Best Deals
Excursiile weekendului 27-28 februarie Excursiile weekendului 6-7 martie Vacanță de Paște

Publicat la 2017-10-18 19:49:24

FitzRoyCălătorim peste ghețari în apropierea unor lacuri sclipitoare. Ochii ne zboară peste piscurile Patagoniei argentiniene. Ghidul ne îndeamnă să nu fim leneși. Să ne trezim dimineața pentru a prinde răsăritul soarelui, scăldând Muntele FitzRoy în roz și oranj. Spunem “DA”. Seara, ne delectăm cu norii fumurii iluminați de o explozie de roșu aprins.

Ghidul ne-a mințit intenționat. Este sublim atât seara, cât și dimineața. Ace gigantice de granit se înalță până la peste 3000 de metri altitudine.

Toate cele de mai sus se găsesc și se întâmplă în Parcul Național Los Glaciares din Patagonia. Aproape 6 000 km pătrați de piscuri andine, păduri de fag, râuri și ghețari. Obiectivele noastre sunt cele două piscuri gemene: FitzRoy și Cerro Torre.

Cu rucsacul în spate suntem pregătiți să vedem peisaje fabulose, ce-și încep startul in sătucul El Chalten.

Traversăm râuri și torenți iuți cu apa rece ca gheața. Pumele cutreieră în voie pădurea. Ele ne văd. Noi am putea fi norocoși dacă le observăm. Relieful se schimbă brusc. Am ajuns pe ghețar. Suprafața orbitoare se întinde până la orizont. Parcă putem distinge curbura pământului și simțim că suntem la capătul lumii.

Patagonia – AMR 77 zile. Biletele de avion sunt deja luate.