Best Deals
Excursiile weekendului 6-7 martie Excursiile weekendului 13-14 martie Vacanță de Paște

Publicat la 2020-12-14 17:44:35

Pe munte suntem liberi, suntem noi înșine și reușim să ne depășim limitele. 
Muntele e "casă" , dar în același timp este un loc necunoscut, sălbatic, care ne ajută să uităm de probleme și care ne aduce împreună.

Am întrebat colegi, prieteni și turiști ce înseamnă muntele pentru ei și de ce aleg să meargă pe munte. Răspunsuri sunt emoționante și pline de speranță, așa că vă invităm să descoperiți câteva gânduri și pasiunea pentru munte a unor călători.

 

Am descoperit calatoria de la 10 ani, de cand bunicul meu, unul din marii vanatori ai Romaniei, ma lua pe dealuri in fiecare duminica de iarna. Apoi la 16 ani l-am descoperit pe el – muntele – atunci cand am urcat pentru prima data in Piatra Craiului si am dormit la Refugiul Sperantelor. Mi-am dat seama de atunci ca este locul in care ma incarc cu energie, ca obtin acea stare de bine care ma face sa zambesc, sa traiesc viata, sa fiu persoana optimista din fiecare moment.

Muntele m-a ajutat sa ma bucur ca exist, indiferent daca l-am vizitat iarna, inotand prin nameti, sau mergand prin arsita verii, cu frunzisul colorat al padurii de toamna, sau chiar cand natura este lipsita de vegetatie, la inceput de primavara. Si am invatat sa il privesc la rasarituri, scaldat in primele raze roz ale soarelui, iar ochii mi s-au umplut de lacrimi la aceasta lumina.

Mihai Olaru

Fotograf si ghid Oxigen

 

 


 

Urc pe munte