Rapel si adrenalina in Hasmas

Trekking, Climbing, Party, Relaxing

Cand?

30 martie-01 aprilie 2018

Unde?

Rapel in Hasmas

Cat?

390,00 lei

Locuri disponibile

2

La sfarsit de martie, adrenalina si dorul de duca ne cheama iar pe munte, in Hasmas. Am planuit 3 zile de aventura, rapel si „Party in sura“.  Vino cu noi pe munte, pentru o experiență inedita la cel mai tare rapel de pe Piatra Singuratica.

Ne intalnim dis de dimineata la ora 6:00 la Hotel Horoscop, Piata Unirii si plini de energie ne imbarcam in Autocarul Bucuriei cu destinatia Lacul Sfata Ana. Singurul lac de origine vulcanică din România care s-a format pe fundul craterului unui vulcan stins din Masivul Ciomatu.

 Odata ajunsi aici promitem distractie ca pe vremea cand eram copii: sanius si bulgareala in zona lacului Sfanta Ana. Admiram privelistea pe care natura ne-o ofera, lacul inghetat si muntii ce il inconjoara; bem un vin fiert sau un ceai cald si urcam cu saniile in sir indian, trase de ... masini 4x4!

Dupa-amiaza ajungem la cazare, in satul Lunca de Jos la Pensiunea Traditionala Boros.

Pensiunea are o istorie demna de frumusetea rustica a locului: familia Szász a achiziţionat un teren la Lunca de Jos – Pârâul Boroş pe care nu era construită decât o căsuţă şi o şură abandonată, lăsate la voia întâmplării.În prezent terenul arată mai degrabă ca un muzeu al satului, fiind construite una lângă alta 13 mici căsuţe ţărăneşti (in care ne vom caza) de o frumuseţe extraordinară, vechi de peste 100 de ani, cu mobilă veche tradiţională.

Seara ne gaseste in sura micului sat, unde dupa ce servim cina, urmeaza o seara cu chitara, cantece de munte si socializare!

Dupa micul dejun, ne imbarcam in Autocarul Bucuriei si ne indreptam catre orasul Balan, de unde urcam printre brazii ninsi spre destinatia noastra: Cabana Piatra Singuratica.

Vom urca o diferenta de nivel de aprox 700 metri, pe o distanta de 4,5 km, in aprox 2 h, in functie de dinamica grupului. Traseul este de dificultate medie, si nu presupune parcurgerea unor porțiuni tehnice sau dificile.

O data ajunsi la 1504 metri altitudine, vom admira, la o cana de ceai fierbinte, privelistea pitoreasca ce ne inconjoara. Nu zabovim prea mult timp, suntem asteptati de ghizii verzi de la Oxigen pentru...rapel de pe Piatra Singuratica.

Ajungem sus la peste 1600 metri si ne lasam purtati de efectul adrenalinei si al senzatiilor tari pe care le experimentam in coborare la rapel.

Dupa asa o aventura demna de sarbatorit, ne indreptam cu cele mai tari amintiri pe traseul de intoarcere spre autocar.

Si cum altfel am putea incheia seara, daca nu cu “Party in Sura“ ! Noi venim cu muzica si distractia, voi aduceti voie-buna si cheful de petrecere – ca doar asta este secretul unei seri reusite!

Duminica ne recuperam dupa cele 2 zile de aventura, iar spre pranz plecam cu destinatia Bucuresti, unde vom ajunge in jurul orei 20:00 in functie de trafic.

 

 

Tariful excursiei este de 390 lei si include:

  • transport Bucuresti-Sf.Ana-Lunca de Jos-Balan-Lunca de Jos-Bucuresti
  • cazare 2 nopti in case traditionale la Pensiunea Boros
  • ghidaj (ghizi acreditati ) pe parcursul celor 3 zile
  • instructori alpinism si echipament rapel

 Tariful excursiei nu include:

  • mesele si bauturile alcoolice si non-alcoolice

( la cazare preturile orientative sunt :

  • mic dejun aprox. 19 lei – pranz aprox. 30 lei – cina aprox. 20 lei )
  • inchiriat sanie ( 4 – 5 locuri ) lacul sf.Ana 20 lei/zi; urcare de la lac tras de auto 4x4 10 lei/pers. Se poate opta pt plimbare pe jos cu durata de aprox. 20 min;
  • Loc preferențial în autocar- 10 euro

          Echipament necesar:

          - Bocanci (obligatoriu)

          - Rucsac de tura (obligatoriu)

          - Geaca de iarna (obligatoriu)

          - Parazapezi (obligatoriu)

          - Bete de trekking (optional)

          - Pantaloni de trekking (obligatoriu)

          - Frontala/Lanterna

          - Pelerina de ploaie

Modalitate de plata:
Pentru rezervarea unui loc, puteti achita:
• cash la sediul Oxigen pe Bulevardul Gh. Sincai, nr 9, bl 3, Sc A, ap 6 ( reper: Metrou Tineretului sau Timpuri );
• achitand online pe site-ul www.oxigentour.ro prin platforma de rezervare-plata - completand informatiile din stanga.
• prin transfer bancar in conturile cu mentiunea la detalii plata: "Rapel in Hasmas": RO11INGB0000999906048760 - LEI - ING BanK RO90INGB0000999906144241 - EURO - ING Bank. Pentru transferurile in lei va rugam ca acestea sa fie facute la cursul ING Standard de vanzare. https://www.ing.ro/ing-in-romania/informatii-utile/curs-valutar 
• prin „depunere numerar” la casieriile ING. Atentie, pentru depunere numerar se percepe un comision de 15 lei. Acest comision nu este inclus în tariful expediției.

Va rugam sa efectuati platile in conformitate, in caz contrar exista posibilitatea ca plata dvs. sa nu fie validata. Va multumim!

Pentru orice alte informatii suplimentare va rugam sa ne contactati:
contact@oxigentour.ro  / 0771.465.864

Pentru rezervarea unui loc, trebuie achitat un avans de minim 30% din tariful excursiei pana la data de 10 martie. Avansul se pierde in proportie de 100% pentru retrageri ulterioare datei de 20 martie. 

*Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica ruta propusa in expeditie daca vremea se anunta nefavorabila.

Ștefan Ionescu
Experiența lui în alpinism și atelierele de park adventure și ture montane îl fac pe Ștefan un bun planificator al celor mai senzaționale aventuri. Cu o gândire strategică și practică, Ștefan este un ghid cu temeinice cunoștințe tehnnice, remarcat de foarte multă lume și iubit de turiști.
Citeste mai mult
Marius Marcu
Marius este alături de Oxigen de aproape 5 ani, experiență ce i-a schimbat radical viața! Fire sociabilă și energică, iubește muntele și natura. Un om de încredere pe care te poți baza, Marius este expertul nostru în prim ajutor, fiind întotdeauna în alertă și atent la fiecare pas pe care îl facem.
Citeste mai mult

Tura se organizeaza pentru un numar minim de 30 de participanti. In situatia in care grupul minim nu se strange, sau excursia nu se realizeaza din vina organizatorului, Oxigen Tour va returna banii celor inscrisi in cadrul pachetului turistic.