Best Deals
Excursiile weekendului 6-7 martie Excursiile weekendului 13-14 martie Vacanță de Paște

Echipamentul necesar pentru o expeditie pe Kilimanjaro


Publicat la 2021-01-22 12:15:51

In timpul unei zile pe Kilimanjaro, temperaturile pot varia cu usurianta aproximativ 20 de grade. De la 10 grade pe timp de zi, la -10 poate chiar -15 grade pe timp de noapte. Pentru a face fata unor astfel de variatii termice echipamentul pentru o ascensiune pe Kilimanjaro trebuie sa fie de calitate, foarte atent selectat. Recomandam principiul echiparii in straturi. In ziua varfului ar trebui sa ai pe tine 4-5 straturi.

 

De ce trebuie sa tii cont atunci cand iti faci bagajul de ascensiune. Limita maxima pe care un porter din Parcul National Kilimanjaro o va cara este de 15kg. Crede-ne 15kg sunt mai mult decat suficiente pentru o expeditie pe Kilimanjaro. Si da, rucsacul tau este cantarit inainte de a pleca pe munte ???? Nu lua pungi de plastic cu tine. Poate vei fi tentat sa crezi ca vei avea unde sa le arunci – dar in Parcul National Kilimanjaro nu exista cosuri de gunoi iar plasticul este interzis in Tanzania.

 

Atunci cand facem rucsacul este important sa planificam fiecare echipament corespunzator – sa le stim locul si rolul pentru ca pe unele le vom folosi zilnic, iar pe altele le vom folosi doar in ziua varfului.

 

Echipament de baza: