Best Deals

Publicat la 2020-02-19 09:43:24

De fiecare dată când ieși să explorezi natura, te încarci cu ceva. Unii spun o numesc „energie bună”. Alții „o stare de bine”. Și vin, de data asta, cu o propunere să trăiești și tu aceste lucruri, indiferent de cum sunt ele definite. O excursie. Bulgaria. Canionul Emen și Hotnitsa. Nu sunt foarte cunoscute, de aceea sunt perfecte pentru ce avem noi de făcut. La pachet, admiri două cascade și cea mai adâncă peșteră din Balcani – Peștera Emen.

Peștera e o provocare, mai ales pentru claustrofobi și pentru cei cu frică de lilieci. Este bine să-ți iei o frontală, pentru că lanterna de la telefon nu e o soluție prea eficientă. Auzi în jurul tău sunet de liliac. Unii dintre ei zboară pe lângă tine. Nu-ți fie frică. Sunt ei mai sperați de prezența și de lanternele noastre decât noi de ei. Se cuibăresc în găurile ascunse din tavan. Ai grijă pe unde calci, pentru că e umezeală și ultimul lucru pe care ți-l dorești este să aluneci. Curaj, că nu te așteaptă nimic la capăt de linie. E doar întuneric, atât. Dacă nu ți-am zis la început, o fac acum. Canionul Emen e provocator.

Ce bună și blândă e lumina soarelui, acum că am ieșit. Hai, mișcareee. Uită-te în jos. E mult până acolo, nu-i așa? Nu știu de tine, dar stâncile și găurile alea îmi fac poftă de rapel. Sau mai bine de bungee jumping. Yhuuuu. Să te arunci în gol, dar să știi că nu mori. Soră cu nebunia, nu? Sau mai degrabă cu un curaj nebunesc.

Jos, ne așteaptă cascada. Ar fi mers o baie acum, după atâta efort. Noi și protagoniștii din Blue Lagoon. Cât de adâncă o fi apa?