orasul de pe doua continente. Si este unul dintre orasele cu cea mai bogata cultura culinara din lume.

 

 

Aterizezi pe aeroportul Sabiha Gokcen din zona asiatica si de cum iesi din aeroport dai de atmosfera orientala. Insa turcii sunt foarte saritori sa te ajute sa iti cumperi cardul de calatorie pentru mijloacele de transport in comuni, sa iti schimbe banii, sa fii sigur ca iei autobuzul care trebuie. Drumul de la aeroport pana in zona Uskudar dureaza o ora cu autobuzul si te poarta pe stradute unde vei face cunostinta cu viata de zi cu zi a locuitorilor din partea asiatica.

 

 

Istanbulul este un oras imens, populatia acestuia depasind populatia Romaniei. Insa cele mai frumoase zone sunt cele din apropierea Bosforului, pe care le-am traversat mereu cu ferrybotul, pentru a simti sentimentul de libertate. Fie ca stai pe terasa ferrybotului  sau inauntru in salile mari unde se serveste ceaiul traditional, mereu aromat, nu poti sa nu te bucuri ca esti acolo. Dar voi descrie fiecare zona si ceea ce mi-a placut cel mai mult.

 

Uskudar

Este zona rezidentiala foarte intinsa si foarte veche din partea asiatica a Istanbulului. Am strabatut pe jos stradutele cu restaurante vechi, locale, dedicate in principal musulmanilor, deoarece nu gasesti bauturi alcoolice, insa mancarea este absolut fabuloasa. Aromele de kebab turcesc te imbie la orice colt de strada. Asa ca te asezi la o cafeanea si ai in fata privelistea cu Turnul Fecioarei. Sau incerci un