Expozitie in natura: Vulcanii noroiosi si Babele de la Ulmet

Trekking, Party, Relaxing
Last minute

Cand?

12 mai 2018

Unde?

Vulcanii Noroioși

Cat?

120,00 lei

Locuri disponibile

5

Cât de noroioși sunt Vulcanii Noroioși? Dar, oare, chiar sunt vulcani? Știi ce sunt trovanții sau pietrele ”vii”? Sau că Babele de pe platoul Bucegi au niște ”rude” la fel de interesante în județul Buzău? Răspunsul la aceste întrebări îl poți afla într-o excursie cu destinații obligatorii pentru orice iubitor de natură și fenomene naturale deosebite: Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari și Mici și Babele (Trovanții) de la Ulmet.  

Să vă asigurați că aveți spațiu pe cardul de memorie, veți face mai multe poze decât vă așteptați!

Ne întâlnim de dimineață la ora 6:00 la Hotel Horoscop – Piața Unirii. Ne îmbarcăm în autocarul bucuriei și pornim pe ruta București – Buzău – Vulcanii Noroioși.

Prima surpriză: Vulcanii Noroioși sunt alcătuiți din două zone diferite, Rezervația de la Pâclele Mari și cea de la Pâclele Mici. Prima oprire o vom face la Pâclele Mari, unde vom păși pe un platou cu peisaj selenar, plin de poteci de lavă. După ce vom admira fiecare vulcan și vom face o sută de poze până vom prinde ”erupția”, ne vom lua la revedere de la Pâclele Mari și vom porni spre cele mici, aflate la 15 minute distanță.

Vulcanii de la Pâclele Mici sunt mai ascunși privirilor și va trebui să parcurgem pitoreasca Alee a Vulcanilor pentru a-i vedea. Drumul merită cu prisosință, vulcanii răsplătindu-ne din plin, cu mult noroi!

Apoi veți decide voi care dintre vulcani au fost mai spectaculoși.

Încă dezbătând acest subiect, vom pleca spre Babele de la Ulmet. Numite și Pietrele Vii, ele sunt aglomerări de pietre de diferite mărimi și forme, aflate în vârful unui deal cu priveliști spectaculoase spre minunatul ținut al Buzăului. Nisipul fin din jurul lor te duce cu gândul spre o plajă din Grecia. Și totuși suntem la aproape 400 m altitudine! Să fie nave spațiale? Să fie carapace de țestoase preistorice?

Dacă nu vă veți putea abține să le atingeți, nu-i bai. Se spune că au puteri regeneratoare!

După ce le vom vedea pe toate, de la cele mai accesibile, până la coloanele frânte din vârful dealului, ne vom așeza în poienița de sub ele, la un picnic și povești din partea locului.

Vom ajunge în București în jurul orei 22:00.

 

Echipament necesar:

- bocanci, ghete, adidași (încălțăminte fără toc)

- geacă sau pelerină de ploaie

- cremă cu factor de protecție UV

- ochelari de soare

- șapcă / pălărie

- bidon apă

- senvișuri / dulciuri / fructe

 

Tariful expediției include:

- transport cu autocarul pe traseul propus

- fotograf

- ghid pe toată durata traseului

 

Nu sunt incluse:

- taxa vizitare Paclele Mici si Mari - 8 lei

- loc preferential in autocar- 10 euro

- mesele nespecificate

 

 

Modalitate de plata:
Pentru rezervarea unui loc, puteti achita:
• cash la sediul Oxigen pe Bulevardul Gh. Sincai, nr 9, bl 3, Sc A, ap 6 ( reper: Metrou Tineretului sau Timpuri );
• achitand online pe site-ul www.oxigentour.ro prin platforma de rezervare-plata - completand informatiile din stanga.
• prin transfer bancar in conturile cu mentiunea la detalii plata: "Vulcanii Noroiosi": RO11INGB0000999906048760 - LEI - ING BanK RO90INGB0000999906144241 - EURO - ING Bank. Pentru transferurile in lei va rugam ca acestea sa fie facute la cursul ING Standard de vanzare. https://www.ing.ro/ing-in-romania/informatii-utile/curs-valutar 
• prin „depunere numerar” la casieriile ING. Atentie, pentru depunere numerar se percepe un comision de 15 lei. Acest comision nu este inclus în tariful expediției.

Va rugam sa efectuati platile in conformitate, in caz contrar exista posibilitatea ca plata dvs. sa nu fie validata. Va multumim!

Pentru orice alte informatii suplimentare va rugam sa ne contactati:
contact@oxigentour.ro  / 0771.465.864

Pentru rezervarea unui loc, trebuie achitat un avans de minim 50% din tariful excursiei pana la data de 1 mai . Avansul se pierde in proportie de 100% pentru retrageri ulterioare datei de 2 mai. 

*Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica ruta propusa in expeditie daca vremea se anunta nefavorabila.

Adrian Ionel
Adi, așa cum îi spun apropiații, este o persoană sociabilă, organizată și plină de energie.
Citeste mai mult
Gabriela Gingu
Gabriela este cel mai bun exemplu care demonstrează ca nu neapărat numărul de trasee pe munte te face un ghid bun, ci empatia fata de turisti, dedicarea, pasiunea și dragostea pentru aventura și pentru palpitant. Este mereu acolo când ai nevoie de ajutor, îi place să fie organizata și nu ezita sa spună 'da' provocărilor. A descoperit iubirea pentru munte acum 2 ani și, de atunci, continua sa-l exploreze și sa-l îndrăgească mai tare cu fiecare tura.
Citeste mai mult
Diana Chilea
Diana are un suflet nomad, iar pașii au purtat-o până acum pe 4 continente: Africa, America de Nord, America de Sud și Europa.  Este omul pe care îl vrei lângă tine indiferent de destinație. Veselia ei, camaraderia, simțul organizatoric și stăpânirea de sine sunt doar câteva dintre calitățile ei. 
Citeste mai mult

Tura se realizeaza pentru un numar minim de 30 de participanti. In cazul in care tura nu se realizeaza din vina Oxigen Tour, agentia va returna banii persoanelor care au achitat pachetul.