Excursie de o zi pe Măgura Codlei

Trekking

Cand?

03 martie 2018

Unde?

Măgura Codlei

Cat?

117,00 lei

Locuri disponibile

0

Nu-i așa că n-ați fost niciodată pe Măgura Codlei? Oxigen vă invită într-o excursie de o zi pe Măgura Codlei, din Munții Perșani.

Punct de reper emblematic pentru zona Brașovului, sigur ați observat-o din mașină, schiind în Poiana Brașov sau de la înălțimea Munților Bucegi sau Piatra Craiului. Situată la 15 km de Brașov, Măgura Codlei este o curbă sinusoidală împădurită, de 1292 m.

Nu vă lăsați păcăliți de înălțimea mică! Vom avea de urcat peste 700 m altitudine, prin păduri pe alocuri sălbatice și zone stâncoase semețe.

Potecile ne vor conduce și la Cetatea Neagră și Lacurile Codlei, spre deliciul amatorilor de istorie și fotografie.

Dacă ți-am stârnit interesul, te invităm să descoperi Măgura Codlei alături de noi, pe 3 martie. Promitem că trekkingul până acolo o să fie distractiv și că nu veți uita această excursie de o zi prea curând. :)

Sâmbătă, 3 martie, ne întâlnim la ora 06.00 în fața Hotelului Horoscop și ne îmbarcăm în Autocarul Bucuriei, pe ruta București – Ploiești – Pârâul Rece – Codlea.


Ne echipăm și pornim pe marcaj triunghi roșu spre Vârful Măgura Codlei. Ne oprim pentru a vizita ruinele Cetății Negre. Situată la o altitudine de 980 metri, cetatea a fost construită la începutul secolului XIII de către cavalerii teutoni. Apoi ne reluăm ascensiunea spre Vârful Măgura Codlei, unde vom întâlni o bornă tricoloră, cu o hartă în miniatură a României. De la înălțimea celor 1292 m vom putea admira Munții Făgărașului, Iezer-Păpușa, Piatra Craiului, Bucegi și Masivul Postăvaru. La coborâre, vom trece prin zona ștrandului și lacurilor Codlea.


Ultima atracție turistică pe care o vom vizita va fi Biserica Evanghelică fortificată din Codlea.


Traseul va dura 5-6 ore și este de dificultate medie, fără a presupune parcurgerea unor porțiuni tehnice sau dificile.

Echipament necesar:

- Bocanci

- Windstopper

- Pantaloni de trekking

- Bluză polar

- Bețe de trekking (opțional)

- Pelerină de ploaie

 - Rucsac de tură 30-35 l

 

Tariful include:

- Transport cu autocarul (București – Codlea și retur)

- Ghidaj

-Mărțișor din partea Oxigen


Tariful nu include:

- Mese

- Taxe de intrare la obiectivele turistice

- Suveniruri și alte cheltuieli personale


*Cei ce doresc un loc preferențial în autocar îl pot achiziționa prin achitarea unui supliment de 10 euro la înscriere.

 

Modalitate de plată:

Pentru rezervarea unui loc, puteți achita:

-cash la sediul Oxigen pe Bulevardul Gh. Sincai, nr 9, bl 3, Sc A, ap 6 (reper: Metrou Tineretului sau Timpuri Noi);

-achitand online pe site-ul www.oxigentour.ro prin platforma de rezervare-plata - completand informatiile din stanga.

-prin transfer bancar, cu mentiunea la detalii plata: "Măgura Codlei" + numărul de persoane pentru care se face plata, în contul: RO11INGB0000999906048760 - LEI - ING BanK  RO90INGB0000999906144241 - EURO - ING Bank

-prin „depunere numerar” la casieriile ING. Atentie, pentru depunere numerar se percepe un comision de 15 lei. Acest comision nu este inclus în tariful expediției.

Înscrierile se fac prin achitarea unui avans de 30% din costul expediției până la data de 17 februarie. Costul total al pachetului Excursie Măgura Codlei trebuie achitat până la data de 24 februarie.


Vă rugăm să efectuați plățile în conformitate, în caz contrar existând posibilitatea ca plata dvs. să nu fie validată. Vă mulțumim!

 

Ștefan Ionescu
Experiența lui în alpinism și atelierele de park adventure și ture montane îl fac pe Ștefan un bun planificator al celor mai senzaționale aventuri. Cu o gândire strategică și practică, Ștefan este un ghid cu temeinice cunoștințe tehnnice, remarcat de foarte multă lume și iubit de turiști.
Citeste mai mult
Razvan David
O persoană cu zâmbetul pe buze permanent, pusă pe șotii și bancuri, dar de încredere și de bază în orice situație dificilă
Citeste mai mult


Expediția se realizează dacă se înscrie un numpr de minim 30 turiști