Best Deals

Publicat la 2020-04-22 18:04:01

În această perioadă în care întreaga lume este pusă în dificultate, alegem să privim lucrurile optimist. Desigur, nu putem nega efectele mai puțin plăcute ale pandemiei cu care ne confruntăm. Însă, trebuie să alegem să vedem partea plină a paharului. În ritmul agitat al vieții cu care am fost obișnuiți până acum nu am reușit să ne acordăm timp. Fiecare dintre noi a primit acum acel timp la care spera și tânjea, pe care trebuie să îl fructifice după bunul plac.

Cel mai mare beneficar al acestei perioade este natura, care se bucură în fiecare secundă de această gură de aer proaspăt pe care a primit-o. Poluarea aerului contribuie, din nefericire, în fiecare an la milioane de victime de pe întregul glob. Odată cu reducerea semnificativă a activităților industriale, calitatea aerului a început să crească.

Imaginile prin satelit de la Agenția Spațială Europeană arată niveluri reduse de dioxid de azot, un produs secundar de ardere a combustibililor fosili care cauzează probleme respiratorii, în marile capitale europene. Mai mult, specialiștii de la NASA confirmă dispariția norului toxic deasupra marilor orașe din China în cele două lunii de carantină. Orașele din SUA confirmă și ele o scădere semnificativă a poluării. Iar persoanele din India care trăiesc până la 160 de km de Himalaya se pot bucura acum de priveliștea munților, pentru că poluarea s-a redus semnificativ. Nu mai este un secret că această scădere pronunțață a emisiilor de carbon este un beneficiu care vine în folosul planetei și al oamenilor.