L-V 9-18
Apeleaza la recomandarea unui expert!
https://www.oxigentour.ro/image/catalog/Everest Base Camp/Everest-Base-Camp-Banner-Oxigen (23).jpg

Antrenamentul inainte de a pleca in Everest Base Camp

Probabil ca te-ai intrebat care este cel mai bun mod de a te pregati pentru excursia spre Everest Base Camp?  Oare e greu? Oare faci fata? Dar cat de greu este?


Primul raspuns este simplu si la indemana: Iesi in aer liber si mergi pe jos! Provocarea cea mai mare pentru drumetia in Everest Base Camp este sa poti merge 12 zile consecutiv, intre 8-18 km pe zi. Rezistenta este esentiala. Iar mersul acesta va fi natural, va fi parte din tine.



Antrenamentul pentru Everest Base Camp:


Incearca sa faci drumetii pe distante in care te simti comfortabil. Mergi incet, in ritmul tau, pana ajungi sa mergi continuu timp de 5-6 ore. Daca nu ai timp sa mergi pe o distanta mai mare, atunci mergi mai repede pe o distanta mai mica pentru a-ti creste ritmul cardiac. De asemenea, asigura-te ca iei un bagaj mai greu in spate, decat de obicei pentru a te obisnui cu greutatea. Si stai linistit, in Everest Base Camp bagajul mare va fi carat de porteri;

 


Urca pe scari de cate ori ai ocazia. Urcatul pe scari este, de asemenea, un exercitiu efiecient pentru cresterea musculaturii picioarelor, asa ca ia scarile in locul liftului sau scarii rulante atunci cand sunteti la serviciu, la gara, sau iesi de la metrou;

 


Picioarele tale sunt cea mai importanta parte a corpului tau intr-o calatorie asa ca trebuie sa ai grija de ele. Noi iti propunem sa investesti intr-o pereche de bocanci de drumetie rezistenti la apa, de buna calitate. Cumpara-i cu ceva timp inainte de la pleca in Himalaya. Apoi, incepe sa ii porti. Poarta-i peste tot. La antrenament, la plimbari prin parc. Te vei acomoda cu ei, si ei vor lua forma piciorului tau.  Sosetele joaca si ele un rol important, iti recomandam perechi de sosete de drumetie foarte bune (de preferinta un amestec de lana / nailon, care va vor pastra picioarele uscate.  Ai grija la talpa bocancului. Poteca spre Evrest Base Camp e stancoasa.  Talpa trebuie sa fie aderenta, nu foarte subtire - pentru ca pietrele sa nu te incomodeze, iar boncancii sa iti depaseasca glezna.

 


In momentul acesta, deja poti face o drumetie de 6 ore, de vreo 2 luni urci toate scarile cu care te intersectezi. Trecem la nivelul urmator: exercitii cardio si drumetii mai lungi. Despre asta putem scrie 10 carti si nu ne mai oprim. Exercitiile de la sala sunt bune dar nu pregatesc musculatura folosita intens atunci cand mergem pe munte. Sfatul nostru este sa mergi mult in drumetii. Fa o drumetie sambata, una duminica, si cand timpul iti permite mergi si luni pe munte. La inceput va fi cu febra musculara. Atunci cand febra dispare dupa 3 zile de drumetie, muschii tai sunt pregatiti.

 


Incepe cu diferente mici de nivel, si de la o saptamana la alta creste diferenta de nivel. Adica daca azi urci 500 m diferenta de nivel, weekendul viitor incearca 700 m, iar peste 3 satamani 1200 m diferenta de nivel. Ia-le treptat.

 


Hidratarea joaca unul din cele mai importante roluri. Trebuie sa bei apa si sa te hidratezi inainte de urcare. In Nepal, este recomandat sa bei 4 pana la 5 litri pe zi pe traseul catre Everest Base Camp. Asigura-te ca esti bine hidratat si fereste-te de soare sa nu te arda, acestea sunt lucruri foarte importante de retinut.

  


Exercitii de respiratie - chiar daca facem asta zilnic, pare ca uitam sa respiram corect atunci cand ne aflam la altitudini mari. Ghidul Oxigen care te va insoti, te va ajuta sa respiri corect, si sa iti ,,inunzi" corpul cu oxigen. Asta inseamna respiratii profunde prin nas si expirat pe gura.

 


Daca tii cont de aceste recomandari este de-ajuns pentru a duce la capat aceasta drumetie inedita. Asculta-ti corpul, fa mici antrenamente inainte si nu te panica. Noi suntem acolo cu tine si avem niste ghizi foarte pregatiti.


 


Avem multe trekkinguri celebre in Oxigen Tour. Pentru oricare dintre ele te poti pregati folosind sfaturile de mai sus.


 

Aboneaza-te la newsletter!
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si fii la curent cu cele mai proaspete informatii despre excursiile tale preferate.
Asigurare storno
Asigurarea Storno va fi incheiata in momentul achitarii pachetului turistic, integral. Va rugam sa cititi Informatiile despre Asigurarea Storno si Conditiile Generale de Asigurare.”